Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8199
EURO
44,1082
IMKB
9.399,000
ALTIN
4.156,200
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KAMYONDAKİ BOMBALAR"MİADI GEÇMİŞ" ÇIKTI..
KAMYONDAKİ BOMBALAR MİADI GEÇMİŞ  ÇIKTI..
 
Ankara’da paniğe neden olan bomba yüklü kamyon, hakkında takipsizlik kararı verilmesine karşın akıllarda soru işaretleri bıraktı.
 
22.3.2010 - 00:30
 Kamyonda bulunan ve 57 yıllık olduğu belirlenen 958 adet M16 savunma tipi el bombasının son kullanma tarihinin geçtiği belirlendi. Uzmanlar şimdi, kullanım tarihi geçen bu bombaların ne işe yarayacağını sorguluyor.
 Emniyet Müdürlüğü Muhabere ve Elektronik Şube Müdürlüğü’ne gelen ihbar üzerine, Ankara Konutkent yakınlarından geçen çevre yolunda durdurulan kamyonda bulunan ve 57 yıllık olduğu belirlenen 958 adet M16 savunma tipi el bombasının son kullanım tarihinin geçtiği ortaya çıktı. Ayrıca bu bombaların, Ümraniye’de ele geçirilen bombalar ile de aynı kafileden olduğu belirlendi.

SÜRELERİ 20 YIL

Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda halen yediemin tarafından muhafaza altında tutulduğu öğrenilen el bombalarının, M204A1 NFO 3-3 1-53 kafile numarası taşıdığı belirlendi. 1953 yapımı olan el bombalarının, Ergenekon operasyonu kapsamında Ümraniye’de ele geçen el bombalarının kafile numarasıyla benzerlik taşıdığı tespit edildi. M16 tipi savunma el bombalarının ömürlerinin ortalama 20 yıllık olduğu belirtildi. Genelkurmay’ın, kullanım süreleri dolan bombaları ne amaçla muhafaza ettiği ve bu aşamadan sonra bombaları imha edip etmeyeceği merak ediliyor.

KAYIT DIŞI MI?

Bombalarla ilgili en çok tartışma konusu ise görev kâğıdında olduğu halde “seri numarasız” diye ibare düşülmesi ve polise haber verilmeden nakledilmesi, bombaların kayıt dışı olup olmadığı sorusunu akla getiriyor.

10 kritik soru

Seri numarası belli olan bombalara ilişkin görev evrakına neden “Bombalar seri numarasız” diye yazıldı?

Polisten neden eskort istenmedi?

Ergenekon operasyonunda ele geçen bombalarla benzerlik taşıdığı için imha mı edilecekti?

Süresi geçmiş bombalar nerede kullanılacaktı?

Bütün el bombalarına yeniden numaralandırma işlemi yapılacak mı?

Bombalar kayıt dışı mı? 

Savcı bombaların geçmişini niçin araştırmadı?

Bombaların Ankara’ya getirildiğini kimler biliyordu?

Köstebek içeriden mi?

Askeri savcı, askerleri sorguladı mı, köstebeği arıyor mu?

BOMBA UZMANI:
Numaraların aynı olması önemli değil


Kamyonda bulunan bombalarla Ümraniye’de ele geçen bombaların kardeş çıkması, “İmha edilmek için mi Ankara’ya getirildi” düşüncesine yol açıyor. Bir polis uzmanı, bombaların kafile numaralarının aynı olmasının önemli olmadığını belirterek, “Kafile numarası üretim yılı ve ayını gösterir. O yıl çok sayıda bomba aynı nitelikte üretilmiş olabilir” dedi.

Habertürk


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP'NİN YAPTIĞI HUKUK'UN YÜZ KARASI

ABD,"İRAN'A ARKA ÇIKAN TÜRKİYE BEDELİNİ ÖDEMELİ"

İSTANBUL'DA LALE DEVRİ
»  "ÇÖZÜLEN ÜLKE TÜRKİYE" KONFERANSI
»  AKP'Lİ VEKİLE AĞIR KÜFÜRLER
»  TEKELCİLERE 'DESTEK VERDİN' CEZASI YAĞDI
»  KÖŞE YAZARLARINA KIZMAYI SÜRDÜRDÜ
»  SANATÇILAR İSYAN ETTİ
»  BAŞBUĞ: SALDIRAY BERK'E NEDEN KEFİL OLDUK
»  ERDOĞAN ERGENEKON'U 2003'DE ÖĞRENMİŞ
»  BAKAN YANLIŞ YAPTIKLARINI İTİRAF ETTİ
»  ADANA'DA İKİNCİ DURAK VAK'ASI
»  DUBLE YOLLAR'DAN SONRA 'DUBLE DEMİRYOLLARI' GELİYOR
»  AKDENİZ ANKETİNDE ŞAŞIRTAN SONUÇ!
»  BİR 100 BİN ERMENİ ELEŞTİRİSİ DE CHP'DEN
»  "SAVCILARI DENİZ FENERİ İÇİN NEDEN ÇAĞIRMIYORSUN?"
»  BAŞBUĞ, RUHAT MENGİ'YE KONUŞTU
»  ERDOĞAN'I SEVEN BİR TEK KİBARİYE KALDI
»  DANİMARKA VİZEYİ KALDIRDI
»  MHP'DEN SANATÇILARA TEPKİ
»  TAŞ ATAN ÇOCUKLAR ALT KOSMİYONDA
»  MHP'Lİ VEKİL'DEN İLGİNÇ DARBE ÇIKIŞI!
»  GÖKÇEK, OTOBÜS ŞOFÖRLERİNDEN ANAYASA DESTEĞİ İSTEDİ
»  BU DA KÜRT AÇILIMI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.