Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.001,330
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KILIÇDAROĞLU'NU SÜRPRİZ BEKLEDİĞİ 2 İL!
KILIÇDAROĞLU NU SÜRPRİZ BEKLEDİĞİ 2 İL!
 
Konya yolunda gazetecilere konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, kaset tartışmalarından MHP'nin oy oranına, üslup polemiğinden partisinin geleceğine soruları yanıtladı.
 
12.5.2011 - 13:38

Tarifeli uçakla Konya'ya hareket eden Kemal Kılıçdaroğlu, havaalanına girişten Konya'da sokaklara karıştığı ana kadar vatandaşlarla diyalog içinde oldu. Sevgi gösterilerinde bulunanların yanı sıra uzun uzun dertlerini dile getirenler de oldu.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin uzun süreden beri ilk kez ivme kazandığını dile getirdi. Halkın ilgisinden memnun olduğu belirten Kılıçdaroğlu özellikle Siirt ve Muş'a vurgu yaptı: "Bu kentlerden çok umutluyum, buralardan milletvekili bekliyorum."

Söz daha sonra anketler ve siyasilerin tartışmaya açtığı MHP'nin barajı geçip geçemeyeceği konusuna geldi. Kılıçdaroğlu tereddüt etmeden "MHP'nin baraj sorunu yok. Meclis'e giremeyeceği ihtimalini hiç tahmin etmiyorum" diyerek bu konudaki görüşünü kesin bir tavırla dile getirdi.

Bu arada MHP'li seçmenlerin gittiği kentlerde kendisine elleriyle yaptığı geleneksel işarete sözü getiren Kılıçdaroğlu, kendisinin de onları sağ elini sol göğsünün altına koyarak selamladığını anlattı.

Kılıçdaroğlu'nun değindiği can alıcı konulardan biri ise seçim meydanlarının en popüler polemiği kaset konusu oldu. Kılıçdaroğlu, kasetlerin seçim sonuçlarını herhangi bir şekilde etkilemeceği görüşünde. Başbakan'ın kaset konusunu sık sık gündeme getirerek rakiplerini itibarsızlaştırmaya çalıştığını söyleyen Kılıçdaroğlu, bu yaklaşımı doğru bulmadığını birkaç kez vurguladı.

Erdoğan'ın bu konuya değinerek çok büyük hata yaptığı görüşünü savunan CHP Lideri, Başbakan'a özel hayat uyarısında bulundu:

"Sayın Erdoğan özel hayatı sadece eşi ve yakınlarıyla yaşadığı şeyler olarak kabul ediyor. Halbuki onun genel yaşam olarak kabul ettiği şeylerde de özel alanlar vardır. Özel hayat tanımı yaparken daha dikkatli olmalı. Etrafında birçok danışman var. Onlara, hukukçulara, sosyologlara danışması lazım. Özel kavramını iyice öğrensin öyle çıksın meydanlara..."

CHP Lideri, kaset konusunu meydanlara taşıyan Başbakan'ın bundan nemalanmaya çalışmasının faydası olmayacağı görüşünde.

Kılıçdaroğlu, kaset meselesinde Başbakan'a düşen görevi ise şöyle dile getirdi: "Sürekli üstünü örtüyor. Örtbas etmek üstünü örtmeye çalışmak yerine aslında yasanın gereğini yerine getirmeli. Bunları kim çekiyor, kim yayıyor onları bulmalı. Yavuz hırsız, ev sahibini bastırmaya çalışıyor. Bunu yapanları unutturmaya çalışıyor sonra da seçim malzemesi yapıyor."

Seçim sürecinde siyasilerin kullandığı üslupta ölçüyü kaçırmasıyla ilgili kendisine yöneltilen eleştirilere ise katılmıyor:

"Seçim meydanlarında inişler çıkışlar olur, espri olur. Bunlar seçmeni hareketlendirmek için lazım. Zaman zaman sert ifadeler kullandığım oluyor. Ama Başbakan'ın sözlerine bakıldığında benimkiler çok hafif kalır."

Geçen haftaya damgasını vuran "Ana" polemiğinden yana ise dertli: "Ben asla küfür etmedim. Seçim meydanlarında küfür edecek bir siyasetçi olacağını da sanmıyorum.
Orada 'Ayağını denk al' diyecektim ama tehdit olacak diye vazgeçtim. Bazen ortam gereği veya kalabalığın heyecanı nedeniyle konuşmalar farklı şekilde anlaşılabiliyor. Zaten beni tanıyanlar bilir, ben küfür eden bir insan değilim."

CHP Lideri en çok hangi konuda eleştiri aldığı sorusuna ise şöyle yanıt verdi: "Arkadaşlar bana iktidarı eleştirmek yerine kendi projelerini anlat diyorlar. Halbuki sürekli anlatıyorum. Ama iktidarın da tutulacak yanı yok, eleştirmeyeceğiz de ne yapacağız...." 12 MAYIS 2011



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"YEĞENİMİ TIP FAKÜLTESİNE YERLEŞTİRİN"

KILIÇDAROĞLU'NDAN YENİ SORULAR

SİLOPİ'DEKİ SALDIRIDA YARALANAN POLİS DE ŞEHİT OLDU!
»  SGK'DAN MİLYONLARCA ÇALIŞANA İYİ HABER
»  ŞİFRENİN GÜNAHI, İKTİDARIN BOYNUNA!
»  BAHÇELİ, FETULLAH GÜLEN'İ TÜRKİYE'YE ÇAĞIRDI!
»  LİBYA'DAN KAÇIŞ FACİASI, 600 KİŞİ ÖLDÜ
»  CARİ AÇIK REKOR KIRDI!
»  ŞIRNAK'TA POLİSEVİ'NE SALDIRI 1 ŞEHİT!
»  DEVLET BAHÇELİ: KISACASI DEVLET YOK!
»  BAHÇELİ'DEN PÜSKEVİT AÇIKLAMASI!
»  ALİ DEMİR HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ!
»  ''GÖK KUBBE KİMİN BAŞINA YIKILACAK GÖRECEKSİN''
»  KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİASINA BAKAN YAZICI YANIT VERDİ
»  ESKİ ÖSYM BAŞKANI KILIÇDAROLU'NUN İDDİASI İÇİN NE DEDİ?
»  FLAŞ.. TUNCELİ'DE PKK İLE SİDDETLİ ÇATIŞMA!
»  "İSPATLAMAZSAM SİYASETİ BIRAKIRIM"
»  ERDOĞAN, İSTANBUL'A KURULACAK 2 YENİ ŞEHİR'İ AÇIKLADI!
»  ERDOĞAN'I DURDURUP İŞ İSTEDİ!
»  HAVAALANINDA KADINLARA BEKARET TESTİ!
»  ''NE YİYİP İÇECEĞİZ, ZEHİRLENECEĞİZ''
»  O MAİL BİR BAKAN'DAN
»  MHP'DEN FATMA GÜL'ÜN SUÇU NE? DİZİSİNE REKLAM
»  BAYKAL, DEMİREL'E SAHİP ÇIKTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.