Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5719
EURO
43,6494
IMKB
9.112,000
ALTIN
4.114,810
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KPSS'NİN KİLİT İSMİ GÜLEN HAYRANI ÇIKTI
KPSS NİN KİLİT İSMİ GÜLEN HAYRANI ÇIKTI
 
Her geçen gün farklı bir boyut kazanan KPSS'de kopya iddialarına ilişkin gözaltına alınan kişi serbest bırakıldı.
 
6.9.2010 - 07:30
KPSS’de soruların çalınmasıyla ilgili soruşturmada “kilit isim” olduğu iddiasıyla önceki gün gözaltına alınan Berat Koşucu, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Isparta’da gözaltına alınan Baki Saçı’nın e-posta adresine ham soruları “hediye” diye gönderen kişinin Berat Koşucu olduğu ve Koşucu’nun, “Soruları Berat gönderdi” diye ifade veren Saçı gibi Yalvaçlı olduğu ve 2004 yılında Saçı’yla aynı liseyi bitirdikleri ortaya çıktı.

Gülen cemaati ile ilgili sayfaları tespit ediyor
Koşucu, işyeri olarak görünen adreste bulunamayınca Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nin internet sitesinde “bilgi işlem sorumlusu” olarak göründüğü için Emniyet görevlileri dernekle temas kuruldu. Dernek tatilde olan Koşucu’ya durumu aktardı ve Koşucu polise teslim oldu. Koşucu’nun 10-11 Temmuz’daki KPSS’den önceki telefon görüşme kayıtları ve e-posta trafiği araştırıldı. Bir sosyal paylaşım sitesinde CHP karşıtı gruplara üye olduğu ve Gülen cemaatiyle ilgili sayfaları izlediği de saptanan Koşucu, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sorgulandıktan sonra dün adliyeye sevkedildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan tarafından yaklaşık 1,5 saat sorgulanan Berat Koşucu, serbest bırakıldı.

İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen Berat Koşucu’nun, “Soruları ele geçirmediğini ve kimseye de soru göndermediğini” ileri sürerek, “Ben kimseye ’hediye’ göndermedim” dediği, Açıköğretim Fakültesi’nde okuduğunu ve KPSS ile ilgisinin bulunmadığını sınava da girmediğini söylediği öğrenildi.

Dernek ilişiği kesti
Savcılık tarafından serbest bırakılmasına rağmen, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği, Koşucu ile soruşturma sonuçlanıncaya kadar ilişiğini kestiğini açıkladı. Dernek, internet sitesinde “bilgi işlem sorumlusu” olarak görünmesine rağmen Koşucu’nun “hizmetli olarak çalıştığını” belirtti.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


METEOROLOJİ"DEN AŞIRI YAĞIŞ UYARISI

RAHİBE DÜĞÜMÜNÜ POLİS ÇÖZDÜ!

GELECEĞİN GENERALLERİ...
»  CEMİL ÇİÇEK'İN 38 YILDIR SAKLADIĞI SIR!
»  BAHÇELİ:"RECEP TAYYİP SULTAN"
»   KILIÇDAROĞLU: "ALLAH'I, PEYGAMBERİ KULLANIYORLAR"
»  "BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN'IN HUKUKİ ZEMİNİ HAZIRLANIYOR"
»  BAYKAL'DAN HANEFİ AVCI DEĞERLENDİRMESİ
»  FARELER, TİLKİLER. TAVŞANLAR...
»  VALİYLE VEKİL ARASINDA PROTOKOL KRİZİ!
»  "RECEP TAYYİP SULTAN"
»  İKİ HAFTADA LİSTELERİ ALT ÜST ETTİ MİLYONER OLDU
»  "ATALAY: "O AFİŞLERİ YAPTIRANI BULDUK"
»  AKP'NİN GİZLİ PROJESİNİ AÇIKLADI!
»  OKTAY VURAL'DAN 'İ POD'LU SİYASET
»  " O AFİŞİ YAPTIRANI BUL"
»  "HALK OYLAMASINDA YÜZDE 67 ARANSIN!"
»  "KÜRTLERİ KANDIRDILAR!"
»  VATANDAŞA 'EVET' PANKARTI İÇİN 250 TL!
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇOK AĞIR SUÇLAMA!
»  "MAALESEF ALEKS'E YER YOK"
»  ANKARA'DA AK PARTİ'YE BÜYÜK KATILIM!
»  KILIÇDAROĞLU'DAN YENİ POLEMİK SİNYALİ...
»  MULLEN: SİLAHLAR TÜRKİYE'DEN GEÇMEYECEK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.