Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,2643
EURO
46,8273
IMKB
10.371,000
ALTIN
4.322,210
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 36 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MHP'DEN TOPYEKÜN SEFERBERLİK ÇAĞRISI
MHP DEN TOPYEKÜN SEFERBERLİK ÇAĞRISI
 
MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli, Bakanlar Kurulu toplantısının "ümit ve beklentileri" karşılamadığını belirterek, "Önemli olan topyekün bir milli duruş sergilenmesi için gerekli ortak akıl ve iradeyi harekete geçirmektir. Ancak bu konuda birinci derecede siyasi sorumluluğun hükümette olduğu da unutulmamalıdır" dedi.
 
18.7.2006 - 16:55
Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, "terörle ve siyasi bölücülükle etkin ve kararlı mücadele için gereken tüm tedbirlerin alınması ve bu amaçla topyekün bir seferberlik başlatılması artık kaçınılmaz hale gelmiştir" diyerek, Başbakan Erdoğan'ın bu konudaki mesajlarının lafta kaldığını savundu. Açıklamasında, ABD'nin bölgedeki etkisine ve Kuzey Irak'taki yerel güçlerin ve Barzani'nin politik yaklaşımlarına da değinen Bahçeli, "AKP hükümetinin, Türkiye'nin karşısındaki terör belasının kökünü kazımak için Kuzey Irak'tan kaynaklanan terörün tasfiyesi amacıyla Irak ve ABD makamları nezdinde girişim yapılmasıyla yetineceğini" ifade etti.
Bahçeli, topyekün seferbelik çağrısı yaparken "terör" kavramının yanı sıra "siyasi bölücülük" kavramının altını çizdi.
SINIR ÖTESİ ASKERİ OPERASYON
"Türkiye'nin güvenliği için gerekli tedbirlerin alınmasının, ABD'nin ve peşmergelerin iznine veya vetosuna tabi kılınamayacağı da açıktır" vurgusunu yapan Bahçeli, şunları söyledi:
"ABD'nin askeri gücü ve himayesinden cesaret alan Barzani, hergün Türkiye'ye karşı husumet ilan etmekte, Türkiye'nin içini karıştırmak ve güvenliğini tehlikeye düşürmek tehditinde bulunabilmektedir. Barzani ve Talabani, son olarak, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan sıcak takip hakkını kullanamayacağını, Türkiy'nin bu yola başvurması halinde direneceklerini açıklamışlardır. Türkiye Kuzey Irak kaynaklı fiili bir tehdit ve saldırıyla karşı karşıyadır. Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru savunma hakkı bütün unsurlarıyla doğmuş ve bunun kullanılmasının şartları bütünüyle oluşmuştur."


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP'DEN SINIR ÖTESİ HAREKAT'A DESTEK

BAŞBAKAN ABD ELÇİSİNE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

MİLLİ GÖRÜŞÜN SON POZİSYONU NE?
»  BAYKAL, DİYANET'E ZİYARETE GİDİYOR
»  ERKAN MUMCU, SEZER'İ GÖREVE ÇAĞIRDI
»  CHP:"KURU SIKI TEDBİRLERDE TERÖR ÖNLENEMEZ"
»  AKP'Lİ ÇÖMEZ: ''SINIR ÖTESİ HAREKAT ŞART OLDU''
»  MHP'DEN ''DAĞ FARE DOĞURDU'' DEĞERLENDİRMESİ
»  AKP'Lİ GÜLLE'NİN HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR
»  BAŞBAKAN EL KADI'YA KARŞI KANAATLERİNİ KORUYOR
»  YATIRIM AYRICALIĞI PAHALIYA MAL OLDU
»  AK PARTİ'DE 1 ÖLÜ,BİR YARALI ŞOKU
»  ''YARIN ÇOK ŞEYE GEBE''
»  BAKAN VATANDAŞLARIN ELİNDEN ZOR KURTULDU
»  BAŞBAKANLIK'TAN TAŞKESEN AÇIKLAMASI
»  "ÇUVALIN İNTİKAMINI BİZ ALACAĞIZ"
»  YALANLAMAKLA KURTULAMAZSINIZ..!
»  ERDOĞAN; "İSRAİL ORANTISIZ GÜÇ KULLANIYOR"
»  BAŞBAKAN ÇELİK KALKANLI KORUMA
»  ERDOĞAN SEÇİM TAKVİMİNİ AÇIKLADI
»  "ŞEHİT YOLU GÖZLER OLDUK"
»  İMAMLARIN BAYILDIĞI YER MİLLİ EĞİTİM OLMUŞ
»  CHP ANAYASA MAHKEMESİNE GİTTİ
»  CHP'DEN HÜKÜMETE 'İLAÇ' TEPKİSİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.