Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8863
EURO
44,1107
IMKB
9.435,000
ALTIN
4.134,560
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MİLLETVEKİLLERİNİN AVUÇ İÇİ İZİ ALINACAK
MİLLETVEKİLLERİNİN AVUÇ İÇİ İZİ ALINACAK
 
TBMM’nin 2010 bütçesine Genel Kurul salonundaki elektronik sistemin yenilenmesi de kondu
 
18.10.2009 - 08:40

2 milyon 130 bin lira ayrılan yenileme işleminde Güney Kore modeli ön plana çıkıyor. Her masaya laptop konulacak, milletvekillerinin avuç içi izi alınacak. Taslağa göre Genel Kurul salonundaki mikrofonlar da yenilenecek. 580 mikrofon için 700 bin lira ayrıldı. Bu karar, konuşmaların arka sıralardan duyulmaması nedeniyle alındı. Proje kapsamında milletvekillerinin oturdukları yerden çalışmalarına yönelik tüm sistemin yenilenmesi düşünülüyor. Buna göre milletvekili sıralarına sabit laptoplar monte edilecek. Her bilgisayardan komisyon ve genel kurul gündemi, Meclis’e sevk edilen tasarılar, Meclis’in çalışmasıyla ilgili her türlü bilgi yer alacak. Yazılı doküman dağıtılmasına son verilecek. Milletvekilleri masalarındaki laptopa önce şifresini yazacak, ardından da parmak izi veya avuç içi tanıtımı yapacak. Her milletvekili oturduğu yerdeki laptopu bu sayede kolaylıkla kullanacak. TBMM’nin partilerarası komisyonu, içtüzük taslağını hazırlarken yeni teknolojiyi gözönünde bulundurmuştu.

Güney Kore Modeli öne çıkıyor

? Bu sistemin nasıl kurulacağına karar verilmeden önce dünya parlamentoları inceleniyor. Bu konuda en iyi uygulamanın Güney Kore’de olduğu belirtiliyor. Bir heyet Güney Kore’nin de içinde olduğu bazı parlamentolarda inceleme yapacak. Hazırlanan rapor doğrultusunda sisteme karar verilecek. Komisyonun Başkanı Salih Kapusuz, parmak izi yerine avuçizi alınması gerektiğini savunarak şöyle demişti: “Yaşlandıkça parmak izi belirsizleşebiliyor. Örneğin Ülkü Güney yıllarca cerrahlık yapmış, parmak izi sorunu yaşıyor. Artık sistem milletvekillerini avuç içi ile tanıyacak. Yıllar geçse de avuç içi izinin belirginliğini yitirmediği tespit edilmiş, biz de o yönteme döneceğiz.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÖCALAN'IN YENİ KOMŞULARI 10 İÇİNDE GÖNDERİLECEK

"BUNA TAHAMMÜL ETMEK ÇOK ZOR"

MAHALLENİN KOVBOY MUHTARI
»  YARGITAY ERBAKAN'IN TAZMİNAT CEZASINI ONAYLADI
»  TESLİM OLACAK PKK'LILARA DTP KARŞILAMASI
»  ABD 'PKK'NIN SON KULLANMA' TARİHİNİ NASIL BİTİRDİ!
»  DTP, TESLİM OLMAYA GELEN PKK'LILARI KARŞILAYACAK!
»  APO ÇAĞRI YAPTI, PKK'LILAR TESLİM OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTI
»  FLAŞ... CEM UZAN'A KIRMIZI BÜLTEN ŞOKU
»  FLAŞ.. 2010 MEMUR ZAMMI AÇIKLANDI
»  'BİZİM HİÇBİR ÜLKEYE KARŞI GAREZİMİZ, OLAMAZ'
»  ANTALYA LİMANINDA PATLAMA, 3 KİŞİ ÖLDÜ
»  SGK'DAN HERKESİ ÖLDÜRME KARARI
»  ANAYASA'YA HURDA ARABA BENZETMESİ
»  rREYTİNG 0,8, KRİZ YÜZDE YÜZ
»  BU DA 'YALANCILAR' LİSTESİ!
»  BAYKAL: "DEVLET SIRRI VERECEKSE O AYRI"
»  MHP'NİN SON TEKLİFİ "NOTER" OLSUN!
»  GENELKURMAY'DAN İSTEYENE ÜCRETLİ HARİTA
»  KAHRAMANLAR DÖNDÜ!
»  "ATATÜRK'TEN İNTİKAM ALMAYA ÇALIŞIYORLAR"
»  EL BOMBASI TATBİKATLI DURUŞMA
»  FLAŞ.. EMNİYETİN ZİRVESİNDE DEPREM
»  ÜNLÜ YÖNETMENE ÇEK GÖZALTISI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.