Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9143
EURO
44,0442
IMKB
9.475,000
ALTIN
4.115,820
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
O TIR ŞOFÖRÜ 13 YIL HAPİS YEDİ!
O TIR ŞOFÖRÜ 13 YIL HAPİS YEDİ!
 
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AKP'li Dengir Mir Mehmet Fırat arasında tartışma konusu olan TIR sürücüsüne uyuşturucu kaçakçılığından 13 yıl hapis cezası verildi
 
25.12.2008 - 18:15

O dönemin AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Eylül'de Meclis'te Uğur Dündar yönetiminde tartışmış 1.5 saati aşan tartışma süresince uyuşturucu iddiaları da gündeme gelmişti.

Bu tartışma sırasında CHP'li Kılıçdaroğlu, "Sayın Fırat'ın en büyük ortağı olduğu MENAS'ın ürünlerini yurtdışına gönderen TIR'da 89 kilo eroin yakalandı mı yakalanmadı mı?" diye sormuştu.

 Eroinin yakalandığı konusunda hiçbir tereddütün bulunmadığını belirten Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili 10 Mayıs 2008'de yayımlanan gazete haberini göstermişti.

Bu haberden bir süre sonra eline bir belge geçtiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Gümrükler Genel Müdürlüğü'ne hitaben yazılmış iadeli taahhütle gönderilmiş bir belge 'İdarenizden engelleyici her türlü işlemin durdurularak sonucundan yazılı olarak tarafıma bilgi sunulmasını rica ederim.'

Bu şu anlama geliyor 'bizim ürünlerimiz sınırdan geçerken aramayın. Artık biz beraat ettik, bu çerçevede engelleyici iş yapmayın' diyor. Belgenin altında, Abdülkadir Gürüz ve Dengir Mir Mehmet Fırat adı var. Elimizi vicdanınıza koyup şunu soralım iktidardaki bir partinin genel başkan yardımcısıysam, eğer bu yönetim kurulunda değilsem, benim adımı, Gümrük Müsteşarlığı'na yazılan bir yazıya kim hangi gerekçeyle koyabilir?" demişti.

Fırat'ın burada siyasi nüfuzunu kullandığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Araştırdık, Sayın Fırat diyor ki 'ben 1 Eylül 2007'de ayrıldım.' Sonra MENAS'ın yönetim kurulu toplanıyor aynı kararı alıyor. Ama aradan 8 ay geçiyor. Bir gün Vatan Gazetesi bir manşet yapıyor, 10 Mayısta... 9 Mayıs'ta Fırat'a soruyorlar, 'TIR'da eroin yakalandı, ne diyorsunuz?', 'ben ayrıldım' diyor. Sonra ne oluyor, yani 8 ay sonra 9 Mayıs'ta noterden 'ben şu tarihte ayrıldım' diyor. Ayrıldıktan neden 8 ay sonra notere gidiliyor. Notere gitmek bu kadar zor mu?" demişti.

 2- Danıştay’ın ‘hayali’ dediği ihracat

Fırat'ın bu olayın ardından "olayın sorumlusu şoför yakalandı, itiraf ediyor, hapiste" dediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Siz bugüne kadar uyuşturucu baronlarının yakalandığını Türkiye Cumhuriyeti'nde duydunuz mu? Van'da, bir uyuşturucu baronunun silahlı adamlarıyla karakolu basıp, polislerin burnunu altın kabzalı tabancayla kırdığını bilmiyor musunuz? Bunu hep beraber yaşamadık mı? Efendim, TIR şoförü sorumluymuş. Şoför ne yapsın? Şoföre para verilip, 'suçu üstüne al, hapse gir, çocukların hepsine bakarız, hapisten çıktıktan sonra işin hazır' deniyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, TIR'da eroin yakalandığına dair tereddüt olmadığını, TIR'ın MENAS'ın ürünlerini yurtdışına götürdüğünü ifade ederek, gümrükte "kırmızı hat", "sarı hat" ve "yeşil hat" deyimleri olduğunu, bunlardan yeşil hattakilerin güven veren firmalar nedeniyle hiç aranmadığını, sarı hattaki firmaların evrak bazında incelendiğini, kırmızı hattaki firmaların tamamının "didik didik incelendiğini" anlattı.

 MENAS'ın kırmızı hatta bir firma olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "(MENAS'ı bu hattan çıkarın) diyen Fırat'ın adının yer aldığı belge var. Niye kırmızı hattan çıkarın derken Fırat'ın adı yazılır? Bu bürokrasi üzerinde ciddi baskı anlamındadır" görüşünü savundu.

FIRAT'IN CEVABI
TIR'da yakalanan uyuşturucuyla ilgili haber sırasında yurtdışında olduğunu, konunun kendisine sorulduğunu anlatan AKP'li Fırat, noter tasdikli kararın da gazeteye gönderildiğini söyledi. Fırat, bununla ilgili banka hesabını da gösterdi.

 Kendisinin 1 Eylül'de ayrıldığını kaydeden Fırat, "Eroin yakalandı mı? Yakalandı deniyor. Yılda bin 500 araçlık nakliye yapan bir firma bu... Ben baron değilim. Mir'im... Mir, 'bey' demektir. Ben hiçbir zaman baron olmadım hayatımda. Tek bir kuruş haram para boğazıma sokmadım. Ben 'avukatlıktan para kazandım, bütün servetim buradandır' demedim" demişti.

"TIR şoförü yakalanıyor, ama şüpheli ve daha önce de takip ediliyor. İfade veriyor, 'Irak'tan dönerken birileri bana bu yükü yükleyeceğini, Hollanda'da bana 15 bin dolar verileceğini, bunu kimseye söylersem beni öldüreceklerini söylediler...' MENAS şirketinden herhangi bir kişi, ifade vermeye bile çağrılmamıştır" diyen Fırat, "Diyelim ki basın kağıt getiriyor, geldi Kapıkule Gümrüğüne arabadan paket çıktı. Bunun sorumlusu gazete patronu mu? Diyelim ki evinizi buradan İstanbul'a taşıdınız, yapılan aramada da aracın başka bir yerinde esrar çıktı? Bu, sizin mi esrarınız oluyor?" demişti.

 Fırat, "O haberin devamını okuduğunuzda benim şirketten ayrıldığıma, işin şoför tarafından yapıldığı da yazıyor, beni ve MENAS'ı her cümlesinde aklıyor. Allah'tan korkun, elinizi vicdanınıza koyun" şeklinde konuşmuştu.
 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN'IN CANI SİMİT İSTEDİ

YÜKSEK YARGI'DA DERİN ÇATLAK

MECLİS KÜRSÜSÜNE DEVE GETİRDİ!
»  GÖRME ENGELLİ VEKİL'E EN ÇOK SORULAN SORU
»  DTP'Lİ KAPLAN'DAN BAŞBAKAN'LA RANDEVUYA RET
»  MUZAFFER ERYILMAZ, YENİDEN ADAY
»  BAYKAL, YARGI KAPIŞMASINDA FATURAYI ERDOĞAN'A KESTİ
»  ÜYELERDEN, ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI KILIÇ'A ŞOK
»  ERDOĞAN'DAN GÖKÇEK'E ŞOK MESAJ
»  DOĞALGAZ'DA İNDİRİM YOK
»  AKP'DE ŞOK İSTİFA
»  SEÇMEN LİSTELERİNDE 'PES' DEDİRTEN SKANDALLAR!
»  KALINYAZGAN'IN İNTİHARININ ARDINDAKİ SIR
»  MAHKEME'DEN ÜZMEZ'İ TUTUKLAMA TALEBİNE RET
»  ERDOĞAN'DAN UZAY ÇALIŞMASI TALİMATI
»  MEHMETÇİK, GÖRÜNMEDEN GÖRÜP VURABİLECEK
»  HASAN CEMAL, ÖZÜR BİLDİRİSİNİ NİYE İMZALAMIŞ?
»  "28 ŞUBAT'TAN DERS ALDIM"
»  ERGENEKON'CULAR BİRBİRİNE GİRDİ
»  AĞAR'IN İLK DURUŞMASI 9 ŞUBAT'TA
»  PES ARTIK!DEVLET CİDDİYETİNİ BÖYLE YOK ETTİLER
»  "HACİZLERİ DURDURUN YENİ İNTİHARLAR YAŞANMASIN"
»  YARGIDA BELDE DEPREMİ!
»  YÖK BAŞKANI'NIN ESRARENGİZ İŞLERİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.