Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9143
EURO
44,0442
IMKB
9.475,000
ALTIN
4.115,820
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SEÇMEN LİSTELERİNDE 'PES' DEDİRTEN SKANDALLAR!
SEÇMEN LİSTELERİNDE  PES  DEDİRTEN SKANDALLAR!
 
Muhtarlıklarda askıya çıktıkları günden itibaren seçmen listelerinde yaşanan skandallar Türkiye’nin gündemine oturdu.
 
26.12.2008 - 02:05

Seçmen sayısındaki 6 milyonluk artış 18 yaşına giren nüfus ve daha önce yazılmamış ancak şimdi otomatik olarak yazılan seçmenle açıklanmaya çalışılırken, aynı seçmenin birden fazla kaydı ya da bazı seçmenlerin listelerde yer almaması, hayali adres ve seçmenlerle kanun kaçakları ve teröristlerin de seçmen listelerinde bulunması kamuoyunda tepki ile karşılanırken seçimin güvenilirliğine de gölge düşürdü.

ANKA’nın derlediği bilgilere göre 29 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için askıya çıkarılan seçmen listelerinden yıllar önce ölenler de çıktı, dağdaki teröristler de. Kimi yerlerde ise bazı köyler ve beldelerde yaşayanlar seçmen listelerine hiç dahil edilmedi. Listelere göre bir ilde aynı konakta ikamet ettikleri için iki valinin seçmen olarak göründü. İlçe seçim kurulları şikayetlerden bunalırken, suç duyurusu dosyalarını koyacak yer bulmakta zorlanıyorlar.

Seçmen listelerindeki öne çıkan ilginç hatalardan bazıları şöyle:

İŞTE "PES" DEDİRTEN SKANDALLAR-

RAHMETLİ SEÇMENLER: Yerel seçimler öncesi seçmen listelerinden hayalet seçmenler çıktı. Bir çok ilde ölmüş yakınlarının isimlerini listede görenler şok yaşadı. Trabzon’da 20 yıl önce hayatını kaybeden Muhammet Baş’ın ismi, Bahçecik mahallesinde asılan seçmen listesinde seçimde oy kullanılabilecekler arasında yer aldı.

İzmir’in Karabağlar İlçesin’de yaşayan İsmail Zeki’nin 41 yıl önce iki aylıkken ölen kızı Zeynep Zeki’nin adı da seçmen listelerinde çıktı. Benzer bir olayda Antalya’da yaşandı. Antalya’da oturan emekli işçi 62 yaşındaki Feyzi Ölçer’in, 1963 yılında 6 aylıkken kaybettiği oğlu Niyazi Ölçer de seçmen kütüğünde yer aldı.

KAYBOLAN İKAMETGAHLAR: İzmir’in Limontepe Mahallesi’nde yıllardır aynı adreste ikamet eden mahalle sakinlerinin ismi ya listede bulunamadı ya da adreslerinde başka birileri göründü.

Denizli’de oturan 62 yaşındaki Rabia Önder ise, seçmen listesinde hiç gitmediği İstanbul Beylikdüzü’nde kayıtlı çıkarken, Eskişehir’de de Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi DSP’li Jale Nur Süllü’nün adı başka bir kimlik numarasıyla Konya Ereğli nüfus kayıtlarında da yer aldı.

MUHTAR DA 360 SEÇMENİN OTURDUĞU EVİ ARIYOR: Konya’nın Ereğli İlçesi’nde mahalle muhtarının bile bilmediği ‘Yurt Sokak No:15’ adresinde 360 seçmenin kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Ev gösterilen adresin Polis Meslek Yüksekokulu’nun Öğrenci Yurdu olduğu, polis adaylarının okul yönetimi tarafından topluca Nüfus Müdürlüğü’ne götürülüp seçmen yazdırıldığı ortaya çıktı.

İstanbul’un yeni ilçesi Beylikdüzü’nde de inşaat halindeki bir binada 211 seçmenin yer aldığı gündemi sarstı.

PARDON, UNUTMUŞUZ: Samsun’da nüfusu 4 bin 700 olan, seçmen sayısı ise 3 bin 350 olarak tahmin edilen Çarşamba ilçesi’nin Çınarlık beldesi seçimlerde unutuldu.

Ardahan’da da, Ardahan’ın Çıldır İlçesi’ne bağlı Horozöttü Köyü görevliler tarafından Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nde (ADNKS) unutulunca, bu köyden tek bir seçmen bile yazılmadı.

VALİ ZENGİNİ İL: Çorum’da eski vali ve halen görev yapan vali aynı adreste seçmen olarak kaydedildi

Çorum eski valisi Hüseyin Poroy ikamet kaydını Ankara’ya getirdiği halde halen Çorum Vali Konağı’nda seçmen olarak kaydedildi.

TERÖRİSTLER KÜTÜKTEN SİLİNDİ: MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın gündeme getirdiği PKK’lı teröristlerin seçmen kütüklerine yazıldığı iddialarının ardından Abdullah Öcalan ile DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici’nin akrabalarının da aralarında bulunduğu çok sayıda teröristin seçmen listesinde yer aldığı ortaya çıkarken, YSK bunlardan Cemil Bayık ve Mercan Kara’nın kütükten silindiğini açıkladı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KALINYAZGAN'IN İNTİHARININ ARDINDAKİ SIR

MAHKEME'DEN ÜZMEZ'İ TUTUKLAMA TALEBİNE RET

ERDOĞAN'DAN UZAY ÇALIŞMASI TALİMATI
»  MEHMETÇİK, GÖRÜNMEDEN GÖRÜP VURABİLECEK
»  HASAN CEMAL, ÖZÜR BİLDİRİSİNİ NİYE İMZALAMIŞ?
»  "28 ŞUBAT'TAN DERS ALDIM"
»  ERGENEKON'CULAR BİRBİRİNE GİRDİ
»  AĞAR'IN İLK DURUŞMASI 9 ŞUBAT'TA
»  PES ARTIK!DEVLET CİDDİYETİNİ BÖYLE YOK ETTİLER
»  "HACİZLERİ DURDURUN YENİ İNTİHARLAR YAŞANMASIN"
»  YARGIDA BELDE DEPREMİ!
»  YÖK BAŞKANI'NIN ESRARENGİZ İŞLERİ!
»  HÜKÜMET "GARİP-GURABA" ÇETELESİ TUTUYOR
»  BİR YOLSUZLUK BELGESİ DAHA!
»  TÜRKİYE'YE GELECEK KAZLARIN ROTASINI DEĞİŞTİRİYORLAR
»  KAMER GENÇ, MECLİS BAŞKAN VEKİLİNİ ÇİLEDEN ÇIKARDI
»  TARLASIN DA BULGAR SADIK'IN İKİ TON ALTININI ARIYOR
»  TÜRKİYE CASUSLAR CENNETİ OLDU
»  GÖKÇEK'İN KARŞIMDA ADAY OLMASINI İSTİYORUM
»  ERMENİ SEVERLER SAHTEKAR ÇIKTI
»  CİZRE'DE ŞEHİT OLAN ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
»  IRAK BAŞBAKAN'ININ HEYYETİNDE PKK ŞOKU
»  MEHMETÇİK KENDİSİ HEDEF OLAMADAN HEDEFE ATEŞ EDECEK
»  AKP'YE İZMİR ANKETİ ŞOKU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.