Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PKK KATLETTİ, BİZ ÖDÜYORUZ!
PKK KATLETTİ, BİZ ÖDÜYORUZ!
 
Dört yıl önce PKK’nın Kuşadası’nda bir minibüse yerleştirdiği bombanın patlaması sonucu ölen İngiliz Helyn Bennett’in ailesine Türkiye’nin 2.5 milyon TL tazminat ödeyeceği iddia edildi.
 
2.10.2009 - 07:40
Aynı patlamada ölen 3 Türk’ün ailelerine mahkeme 70’er bin lira tazminatı uygun görmüştü.

İNGİLİZ medyası Kuşadası’nda 2005 yılında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 23 yaşındaki İngiliz vatandaşı Helyn Bennett isimli kadının ailesine 1 milyon sterlin’den (2.5 milyon TL) fazla tazminat verileceği iddia etti.

Tatile geldi, patlamada öldü

İngiltere’nin Durham bölgesindeki Spennymoor kasabasından tatil için Türkiye’ye gelen Bennett, Kuşadası’nda bindiği minibüse konulan bombanın patlaması sonucu ölmüştü. Patlamada, Bennett’le birlikte biri yabancı dört kişi daha can vermişti. Genç kadının nişanlısı Stephen Stables (23), erkek kardeşi Adam Megoran (16), teyzesi Toni Punshon, kuzeni Sam Punshon (14) ve teyzesinin erkek arkadaşı Michael Aspinall da patlamada ciddi şekilde yaralanmıştı. Bennett’in annesi ve üvey babası da, onlardan ayrılıp Yunanistan’a tekne gezisine çıktıkları için patlamadan kurtulmuştu.
İngiliz Channel 4 isimli televizyonun haber bülteninde, Türkiye’nin kadının ailesine 1 milyon sterlinden fazla tazminat vereceği öne sürüldü. Sky News’ta yer alan haberde ise anne Sharon Holden, “Türk Hükümeti’nin tazminat ödemeye karar verdiğini, tam rakamın henüz kesinleşmediğini” belirtti. Ancak İngiliz basını, 1 milyon Sterlin’den fazla olduğunu savundu.

Türkler için 70’er bin TLhttp://preview.hurriyet.com.tr/preview/image.aspx?picid=8942876

Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde 2005 yılında meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden İngiliz turist Helyn Bennet’in ailesine Türkiye´nin 1 milyon Sterlin tazminat ödediği iddiaları, gözleri aynı saldırıda hayatını kaybeden 3 Türkün ailesine çevirdi. Saldırıda hayatını kaybeden 21 yaşındaki Deniz Tutum, 23 yaşındaki Ufuk Yücedeniz ve 24 yaşındaki Eda Okyay´ın aileleri de Aydın adliyesinde tazminat davası açtı. Yaklaşık iki yıl süren davanın ardından mahkemenin ölen kişilerin anne ve babalarına 30´ar bin TL, kardeşlerine ise 10’ar bin TL tazminat ödenmesine kadar verdi. Ölen üç gencin de birer kardeşi olduğu için aileleri 70’er bin lira tazminat aldı. Buna karşılık tazminat tutarını fazla bulan hazine avukatları ise, karara itiraz ederek temyize götürdü. Dosyanın halen Yargıtay aşamasında bulunduğu belirtildi.

5 kişi ölmüştü

KUŞADASI’nda 16 Temmuz 2005’te minibüste patlayan bomba, Helyn Bennett’in yanı sıra, İrlandalı Tara Whelan (17), Deniz Tutum (21), Eda Okyay (25) ve Ufuk Yücedeniz’in hayatına mal olmuştu. Kuşadası’nda aynı yılın 30 Nisan’ında PKK tarafından Kuşadası kent merkezine bırakılan bir bombayı etkisiz hale getirmeye çalışan Başkomiser Yaşar Aykaç da yaşamını yitirmişti.

Güleyim mi, ağlayım mıhttp://preview.hurriyet.com.tr/preview/image.aspx?picid=8942877

BOMBA kurbanının annesi Sharon Holden, patlamanın sorumlularının İzmir’de yargılandığı davayı izlemiş ve kızının katilleriyle yüzleşmişti. Anne Holden“Güleyim mi ağlayayım mı bilmiyorum. Helyn’i geri getirecek olsa bu paranın her kuruşunu verirdim” dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"AKP'NİN HIZLI DÜŞÜŞÜ SÜRECEK!"

ÇOK GİZLİ PROJE UÇAK DÜŞÜNCE DEŞİFRE OLDU!

CHP'DEN CLİNTON'A TEPKİ
»  ERDOĞAN: "OLMASI GEREKENİ YAPTILAR"
»  YARGIDAN DTP YORUMU
»  IRAK'LI BAKAN'DAN AYAKKABI EYLEMİ YORUMU!
»  ALPARSLAN ASLAN'IN BAKIRKÖY RAPORU!
»  "SÖYLEDİKLERİM MANTIKLI YALANLARDI!"
»  İŞTE KOMUTANLARIN GELİŞ NEDENİ!
»  FLAŞ..! DENİZ SEKİ TAHLİYE EDİLDİ!
»  TBMM RESEPSİYONUNDA'POLİS ZORU' TARTIŞMASI
»  ARINÇ'TAN CHP'LİLERİN AYAĞA KALKMAMASINA TEPKİ
»  "KÜRT DİYE BİR MİLLET YOK!"
»  EYLEMCİ SERBEST BIRAKILDI
»  EYLEMCİ SERBEST BIRAKILDI
»  SIRRI SAKIK'TAN MİLLİYETÇİLERİ KIZDIRACAK AÇIKLAMA!
»  POLİS MESLEK YÜKSEK OKULLARI SINAVI İPTAL!
»  ASKER'DEN YARBAY DÖNMEZ'E TAHLİYE
»  "DTP İÇİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE VARIZ"
»  "FARKLILIKLAR ÜLKESİNİN KONUK CUMHURBAŞKANI"!
»  "KONUŞMASI YÜREĞİMİ KANATTI"
»  MECLİS AÇILIŞINDA GÜL'DEN AÇILIM MESAJLARI
»  ERKEN SEÇİM OLSA AKP KAYBEDER
»  FLAŞ.. IMF BAŞKANINA AYAKKABILI PROTESTO
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.