Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5934
EURO
43,6843
IMKB
9.112,000
ALTIN
4.175,390
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
RAUF DENKTAŞ'IN ŞEHİTLİK MESAJI
RAUF DENKTAŞ IN ŞEHİTLİK MESAJI
 
Bazı şehit aileleri ve Büyük Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kerinçsiz ile Edirnekapı Şehitliği'ni ziyaret eden Denktaş, şehit ailelerine seslendi.
 
21.10.2006 - 01:18
Bazı şehit aileleri ve Büyük Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kerinçsiz ile Edirnekapı Şehitliği'ni ziyaret eden Denktaş, şehit ailelerine seslenerek, ''Acınız, milletin acısıdır, ancak gururunuz da milletin gururudur. Allah size sabır versin'' dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Denktaş, vatanın sahiplerini ziyaret etmek için Edirnekapı Şehitliğine geldiğini belirterek, şunları kaydetti: ''Bu vatanın sahipleri şehitlerdir. Biz, onların kimseye verilmemesi için, can verdikleri emaneti vekilleri olarak koruyan insanlarız. Vekillerin, mal sahiplerine, şehitlere nankörlük etme hakkı yoktur.

Kimsenin ne bu vatanı ne şehitlerin kanıyla sulanmış Kıbrıs'ı başkasına verme hakkı ve yetkisi yoktur. Kimse bu vatana el uzatmasın. Dik duralım, birlik olalım ve bu felaket sona ersin. Bizi dağıtmak, birbirimize düşürmek için dış dünyadan gelen paralar, tahrikler, gerilen ipler, oynanan oyunlar... Bunları artık herkes görmektedir. Ama bunları gören herkes birleşmelidir ve bu vatana, KKTC'ye sahip çıkılacağını dünyaya hep birlikte haykırmalıyız.''

-''HER OYUNA BAŞVURUYORLAR''-

Ermeni meselesine de değinen Denktaş, ''Ermeni konusunda Türk Milleti'nin namusu, şerefi incitilmiştir'' dedi. Rauf Denktaş, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Kıbrıs konusunda da aynı şeyi söylüyorlar. 'İşgalcisiniz' diyorlar. 'Kıbrıs meselesi 1974 yılında başladı' diyorlar ve yalanla, dolanla Kıbrıs'ı almak için her oyuna başvuruyorlar. Demek ki Türk Milleti'nin namusu ve şerefi incinmiştir. Bu konuda da Ermeni konusunda içte ve dışta gösterilen o birliği, heyecanı görmek istiyoruz.

Çünkü tehlikeli yollarda gidiyoruz. Allah korusun, Kıbrıs'ı kaybedersek hep beraber ağlarız. Şehitler ve tarih bizi affetmez.'' Denktaş, 82 yaşında olduğunu ve 60 yılını Kıbrıs meselesinde geçirdiğini, tüm liderlerle görüştüğünü, ancak anlaşma yapamadığını ifade ederek, ''Çünkü onlar Kıbrıs'ın tümünü isterler. Bizimle uzlaşma istedikleri yok. Türkiye'nin bu topraklardan çekilmesi için başlatılan saldırı karşısında Türk Milleti'nin şaha kalkma zamanı gelmiştir'' dedi.

-''GERÇEKLEERİ SÖYLEMEK LAZIM''-

Denktaş, bir gazetecinin, ''Talatpaşa Komitesi'nin, Fransa Meclisinin kararı aleyhine Paris'te yapmak istediği kitlesel basın açıklamasının polis tarafından yasaklandığını'' ifade etmesi üzerine, şunları kaydetti: ''Fransa zaten maskesini düşürmüştür. Bunları beklemek lazımdı. Ayıbına ayıp katmıştır. Gerçeği duymak istemiyorlar. Gerçeği söylemek isteyenleri de susturmak istiyorlar. Dua edelim ki Fransa'nın aklı başına gelsin. Bir avuç Ermeni diasporası için Türk Ulusunu karşısına almasın. Temennimiz budur. Gerçekleri söylemeye devam etmemiz lazım.''

-PAMUK'A NOBEL ÖDÜLÜ VERİLMESİ-

Orhan Pamuk'un Nobel Edebiyat Ödülü'nü almasına ilişkin soru üzerine de Denktaş, ''Pamuk'un kitaplarını okumuş değilim. Ama temenni ederdim ki Fransa'da malum karar geçtiği gün kendisine verilmiş olmasın. Diğer yandan yıllardır bu ödülü beklemekte olan, hak etmiş birçok yazarımız vardır. Onlara verilmedi ve böyle bir günde Sayın Pamuk'a verildi. Ve o gölge düştü Pamuk'un ödülünün üstüne. Temenni ederdim o gölge olmadan almış olsaydı. O zaman çok daha sevinecektik'' yanıtını verdi.

Denktaş, bir gazetecinin, ''Cumhurbaşkanı Sezer, Orhan Pamuk'a aldığı ödül sonrası kutlama mesajı göndermedi'' şeklindeki sözleri üzerine de ''Sayın Cumhurbaşkanı tüm milleti temsil ediyor. Milletin içinde de birçok insan benim dediğim gibi, 'gölge düşmüştür' dediği için, herhalde o gölgeyi daha da gölgelemek için görevini yapmıştır'' diye konuştu. Şehitliği gezen Denktaş'ın, şehit mezarlarının ve mezar taşlarındaki sözlerin fotoğraflarını çekmesi dikkati çekti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BALIKESİR'DE 5.2'LİK DEPREM HALKI SOKAĞA DÖKTÜ

BEDAVA UÇAK YOLCOLUĞUNA HÜCUM

İSTANBUL'DA DEPREM PANİĞİ
»  DİYARBAKI BELEDİYELERİNE TOPLU SÖZLEŞME İNCELEMESİ
»  ERDOĞAN, BAYRAM TATİLİ İÇİN MUĞLA'DA
»  VATANDAŞTAN GÜRTUNA'YA :"BOŞUNA KÜREK ÇEKME"
»  BÖLÜCÜBAŞI İÇİN İMZA KAMPANYASI!
»  PTT, BAŞBAKAN'A GÖNDERİLEN YUMURTALARI KABUL ETMEDİ
»  DEMİREL'İN SÜRPRİZ ZİYARETÇİSİ KİM?
»  "SON 5 YILDA KAÇ TÖRE CİNAYETİ İŞLENDİ"
»  "TÜRKSAT 1-B NEREDE?"
»  "KUTSAL EMANET BALYOZ-U ŞERİF"
»  BAŞBAKAN'IN GERÇEK HASTALIĞI NE?
»  İNTERNET ÜS KURULU, YENİDEN YAPILANDIRILIYOR
»  "BAŞBAKANIN GİZLİ ŞEKERİ VARDI"
»  ERDOĞAN'DAN ARSLAN'IN AİLESİNE TAZİYE
»  "MAKAM ŞOFÖRÜ F-1 PİLOTU GİBİ OLMALI"
»  AKP YOZGAT MİLLETVEKİLİ İLYAS ARSLAN ÖLDÜ
»  ERZURUM'DA ORTA ŞİDDETTE DEPREM
»  EDİP BAŞER PAŞA: "DTP'Lİ BAŞKANLAR GÖREVDEN ALINSIN"
»  EDİP BAŞER PAŞA ABD'İ PKK'YA KARŞI UYARDI
»  ADNAN HOCA İÇİN ANNE BABALARINI YALANLADILAR
»  EROL KÖSE'YE TACİZ DAVASI
»  BBDK ESKİ BAŞKANI AKÇAKOCA'YA HAPİS CEZASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.