Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5677
EURO
43,7475
IMKB
9.168,000
ALTIN
4.041,860
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SONAR'IN SON SEÇİM ANKETİ!
SONAR IN SON SEÇİM ANKETİ!
 
SONAR, 25 ilde 4 bin kişiyle yaptığı anket sonuçlarını açıkladı.
 
12.8.2010 - 07:20

Kamuoyu araştırma şirketi SONAR, 25 ilde 4 bin kişiyle yaptığı anket sonuçlarını açıkladı. Halka hem referandum, hem de "Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz" sorusu sorudu. Ak Parti çıktı, CHP ve MHP düştü. Sonuçlar:

SONAR Araştırma Şirketi, referanduma 1 ay kala sokağın nabzım tuttu. Halkın yüzde 50.8'i Anayasa paketine "Hayır" derken, "Evet'ler yüzde 49.1'de kaldı. Seçim anketinde de AK Parti yüzde 37.2, CHP yüzde 31.2, MHP yüzde 13.5 çıktı.

SONAR'ın son araştırmasına göre

REFERANDUMDA "HAYIR'LAR ÖNDE

SONAR, 1-9 Ağustos tarihleri arasında sahaya indi. Hem halkın referandum tercihi hem de siyasi partilerin son durumunu araştırdı. 25 il ve 41 köyde 4 bin kişi ile yüz yüze yapılan anketten şu sonuçlar çıktı.

Sözcü gazetesinde yayınlanan kamuoyu sonuçlarına göre ankete katılanların yüzde 50.87'si Anayasa paketine "Hayır" diyeceğini açıkladı, "Evet" diyenlerin oranı ise yüzde 49.13 oldu.

Ankete katılanlara "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusu da soruldu. SONAR'ın Temmuz ayı anketinde AK Parti'ye 2 puan fark atarak 1'inci parti olan CHP, yine 2'inciliğe düştü.

AK Parti'nin oylan yüzde 37.2'ye çıkarken, CHP yüzde 31.2'de kaldı. MHP'de yüzde 13'lere kadar indi. Saadet Partisi'nde yaşanan çalkantılı kongre sürecinin ve CHP'deki Kılıçdaroğlu rüzgarının, sağ seçmeni yeniden Ak Parti'ye yönelttiği gözlemlendi.

Halkın asıl derdi geçim

SONAR anketinde vatandaşlara "Türkiye'nin en önemli sorunu ne?" sorusu da soruldu. Yüzde 73.7'ye göre en önemli sorun "İşsizlik", yüzde 65.1'in en büyük sorunu ise "ekonomik pahalılık". Yüzde 63.2'ye göre ise en büyük sorun "terör olayları" oldu.

Araştırmaya katılanların yüzde 40'ı önümüzdeki 6 ay içinde ekonomik durumlarının bugünden daha kötü olacağını düşündüğünü söyledi.

Anketten çıkan sonuçlar

Araştırmadaki son duruma göre ufukta koalisyon var. AK Parti'nin tek başına yeniden iktidarı zora girbilir. Referandumdan çıkan sonucun da partilerin oylarını etkileyeceği düşünülüyor.

Araştırmaya göre AK Parti'nin yüzde 37 oy oranının, yaklaşık 16 puanı Kürt kökenli vatandaşlardan geliyor.

CHP'nin güçlenmesi ve referandum süreci, bir kısım MHP ve Saadet Partisi seçmeninin AK Parti'ye kaymasına neden oldu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AVM'LERİN KAPANIŞ SAATİNE RAMAZAN AYARI!

MELİH GÖKÇEK'E VİLLA YANITI!

DOKTORLARA, DIŞARI YASAĞI!
»  ''GENERALLERE DARBE EMRİNİ BEN Mİ VERDİM''
»  İŞTE BAHÇELİ'NİN HAYIR' GEREKÇELERİ!
»  HAKİM VE SAVCI ATAMALARINDA İNCE HESAP!
»  BDP, BOYKOT'U EVET'E DÖNÜŞTÜRME YOLUNDA!
»  1 MİLYON 600 BİN KİŞİ OY KULLANAMAYACAK!
»  EMEKLİ MAAŞI NASIL ARTAR?
»  KILIÇDAROĞLU, GÖKÇEK'İ CİDDİYE ALMADI!
»  DENİZ HARP OKULU KOMUTANI İSTİFA ETTİ
»  VATANINI SEVENLERE "BİRLEŞİN" ÇAĞRISI
»  "AKP SONUN BAŞLANGICINA GELDİ"
»  ERDOĞAN'A BU NUMARAYI SORDU "54.771.295.0"
»  GÖKÇEK, KILIÇDAROĞLU'NDAN RÖVANŞ ALMAK İÇİN SAHNEDE
»  66 RAKAMININ SIRRI
»  CHP'DEN BİR EVETÇİ DAHA ÇIKTI
»  BALYOZ İSTİFASI!
»  ERDOĞAN'DAN KAVGADA SÖYLENMEYECEK SÖZLER
»  BİR "NEDEN HAYIR" KİTAPÇIĞI'DA MHP'DEN
»  ASKER'İ PROTESTOYA POLİS KOLAYLIĞI
»  POLİS ARACINA SALDIRI :2 POLİS ŞEHİT
»  ŞIRNAK BORU HATTINDA PATLAMA:2 ÖLÜ
»  ACIMASIZ DAVRANACAĞIZ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.