Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜRKİYE'DEN LİBYA'YA 1 DENİZ ALTI VE 5 SAVAŞ GEMİSİ!
TÜRKİYE DEN LİBYA YA 1 DENİZ ALTI VE 5 SAVAŞ GEMİSİ!
 
Türkiye'nin BM kararı doğrultusunda Libya'ya uygulanacak silah ambargosunu denetleme misyonuna bir denizaltı ve gemilerle katılacağı açıklandı.
 
23.3.2011 - 15:06

AFP'ye konuşan NATO sözcüsü Türkiye'nin Libya'ya 4 fırkateyn, 1 yardımcı gemi ve 1 denizaltı göndereceğini söyledi.Sözcü General Pierre St-Amand, düzenlediği basın toplantısında silah ambargosunu denetlemek için Libya açıklarındaki deniz operasyonuna altı ülkeden toplam 16 savaş gemisi ve denizaltının katılacağını bildirdi. Devriye filolarının görevinin Akdeniz üzerinden Libya'ya silah girişini önlemek olduğu ifade edildi.

Bugün sabah saatlerinde ise bir NATO yetkilisinden yapılan açıklamada NATO'ya ait filoların Birleşmiş Milletler’in kararı doğrultusunda silah ambargosunu uygulamak için Libya kıyılarında devriye turlarına başlayacağı belirtildi. Associated Press ajansının haberine göre adının açıklanmasını istemeyen diplomat, deniz devriye operasyonunun NATO’nun İtalya’nın Napoli şehrinde bulunan operasyonel merkezinden yürütüleceğini söyledi.Deniz operasyonunun müttefiklerin dün üzerinde anlaştıkları plan doğrultusunda gerçekleştirilmesi bekleniyor. Operasyon kapsamında iki NATO deniz filosunun Akdeniz’de devriye görevi yapması öngörülüyor. Filolar iki fırkateyn, altı mayın tarama gemisi ve bir tedarik gemisinden oluşuyor.

 NATO'NUN ROLÜ İÇİN FORMÜL BELİRLENDİ

NATO'nun Libya operasyonunda oynayacağı rolle ilgili yapı üzerinde de uzun görüşmelerin ardından dün uzlaşma sağlandı.

 NATO'nun süreçteki rolünün hafifletilmesini isteyen Fransa ile NATO'nun uçuş yasağının uygulanmasında rol üstlenmesine karşı çıkan Türkiye'nin itirazlarının etrafından dolanan bir formül ortaya çıktı. Plana göre, operasyonda NATO'nun askeri donanımı kullanılacak ancak siyasi kararlar Arap ülkelerini de içerecek şekilde uluslararası koalisyona üye ülkeler tarafından alınacak.Fransa hükümet sözcüsü François Baroin'ın bugün yaptığı açıklamada da NATO'nun Libya operasyonlarında "teknik rol" oynayacağı belirtildi.

 CLINTON: DEVİR BİRKAÇ GÜN İÇİNDE

ABD Dışişleri Bakanı Clinton dün akşam katıldığı bir televizyon programında, ABD’nin Libya operasyonunun komutasını birkaç gün içinde bir başka ülkeye devredebileceğini açıkladı. Bakan Clinton, “Birkaç gün içinde bu iş halledilecek. Cumartesi mi yoksa bir başka gün mü olacağını komutanlarımızın yanı sıra müttefiklerimiz ve ortaklarımızın yapacağı değerlendirmeler belirleyecek” dedi. Clinton, liderliği kimin üstleneceği konusundaki detayların henüz netleşmediğini ancak NATO’nun ön saflarda olacağını belirtti. 23 MART 2011/Hürriyet



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MERKEZ BANKASI'NDAN 19 MİLYAR LİRALIK MÜDAHALE

"AKP KARŞIMA KEVİN COSTNER'İ KOYSUN"

MANSUR YAVAŞ:" HERHANGİ BİR PARTİYE GEÇMİYORUM"
»  O POLİS KONUŞTU: "YA BEN DE VURSAYDIM"!
»  REDDEDİLME AMA YİNE CHP'YE OY VERECEK!
»  KILIÇDAROĞLU: İFADE VERMEYECEĞİM
»  CHP'NİN ADAY SAYISI 3 BİN'İ AŞTI!
»  FLAŞ.. BDP'DEN EYLEM KARARI
»  LİBYA'YA KARA OPERASYONU KAPIDA!
»  TSUNAMİ VURAN JAPONYA, MEZAR ÜLKE OLDU!
»  106 BİN DENEKLİ ANKET ERDOĞAN'IN KASASINDA!
»  CEM BOYNER'DEN ŞAŞIRTAN SÖZLER!
»  "POLİS'E UZANAN ELLER KIRILMALI"
»  KOMUTADA YENİ FORMUL!
»  TÜSİAD, YENİ ANAYASA RAPORUNU AÇIKLADI
»  MESUT YILMAZ ADAY OLMAYACAK
»  KIYAK EMEKLİLİĞE VEKİLLERDEN RET!
»  YAVAŞ'TAN BAHÇELİ'YE ZEHİR GİBİ MEKTUP!
»  YANILMAZ, SON NEFESİNİ AKDAĞ'IN YANINDA VERDİ!
»  BAYKAL, ANTALYA'DAN ADAY OLDU
»  BAHÇELİ, DAVUTOĞLU'NA, 'GELME' DEDİ!
»  "BU DENSİZLİĞİN HESABI SORULACAK"
»  MECLİS, 7 NİSAN'A KADAR GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAK
»  FLAŞ.. NATO'DA LİBYA UZLAŞMASI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.