Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TEKE TEK'TE 3. İNÖNÜ MUHAREBESİ
TEKE TEK TE 3. İNÖNÜ MUHAREBESİ
 
Siyasetin popüler polemiği 'İsmet İnönü ve faşizm' tartışması Habertürk ekranlarında Teke Tek'in gündemindeydi. Mustafa Armağan, Can Ataklı ve Mehmet Metiner'in katıldığı program tahmin edileceği gibi ilginç tartışmalara sahne oldu.
 
5.5.2010 - 09:15

Mehmet Metiner, İnönü eleştirilerine katlırken bunun cumhuriyete dönük bir hesaplaşma olarak yansıtılmasını 'şark kurnazlığı' biçiminde tanımlarken, Can Ataklı ise ısrarla bu eleştirilerin cumhuriyeti karalama amaçlı bir kampanya olduğunu iddia etti.

Mehmet Metiner: Führer, Hitler'in ünvanıdır ve anlamı 'milli şef'tir. Bu biçimsel bir benzerliktir ama CHP içindeki bir çok ismin, o dönemki Cumhuriyet gazetesinin yayın politikaları açıkça Hitler sempatisi taşımaktadır. Ama burada Başbakan'ın İnönü için direk bir Hitler benzetmesi yok. Baykal'ın başlattığı tartışmaya cevaben 'İllah böyle bir yakıştırma yapacaksınız bize değil sizin tarihinize bakmak gerek' deniyor.

Can Ataklı: Başbakan bunu hep yapıyor. Cumhuriyet tarihine dair bir tartışma başlatıyor. Yandaşları da alıp götüriyorlar. Medya gücü de çok büyük olduğu için tartışma büyüyor. Bugün ulaştığımız seviye ile 40 50 yıl öncesini kıyaslıyoruz. cumhuriyetin kuruluş süreci bir devrimdir ve elbette sert yanları olacak. Burada esasen İnönü değil, cumhuriyet ve Atatürk'e dönük bir karalama kampanyası söz konusudur. Baykal'ın söylediklerin karşılık olarak 'senin de deden şöyleydi' denmezki. O foroğraflar, paraların üstündeki resimler gibi konularda ise şu bilinmiyor. Ortada bir kanun var o dönem. Cumhurbaşkanı kimse O'nun resmi olacak paranın üstünde deniyor kanunda. Devlet dairelerinde de öyle. Atatürk ölünce cumhurbaşkanı İnönü olunca da haliyle de böyle bir uygulama yapılıyor.

Bir de şu var. Atatürk döneminde yapılan her şeyi yerden yere vur sonra 'ben Atatürk'ü çok seviyorum, O bizim babamızdır'  de. Geçiniz bunları. Belden aşşağı vurmalar falan. Yok efendim mektuplar varmış da bir okusaymış da. İnsan biraz dürüst olur. Atatürk olmasaydu bugün camiiye de gidemeyecektiniz.

Mustafa Armağan: Yapmayın lütfen. İngiliz işgalinde İstanbul'da insanlar camiiye gitmiyor muydu?

Fatih Altaylı: Bu programda keşke İngilizler kalsaydı diyen de oldu.

Can Ataklı: Benim cumhuriyetime üstü örtülü değil açıkça yapsana düşmanlığını.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"YETKİSİZ MAHKEMEYE İFADE VERMEM"

ARAÇLARINI DEVRECEKLER BU HABERİ OKUSUN

AK PARTİ'Lİ VEKİLLERİN BÜYÜK COŞKUSU
»  ONUN İŞİ KUR- İŞLET DEVRETÇİLİK
»  CHP 17'NCİ MADDE OYLAMASINI DEĞERLENDİRDİ
»  AHMET TÜRK, AĞZINDAKİ BAKLAYI ABD'DE ÇIKARTTI
»  İNTERNET KULLANICILARI 5 MAYIS'A DİKKAT!
»  KRİTİK 17.MADDE GEÇTİ
»  GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
»  AKP'Lİ VEKİL OYLAMADA BAYILDI
»  KANADOĞLU, BAŞSAVCILIKTA!
»  GÜLEN SORUŞTURMASINA MİT ENGELİ
»  "ŞARKI SÖYLEMEYE GELMEDİM!"
»  SENMİSİN BÜLENT ARINÇ'I PROTESTO EDEN!
»  HALİS AĞA, EŞİNE BOŞANMA DAVASI AÇTI
»  BAKAN YILDIZ, TÜZMEN'İ BÖYLE SAKİNLEŞTİRDİ
»  AHMET NECDET SEZER BULVARI, TPAO BULVARI OLDU.
»  "O BEN DEĞİLDİM" MESAJI!
»  EMEKLİ ORGENERAL TOLON, TAZMİNAT KAZANDI
»  MEMUR VE EMEKLİ'YE ZAM GELİYOR!
»  "İMRALI ERDOĞAN'DAN DAHA DEMOKRAT"
»  O VEKİL KONUŞTU!
»  ERDOĞAN, CHP'YE BU KEZ AZİZ NESİN İLE VURDU!
»  TOPTAN'DAN FİRECİ VEKİL LİSTESİ TEPKİSİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.