Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,8620
EURO
46,9765
IMKB
10.276,000
ALTIN
4.274,340
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 31 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜRK ASKERİNİN BAŞINA ÇUVAL GEÇİREN KOMUTAN ÖLDÜ
TÜRK ASKERİNİN BAŞINA ÇUVAL GEÇİREN KOMUTAN ÖLDÜ
 
Süleymaniye’de Türk askerinin başına çuval geçiren ABD timinin komutanı Daniel Monk’un kalp krizi geçirip öldüğü ortaya çıktı.
 
4.7.2009 - 09:04

Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentindeki Türk özel harekát timlerinin bulunduğu büro, Amerikan ordusuna bağlı askerler tarafından 4 Temmuz 2003’te basılmıştı. Kerkük’ün Kürt valisine suikast hazırlığında oldukları iddiasıyla yakalanan 11 Türk askeri, kafalarına çuval geçirilerek Kerkük’e götürülünce, Ankara-Washington ilişkileri gerilmişti.

Çuval olayının 6’ncı yıldönümünde, baskını yapan Amerikan 173. Hava İndirme Tugayı’nın başındaki tim liderinin, aylar önce öldüğü öğrenildi.

KARARGAHA İLK GİREN OYDU

Türk askerleriyle birlikte ABD’li timin kötü muamelesine maruz kalan İngiliz Michael Todd’tan elde edilen bilgiye göre, Türk özel timinin karargáhına ilk giren Amerikan askeri olan Daniel Monk, 10 Eylül 2008’de, ABD’nin Georgia eyaletindeki Duluth şehrinde, annesinin evinde öldü. Gece yarısı mutfakta bilincini kaybedip düşen Monk’un cesedini, sabah annesi buldu.

29'UNA BİR GÜN KALA ÖLDÜ

ABD’li tim komutanının abisi Andy Monk, sorular üzerine gönderdiği e-posta mesajında, 29’uncu yaş gününe bir gün kala can veren kardeşinin, Kuzey Irak’tan ayrıldıktan sonra Katar’ın başkenti Doha’da güvenlik taşeronu olarak çalıştığını bildirdi. Andy Monk, kardeşinin ölümünün ardından, odasında, İngiliz yazar Mike Todd’un yazdığı "Çuval" kitabı ve Todd’un ona gönderdiği 19 Aralık 2006 tarihli Hürriyet Gazetesi’ni bulduklarını belirtti. Monk’un açıklamaları o gün manşet olmuş, Türkiye’de uzun süre tartışılmıştı.

AŞIRI DOZ İLAÇ VE KALP KRİZİ

Adli tıp raporunda, yüksek tansiyon hastası olan Monk’un, bir dizi reçeteli ilaçtan aşırı doz aldığı ve bunun sonucunda kalp krizi geçirdiği belirlendi. 11 Eylül 1979’da Atlanta’da doğan Monk, 13 Eylül 2008’de First Baptist Church’te yapılan cenaze töreninin ardından Deluth şehir mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze hizmetleri şirketinin, Monk anısına internette açtığı taziye defterine http://getir.net/60q adresinden ulaşılabiliyor. Yakınları tarafından doldurulan defterde, "Daniel’ı nazik bir dev olarak hatırlayacağız. (Irak’tan) gönderdiği fotoğraflar /_np/3336/8333336.jpgşimdi daha kıymetli. O, Amerikan ordusunun yüksek değerlerini verdiği hizmet boyunca hep gözeten gerçek bir vatansever ve savaşçıydı" gibi ifadeler dikkat çekiyor.

İŞTE SON HALİ

Yanda ölmeden önceki son fotoğraflarından biri görülen Daniel Monk, Süleymaniye baskını sırasında Türk karargahının çatısına çıktığını anlatmış, "En ufak mukavemet halinde karargahı yerle bir edecek hazırlıkla gelmiştik" demişti.

Kerkükteki Amerikan Hava Üssü’nde 4 Temmuz gecesi 11 Türk askeri ile birlikte Amerikalı askerlerin kötü muamelesine maruz kalan İngiliz yazar Michael Todd, daha sonra iyi arkadaş olduğu Daniel Monk’un ölümünü şöyle yorumladı:

Travma sonrası stres: "Monk ile 2004 yılından bu yana sürekli temas halindeydim. Monk, Irak Savaşı’nda yaşadıklarından dolayı ızdırap çekiyordu. Ölüm nedeninin, ’Travma Sonrası Stres Bozukluğu’na bağlı olup olmadığını hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz. Bu sendromdan bunalıma giren birçok ABD askeri intihar etti."

Birileri susturdu mu?: "Ailesi sessizce yas tutmayı tercih etti. Ancak ölümünü şüpheyle karşılıyorum. Bazı kişiler Monk’u susturmuş olabilir. Çünkü o, ABD Ordusu’ndan baskınla ilgili konuşmaya cesaret eden tek askerdi. Süleymaniye olayının iç yüzünü anlatan ’Çuval’ adlı kitabımın tanıtımı için Türkiye’ye geldiğimde, Türk televizyonuna çıkmayı kabul edecek kadar cesurdu. Ancak yukarıdan gelen baskıyla programdan çekilmişti. Türk askerlerine yapılanlardan dolayı özür bile diledi." (Hürriyet



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BOŞANAN KADINLARI ÜZECEK HABER

FEZLEKE SAYISININ ARTMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ

AKMAN HAKKINDAKİ TAKİPSİZLİK KARARI NASIL ÇIKTI?
»  GÜL'E İŞSİZ ÜNİVERSİTELİ TEPKİSİ
»  O KAYMAKAM
»  İNGİLİZ KARİKATÜRİST ERDOĞAN'A DAVA AÇIYOR
»  SİGARA YASAĞI ERTELENMİYOR
»  AB'YE BİLE YALAN SÖYLETİRİZ VESSELAM!
»  300 POLİS'İN KATILDIĞI BÜYÜK OPERASYON
»  ERMENİSTAN'DAN ÇOK GARİP AÇIKLAMA
»  BİNLERCE KİLOMETRE ÖTEDE "VADİ" REKOR KIRIYOR
»  ERGENEKON'DA ÜÇÜNCÜ İDDİANAME GELİYOR
»  KPSS İPTAL EDİLİR Mİ?
»  ERDOĞAN'A PROTESTOLU FAHRİ DOKTORA
»  ERDOĞAN, BOĞAZ ALTINDAN CİPLE GEÇTİ
»  BAYKAL'DAN 'TUZAK' İDDİASI
»  GÖLGE BAKAN, RADİKAL'E KONUŞTU
»  BU PANKART MAHKEMELİK OLDU!
»  MECLİS'TE HAKKINDA DOSYA OLMAYAN TEK LİDER
»  THE EKONOMİST'E GÖRE 'LAİKLERİN ASIL KORKUSU'!
»  ERMENİSTAN'DAN ÇOK İDDİALI AÇIKLAMA
»  FLAŞ..FLAŞ.. CHP'YE USULSÜZLÜK DAVASI
»  GENELKURMKAY'DAN BASIN BİLGİLENDİRME'YE 'SEZON FİNALİ'
»  BAYKAL'IN IRAK ROTASI BELİ OLDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.