Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8223
EURO
43,7093
IMKB
9.514,000
ALTIN
4.092,500
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YOZGAT BAROSU İNTERNET SİTESİ ÇÖKERTİLDİ
YOZGAT BAROSU İNTERNET SİTESİ ÇÖKERTİLDİ
 
Yozgat Barosu tarafından düzenlen "Türkiye Anayasasını Arıyor" sempozyumu sonrası 22 baro başkanı tarafından hazırlanan basın bildirisinin yayınlandığı Yozgat Barosu web sitesi çökertildi.
 
22.11.2009 - 20:15

Bir basın toplantısı düzenleyen Yozgat Baro Başkanı Avukat Yusuf Başer, "Türkiye Anayasasını Arıyor" konulu sempozyum sonrası 22 baro başkanı tarafından basın bildirisi hazırlanarak baro web sitesinde yayınlandığını belirterek, "Web sitemiz bilgisayar korsanları tarafından çökertildi. Bu da birilerinin düşünce özgürlünü kısıtlamak istediğini göstermektedir" dedi.

Son günlerde bazı yargı mensuplarının telefonlarının dinlendiğinin ortaya çıkmasıyla birlikte, çok sayıda açıklama yapıldığı ve kamuoyunda bilgi kirliliği yaşandığını ifade eden Yusuf Başer, "Açıklamaların büyük çoğunluğu, yargının üzerinde baskı kurulmak istendiğine ve yargı bağımsızlığının bu yolla zedelendiğine ilişkindir. Toplumsal yaşamın özü "adalet" ve "adalet duygusu"dur. Adaletin gerçekleşmediği ya da gerçekleştiği inancının oluşturulamadı bir toplumda, barış, huzur ve güvenin sağlanması mümkün değildir. Adaleti ve adalet duygusunu gerçekleştirmenin vazgeçilmez ön koşulu ise yargı bağımsızlığıdır. Yargı bağımsızlığı, yargıcın sadece yasama ve yürütmeden değil, diğer yargıçlardan, toplumsal baskıdan ve kendi ön yargılarından bağımsız olması demektir. Bu nedenle yargı bağımsızlığına yönelen her eylem en başta hukukçulardan tepki alacaktır. Yargı bağımsızlığını zedeleyen her çeşit eyleme karşı, tüm hukukçular ve bu bağlamda avukatların meslek örgütü olan barolar elbette tepkilerini ortaya koyacak ve bu davranışlarla mücadele edeceklerdir" dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP'DEN 'DENİZ FENERİ' PROTESTOSU

MAHKUMLARA BAYRAM SÜRPRİZİ!

O SÖZÜ SÖYLEYENE DÜNYA'DA FAŞİST DİYORLAR
»  YA SAHİP ÇIK! YA ADAMIM DİYE ORTALIKTA GEZME!
»  KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞTUĞU SALONDA OLAYLAR
»  ERDOĞAN VEKİLLERE,VEKİLLER BAKANLARA SİTEM ETTİ
»  KORKAKLAR ZAFER ANITI DİKEMEZ!
»  ERDOĞAN'DAN ŞİMŞEK'E "BÖYLE BAKANLIK YAPILMAZ"
»  KRAVATINI ÇIKARTIP CEBİNE KOYDU
»  MEMURLARIN KESİNTİ İSYANI
»  İŞTE TESTERELİ CİNAYETİN DAKİKA DAKİKA GÖRÜNTÜLERİ
»  AİLELER, BOMBACI TEĞMEN'E VERİLEN CEZAYI AZ BULDU
»  İSRAİL İLE YENİ KRİZ KAPIDA
»  MEMURLARIN 10 TL İSYANI
»  ERDOĞAN'IN 'KORKUSUZLAR' LİSTESİ
»  YÜZ YILIN DENEYİNDE İLK AŞAMA BAŞARILI OLDU!
»  ŞAHİN'E GÖRE TELEFON DİNLEMELERİ 'ŞART' MIŞ!
»  "YASAMA VE YÜRÜTME İKTİDARIN ELİNDE"
»  ERDOĞAN'IN CUMHURBAŞKANLIĞI RÜYA!
»  KESK'TEN UYARI YÜRÜYÜŞÜ
»  IŞIK GÖRÜNDÜ MESAJI!
»  YARGITAY'DA BÖCEK AVI BAŞLATILDI
»  DP İLK MİTİNGİNİ ESKİ KALESİ MANİSA'DAN BAŞLATTI!
»  "BU İDDİANAMEDE BİR TUHAFLIK VAR!"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.