Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2289
EURO
44,7145
IMKB
9.020,000
ALTIN
4.149,160
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÇYDD'DEN TRT'YE SUÇ DUYURUSU!
ÇYDD DEN TRT YE SUÇ DUYURUSU!
 
TRT'nin en çok izlenen kanallarından biri olan TRT Haber'de yayınlanan "Büyük Takip" isimli haber programında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile ilgili verilen tek taraflı iddialara dava açılıyor.
 
5.2.2011 - 07:05

Derneğin bölücülük faaliyetlerinde bulunduğu öne sürülen programda, önceki yıl hayatını kaybeden dernek başkanı Türkan Saylan'ın "İstanbul Üniversitesi'ndeki başı örtülü öğrencilere hipnoz yaparak başını açtırdığı, Atatürkçülüğü bir maske olarak kullandığı, İslam düşmanı olduğu" iddia edilmişti.

Tek taraflı iddialar

'Büyük Takip'in ÇYDD ve Çağdaş Eğitim Vakfı'nı konu alan belgeseli 14 Ocak saat 20.30'da yayınlandı. Yaklaşık 40 dakika süren program boyunca, ÇYDD ile ÇEV ile ilgili taraflı iddialara yer verildi.

Programda şu yorumlarda bulunuldu:
- "Bu iki kuruluş yıllarca toplumun önde gelen isimleri tarafından korunup kollandı. Her türlü övgü ve desteğe mazhar kılındı. Taki Ergenekon kapsamında yapılan baskınlara kadar. 18 Mart'ta duruşma yapılmasına karar verildi.
- Eğitimin yanında her şey yapılıyordu. Bazı medya organlarının çizdiği resim, diğer tarafta savcıların çizdiği resim.
- İddinamede, ÇYDD'nin burs verdikleri arasında PKK, DHKP-C gibi yasa dışı örgütlere mensup olanların bulunması, özellikle kız öğrenciler kullanılarak askeri okullara sızma faaliyet yürütülmesi, tüm bunlar için yurtdışından yüklü miktarda paralar aktarılması, telefon konuşmalarına şok ifadelerin yansıması gibi bilgiler yer aldı.
- Ergenekon'da hücre tipi sivil toplum kuruluşları var. Savcılar, bu hücreler arasında ÇYDD'nin olduğunu iddia ediyor. Örgütsel içerikli görüşmeler yapıldığı aktarılıyor, çarpıcı fotoğraflar delil klasöründe yer alıyor. Saylan, Ergenekon sanıklarıyla yan yana...

'Annesi Hristiyan sonradan Leyla adını aldı'

- Türkiye ÇYDD hakkındaki farklı bilgilerden 4 yıl önce MİT tarafından 5 yıl önce Üsküdar 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderilen bir yazıyla haberdar oldu. Üsküdar Gazetesi Sahibi Adnan Odabaşı'nın gündeme getirdiği misyonerlik iddiaları karşısında derneklerin açtığı davaların kararını bu belge belirledi. O belgede Saylan hakkında yapılan incelemede o güne kadar kimsenin bilmediği bir kimliği ortaya çıktı. Prof. Saylan hakkında yapılan açıklamada annesinin İngiltere doğumlu olduğu, Katolik Hristiyan olduğu, 1936'da Leyla adını aldığı, Dünya Kilisiler Birliği ile ortaklaşa çalıştığı anlatılıyordu."

CYDD'DEN SUÇ DUYURUSU

ÇYDD Başkanı ve eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, programda yer alan iddialar karşısında yargı yoluna gitmeye karar verdiklerini açıkladı. Dernek, TRT aleyhine önümüzdeki haftabaşında suç duyurusunda bulunacak. Dernek yöneticileri, programda adı geçen Adem Zencir diye birinin asla dernekte çalışmadığını ve tüm iddiaların asılsız olduğunu, programın TRT'de yayınlanmasına akıl erdiremediklerini söyledi.

İNANILMAZ İDDİALAR

Programdaki röportajlarda dile getirilen iddialar ise şöyle:
- Adnan Odabaş (Üsküdar Gazetesi sahibi): "Bu insanlar Atatürk'ü kalkan yaparak bölücülük yaptılar."
- Yılmaz Dikbaş (Araştırmacı): "Fakir, işsiz çocuklara Türk tarihine, Türk geleneklerine, Türk karakterine ters bir eğitim verdiler. Türkan Saylan bir Atatürkçü değildir."
- Adem Zencir (Güvenilir öğrenci olarak Saylan'ın en yakınına kadar yükselmiş bir isim olduğu, dernekte çalıştığı, ancak imam hatip kökenli olduğu anlaşılınca kovulduğu iddia edilen kişi): "Türk devletine, Türk askerine ne kadar düşman varsa, onlara üç katı para verirlerdi. Deniz Yıldızları diye bir programları vardı. Bu seminerlerin içeriği İslam düşmanı. Mağdur Kürt kızlarıyla, askeri okuldaki bozulmayan çocukları sosyal temasa geçirmek, batı felsefesiyle yetiştirmek amaçlı yapılan sosyal aktivitelerdi. Saf kızları, yoksul kızları konağa alır, hipnoz yapardı. Ve bunu Türkan Saylan yapardı ve ruh ikizi Kemal Alemdaroğlu yapardı."

Şükran Pakkan'ın Milliyet'teki haberine göre Programda ayrıca CHP eski MYK Üyesi Savcı Sayan, milletvekili Mehmet Sevigen ve gazeteci Aziz Üstel'in de yorumlarına yer verildi.4 ŞUBAT 2011

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MÜJDAT GEZEN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!

'SUİKAST' SORUSU BAHÇELİ'Yİ KIZDIRDI!

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?
»  ÇALIŞMA BAKANI DİNÇER, MUHALEFETE REST ÇEKTİ
»  CHP'Lİ GÜNEŞ'TEN HAKKINDAKİ İDDİALARA NUR SURELİ YANIT!
»  ANKARA'YI SARSAN PATLAMALAR SAVCILIĞI HAREKETE GEÇİRDİ
»  "CHP'YE 100 BİN KİŞİ KATILDI"
»  TRT İLE AA'NIN ARASINI AÇAN FOTOĞRAF!
»  FLAŞ.. YÖK BAŞKANI ÖZCAN HAKKINDA TÜRBAN SORUŞTURMASI!
»  TORBA YASA, VEKİLLERİN TANSİYONUNU YÜKSELTTİ!
»  "HEM PARAYI ALIYORLAR, HEM ÇEK GİT DİYORLAR"
»  VALİYİ DE HALK SEÇSİN
»  OSTİM'DE BİR PATLAMA DAHA OLABİLİR!
»  İŞTE DEFNE'NİN OTOPSİ SONUCU!
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN 'BİBER GAZI' UYARISI!
»  "KAYGILANMASI GEREKEN İLK ÜLKE İSRAİL"
»  İKİNCİ OSTİM PATLAMASINDA 4 ÖLÜ 15 YARALI
»  "TÜRKİYE'NİN AKP'DEN KURTULMASINA 128 GÜN KALDI!"
»  BAKAN KORUMALARI VALİ'Yİ TANIMAYINCA!
»  OSTİM'DE İKİNCİ PATLAMA
»  GENELKURMAY'DAN 'ARINÇ'A SUİKAST AÇIKLAMASI'
»  AKP'DEN, MÜJDAT GEZEN'E, 'APTAL' YANITI
»  OSTİM'DE CEHENNEM GİBİ GECE
»  FLAŞ..İRAN ASKERLERİ 2 TÜRK ÇOCUĞUNU ÖLDÜRDÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.