Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8376
EURO
44,1332
IMKB
9.399,000
ALTIN
4.145,030
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÖĞRETMLENLERE MÜJDE
ÖĞRETMLENLERE MÜJDE
 
Yeni Özel Dersaneler Yönetmeliği'ne göre, dersane öğretmenlerinin resmi veya özel okullarda ders veremeyecekleri hükmü, özel öğretim kurumlarında ücretli olarak derse girmeyi olanaklı kılacak biçimde değiştirildi.
 
28.10.2009 - 08:05
Özel Dersaneler Birliği Derneği, yeni yönetmelikle yapılan değişiklikleri şöyle sıralıyor:

Dersanelerde müdür yardımcısı çalıştırmak için 500 öğrenci kontenjanı 400 öğrenciye indirildi, zümre başkanı çalıştırma, aynı branştan üçten fazla öğretmen bulunması koşuluna bağlandı. Ölçme ve değerlendirme servisi elemanı çalıştırmak isteğe bırakıldı. Dershanelerde tutulacak defter ve dosyalar azaltıldı. Dershanenin kurucu veya kurucu temsilcisi, genel müdürü, genel müdür yardımcısı ve müdürünün dersanenin üye olması halinde sivil toplum örgütleri ile özel ve resmi kurum ve kuruluşlarda kurumunu temsil edecekleri hükmü eklendi.

Dershane öğretmenlerinin resmi veya özel okullarda ders veremeyecekleri hükmü, özel öğretim kurumlarında ücretli olarak derse girmeyi olanaklı kılacak biçimde değiştirildi.

ÜNİVERSİTE SINAVINA HAZIRLIK PROGRAMLARI 250 DERS SAATİNDEN AZ OLAMAYACAK
Yeni yönetmelikle, sınavlara hazırlık programları asgari ders saati sayılarıyla sınırlandırıldı. Buna göre, ilköğretim okullarından sonra bir üst okulun giriş sınavları ile Seviye Belirleme Sınavına hazırlık programları 200 ders saatinden az olamayacak.

Yüksek öğretime öğrenci seçme sınavına hazırlık programları 250 ders saatinden az olamayacak.

İlköğretim kurumlarının ara sınıflarında öğrencilerin eksikliklerini gidermek amacıyla takviye programları, 6, 7 ve 8. sınıflar için 100, orta öğretim kurumlarının 9, 10, 11 ve 12. sınıflar için 150 ders saatinden az olamayacak.

Yeni yasada yer alan uzaktan öğretim dersaneleriyle ilgili olarak da, Bakanlıkça yönerge düzenleneceği hükmüne yer verildi.

Ayrıca önceki yönetmelikte, dershanelerde üniversitelerin fen-edebiyat fakültelerinden mezun olan ve pedagojik formasyonu olmayan uzman öğreticilerin görevlendirilmesi "diğer personel" başlığı altında yer alırken, yeni yönetmelikte "dersanelerde çalıştırılacak personel" başlığı altında yer aldı.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE AŞI TALEBİ

ANKARA'DA OKULLAR BİR HAFTA TATİL

ÖĞRETMENLERE KÖTÜ HABER!
»  HAKİM BABA'DAN ÖSS'YE DAVA
»  LİSE'DE HAMİLE SAYISINDA PATLAMA
»  GÜL, SEKRETERİ İSEN'İ YÖK'E ATADI
»  ÜNİVERSİTE SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU
»  ÖSS'DE YENİ BİR EK YERLEŞTİRME YOK
»  İSTİKLAL MARŞI CEZASI: EŞEK GİBİ ANIR
»  ÖNCE ÜNİVERSİTEYE GİR, BÖLÜMÜNÜ SONRA SEÇ!
»  BİR BİNADA 2 OKUL BİR MAKAMDA İKİ MÜDÜR VAR
»  HARBİYE TARİHİNDE BİR İLK!
»  ÜNİVERSİTELERE EK KONTENJAN BAŞVURULARI YARIN BAŞLIYOR
»  ÖĞRENİM KREDİSİ BORÇLARI İÇİN SON 10 GÜN
»  ÖĞRETMEN ATAMASI UNUTULAN OKULA JET ATAMA
»  İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SKANDAL HARİTA
»  MAVİ ÖNLÜK DÖNEMİ BİTİYOR
»  ÖĞRENCİLERİN BAŞARI ANAHTARI: ZAMAN YÖNETİMİ
»  OKUL SERVİSLERİNE 10 YAŞ SINIRLAMASI
»  BAKIN OKULU KİMLER TEMİZLİYOR!
»  BAKAN ÇUBUKÇU'DAN ÖĞRETMENLERE KIYAK!
»  EHLİYET SINAV SİSTEMİ DEĞİŞİYOR
»   FLAŞ.. OKULLAR, YARIN AÇILIYOR
»  BİLARDO, OKULLARDA DERS OLUYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.