Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7020
EURO
43,5657
IMKB
9.651,000
ALTIN
3.952,470
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İRAN, OPERASYONUNU MGK DURDURDU
İRAN, OPERASYONUNU MGK DURDURDU
 
Osman Pamukoğlu, Süleyman Demirel'e cevap verdi: "İran'ı F-16 uçakları ile vurmayacaktık. O kampta 358 PKK'lı olduğunu tespit etmiştik. Ama durdurulduk!"
 
21.2.2007 - 00:05

Tam 12 yıl önce, 20 Mayıs 1995 günü, 400'er komandodan oluşan iki Türk askeri birliği, Hakkâri'de Türkiye-İran sınırını oluşturan 3 bin 500 rakımlı Şehidan dağını tırmanmaya başlar. Hedef dağın İran tarafında bir çukurlukta yer alan Jerma Bektar kampındaki 358 PKK'lıyı imha etmektir. 800 asker Şehidan'ın zirvesine çıktığında, PKK kampına yaklaşık 20 kilometrelik bir mesafe kalmıştır. Saat 21.15 olduğunda Ankara'dan bir telefon gelir. Arayan dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Aydın İlter'dir. İlter, Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tümgeneral Osman Pamukoğlu'na, "Sana Millî Güvenlik Kurulu'nun kararını bildiriyorum. Harekât durduruldu. Askerleri geri çek!" emrini verir. Orgeneral İlter'in bu telefonu olmasa; üç saat sonra, geceyarısını beş geçe (saat 00.05), Türk askerleri PKK kampına sızmış olacak ve bu 358 PKK'lıyı imha edecektir.

Peki, bu kadar önemli sayıda PKK'lının sonunu getirecek bu askerî harekât neden son anda durduruldu? O gün Ankara'da ve İran sınırında tam olarak neler yaşandı? O gün İran topraklarını bombalamak üzere giden F-16 savaş uçaklarını yarı yoldan çevirdiği belirtilen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, geçtiğimiz hafta Aksiyon'da yayınlanan röportajda şunları söylemişti: "Komutanlara sordum: Biz İran'a müdahale edersek onlar ne yapacak? Bana, onlar da bize müdahale edecek dediler. Ben savaşı önlemişim o kadar. Efendim askerler tepeye kadar çıkmışlar da inmişler. Olabilir. Bunda ne var yani? Herhalde bu, savaş yapmaktan daha iyi bir şey."

20 Mayıs'ta İran'daki PKK kampını imha etmek üzere Şehidan dağının zirvesinde bekleyenler, Tümgeneral Osman Pamukoğlu'nun komutasındaki birliklerdi. Demirel'in bu açıklamalarını sorduğumuz Pamukoğlu, "O gün İran'ın F-16 uçakları ile bombalanması söz konusu değildi. Askerlerimiz Sürmene bıçağı gibi PKK kampına sızacak ve hepsini imha edip çekilecekti." diyor ve ilave ediyor: "Nitekim daha sonra Aydın İlter Paşa Hakkari'ye geldi. Helikopterle kendisine bölgeyi gösterdim. Büyük bir hayretle bu harekat yapılabilirmiş dedi." O halde Ankara neden bu operasyona karşı çıktı? Orada 358 PKK'lı olduğu nasıl tespit edilmişti? Emekli Tümgeneral Pamukoğlu Ankara'da evinde yaptığımız görüşmede sorularımıza şu cevapları verdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BÖYLE CİNLİK GÖRÜLMEDİ AMA DİĞER CİNLER KAYIP

MORTGAGE, TBMM GENEL KURULUNDA

ERDOĞAN, "KERKÜK'TEKİ REFERANDUM ERTELENMELÎ"DEDİ
»  DİŞLERİYLE DOĞAN BEBEK ŞAŞIRTTI
»  BABACAN, AB KONUSUNDA 'BİRAZ DAHA SABIR'İSTEDİ
»  "SEÇİLME YAŞI İLE İLGİLİ YSK'YA BAŞVURU YOK"
»  ERDOĞAN VE AKSU HAKKINDAKİ SORUŞTURMA ÖNERGESİ SALI GÜNÜ GÖRÜŞÜLECEK
»  "AKP, KENDİ DERİN DEVLETİNİ KURUYOR"
»  SEZER'DEN İNCE HAMLE
»   EMNİYET’TEN SÜRPRİZ KARAR
»  PORNO SİTELE GEÇİT VEREN HÜKÜMET
»  ABD'NİN İRAN'A SALDIRI PLANLARI
»  NİKAH'TA AKP-DYP BULUŞMASI
»  ÜLKÜCÜLER FATİH ALTAYLI'YI KAÇIRACAKTI
»  TÜRKİYE'DE KUMARHANE AÇMAK YASAK AMA!
»  MEMUR, MESAİYE ERKEN BAŞLAYACAK
»  301. MADDE ARAP SAÇINA DÖNDÜ
»  PETROL HIRSIZI ASKERLERE REKOR CEZA!
»  KUŞ GRİBİ, DÜNYAYI SARDI
»  EDİP BAŞER'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
»  ALTINSOY, SON YOLCULUĞUNDA KÜSLERİ BULUŞTURDU
»  TABANİ VE BARZANİ KIVIRMADA DANSÖZLERİ GEÇTİLER
»  İNGİLİZLER, ÖCALAN'IN KİTABINI BASTI!
»  "UÇAKTA, CEP'LERE SİLAH MUAMELESİ YAPILSIN"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.