Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İÇERİDE NE KONUŞTULAR?
İÇERİDE NE KONUŞTULAR?
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'la yaptığı görüşme sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
16.7.2010 - 07:00
İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları;

Sayın Başbakan ve arkadaşları alacakları önlemleri anlattılar. Daha önce aldıkları önlemler hakkında bilgi verdiler. Bizim görüşümüzü sordular biz düşüncelerimizi aktardık.
İçerde ne konuştular?
video için tıklayın


Biz de kendilerine şu 5 öneriyi yaptık
1- Seçim barajı indirilmeli
2- Özel yetkili mahkemeler kaldırılmalı
3- İşsizliğin azaltılması için devletin doğrudan gidip fabrika kurmasını önerdik
4- Et Balık Krumu yeniden güçlendirilmeli
5- Mayınlı arazilerin temizlenerek topraksız köylülere veilmesini önerdik

- Biz emrinde istihbarat örgütleri olan siyasi iktidar değiliz. Bizim olayın güvenlik boyutuyla ilgili önerilerde bulunabilmemiz için bu yönde bilgilerimizin olması lazım.

Sayın Başbakan bu konularda açıklamalar yaptı. Bunların bir kısmı medyaya da yansımış herkesin bildiği konular. Özel güvenlik güçleri oluşturulacağını söyledi. Bunun ordu içinde mi ordu dışında mı olacağını sorduk. Sayın Başbakan, ordu içinde mi, emniyet içinde mi nasıl kurulacağına dair kesin bir karar vermediklerini söyledi. Biz olayı görmeden olayı tartışmak istemiyoruz.

-Sayın Başbakan seçim barajının indirilmesine karşı olduğunu söyledi. Sayın Başbakan'dan özel bazı bilgiler aldık. Burda herşeyi aktaramam ama görüşmede genel olarak basının da bildiği konular üzerinde duruldu.

- Sayın Başbakan ekonomik bazı önlemler aldıklarını ifade ettiler. Büyük bir yatırımın bölgeye yapıldığını ifade ettiler. Biz kalıcı çözümün devletin üretime doğrudan yatırım yapması olduğunu söyledik. Sayın Başbakan seçim barajının indirilmesine sıcak bakmadığını ifade etti.

-Sayın Başbakan'ın bizi rahatsız eden bir önerisi olmadı. Ancak Özel kuvvetlerle ilgili ayrıntılı bilgi alamadık.

ERDOĞAN: DEĞERLENDİRME YARIN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, siyasi parti
liderleriyle "terörle mücadele" konusunda yaptığı görüşmelere ilişkin, yarın, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda bir değerlendirme yapacağını söyledi.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından TBMM’deki makamında geçti. Burada bir süre kurmaylarıyla değerlendirme toplantısı yapan Başbakan Erdoğan, Meclis’ten ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Sayın Kılıçdaroğlu bir değerlendirme yaptı. Siz ne zaman bir
değerlendirme yapacaksınız?" sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, yarın partisinin
genişletilmiş il başkanları toplantısında yapacağı konuşmada, "bütün bu ziyaretleriyle ilgili bir genel değerlendirme yapacağını" bildirdi.
Erdoğan, "görüşmeler olumlu mu?" sorusu üzerine de "Hepsini yarın konuşacağız. Bu tür şeylere girersem yanlış olur" dedi.
"Bundan sonra muhalefetle yine bir araya gelir misiniz?" sorusuna da Erdoğan, "Arzu ederim... Tabii sürekli benim davetim değil, isterim ki onlar da belli konularda şu konuyu görüşmek üzere bir araya gelsek’ diye de sadece ana muhalefet değil, muhalefetten de sürekli bir araya gelerek ülkenin geleceğine yönelik bir ortak aklı oluşturmakta her zaman için fayda var" karşılığını verdi.
"İki muhalefet partisiyle görüşmeyeceğinizi söylemiştiniz. Fikrinizde
bir değişiklik var mı?" sorusuna da Erdoğan, "Şu anda yok" yanıtını verdi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GANDİ KEMAL'DEN ÖNDER SAV İTİRAFI

ERDOĞAN, CHP'DE

ZULÜM ALTINDAYIZ ACİL GÖRÜŞME İSTİYORUZ
»  KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİ ÖFKELENDİRDİ
»  FLAŞ... LYS SONUÇLARI AÇIKLANDI
»  MECLİSİN ZÜBEYDE HANIM AYIBI
»  AYDINLARDAN, 'SECİM BARAJI İNDİRİLSİN' ÇAĞRISI
»  MİT, ARTIK DIŞ İSTİHBARATA YOĞUNLAŞACAK!
»  MESUT BARZANİ'DEN ŞOK SÖZLER!
»  HEDEF, ELEBAŞLARI!
»  MECLİS'TE DÖNEKLİK TARTIŞMASI!
»  ''YENİ ANAYASA DAHA İYİ OLURDU''
»  ERMENİSTAN'A NATO KORİDORU'
»  SANKİ PKK'NIN BASIN SÖZCÜSÜ
»  "ALLAH HER DEVLETE BÖYLE TERÖRİSTLER NASİP ETSİN"
»  170 BİN NÜKLEER KARŞITI İMZA MECLİSTE
»  KLİMADAN KAYNAKLANAN HASTALIKLAR!
»  "GEMİYİ KAÇIRACAĞIZ" ALARMI
»  ÖĞRETMENE KÖTÜ HABER
»  AKP'DEN 40 SORU 40 CEVAP!
»  ERDOĞAN SAADET BULUŞMASI
»  SAĞLIK BAKANLIĞI BU PAKET'E İTİRAZ ETTİ
»  İŞÇİYE ÇALIŞİMAKTAN KAÇINMA HAKKI!
»  MANÇO'NUN OĞLUNDAN MHP'YE 'HAYIR'
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.