Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7804
EURO
43,5063
IMKB
9.702,000
ALTIN
3.962,660
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ŞAMPİYONLAR HANGİ OKULLARI TERCİH ETTİ?
ŞAMPİYONLAR HANGİ OKULLARI TERCİH ETTİ?
 
ÖSS ve YDS yerleştirme sonuçlarına göre, tercih yapan 7 bin 644 okul birincisinden 2 bin 520’si açıkta kaldı.
 
16.8.2007 - 17:54
ÖSS ve YDS yerleştirme sonuçlarına göre, 4 bin 609’u kız, 3 bin 35’i erkek toplam 7 bin 644 okul birincisi tercihte bulundu. Bu adaylardan 3 bin 854’ü lisans programlarına yerleşmeye hak kazandı.
Okul birincilerinden 999’u sınavsız geçiş ile, 19’u da ÖSS sonucuna göre ön lisans programlarına yerleşirken, 252 aday da Açıköğretim Fakültesine girdi.
Böylece, tercih yapan okul birincilerinden 2 bin 520’si açıkta kaldı.
Sınava giren bin 151 engelli adaydan 112’si lisans, 75’i önlisans. 205’i Açıköğretim Fakültesine yerleşti. Adaylardan 84’ü önlisans programlarına sınavsız geçiş yaptı.
Şampiyonların tercihi Sabancı, Boğaziçi, Bilkent, Galatasaray ve İstanbul
ÖĞRENİM DURUMUNA GÖRE BAŞARI
Yerleştirme sonuçlarına göre, sınava daha önce giren ancak kazanamayıp yeniden giren adaylar diğerlerine göre daha başarılı oldu.
Önceki yıllarda üniversiteye yerleşememiş ve ÖSS’ye yeniden başvuran 693 bin 322 adaydan 299 bin 241’i, bir yükseköğretim programını bitirmiş 39 bin 623 adaydan 18 bin 279’u, daha önce bir üniversiteye yerleşmiş 242 bin 264 adaydan 98 bin 387’si, lise son sınıf düzeyindeki 801 bin 232 adaydan 210 bin 483’ü üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarını kazandı.
Tercih yapan kız adaylardan 273 bin 737’si, erkek adaylardan 352 bin 6’ü üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarında okuyacak.
OKUL TÜRLERİNE GÖRE BAŞARI
Fen ve Anadolu liseleri geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da üniversitelere en fazla öğrenci yerleştiren okullar oldu. Ancak bu okullardan Açıköğretim Fakültesi ile ön lisans programlarına yönelik talep de dikkati çekti.
Resmi liselerden sınava başvuran 997 bin 583 adaydan 79 bin 58’i lisans, 65 bin 229’u önlisans, 125 bin 320’si Açıköğretim Fakültesine yerleşti.
Resmi fen liselerinden sınava başvuran 7 bin 80 adaydan 4 bin 247’si lisans, 20’si ön lisans, 81’i Açıköğretim Fakültesine girdi.
Özel fen liselerinden başvuran 2 bin 909 adaydan bin 659’u lisans, 38’i ön lisans, 146’sı Açıköğretim Fakültesini kazandı.
Öğretmen liselerinden başvuran 14 bin 987 adaydan da 8 bin 158’i lisans, 147’si ön lisans, 644’ü de Açıköğretim Fakültesine yerleşti.
Askeri liselerden başvuran 319 adaydan 133’si lisans, 4’ü ön lisans, 37’si Açıköğretim Fakültesine girdi.
Anadolu liselerinden başvuran 97 bin 426 adaydan 40 bin 227’si lisans, 2 bin 426’sı ön lisans, 5 bin 32’si Açıköğretim Fakültesinde okumaya hak kazandı.
Yabancı dilde eğitim-öğretim yapan özel liselerden başvuran 24 bin 412 adaydan 9 bini lisans, bin 327’si ön lisans, 2 bin 685’i Açıköğretim Fakültesine yerleşti.
Yabancı dil ağırlıklı liselerden (süper liseler) başvuran 121 bin 856 adaydan 37 bin 567’si lisans, 7 bin 230’u ön lisans, 9 bin 599’u Açıköğretim Fakültesine girdi.
Özel liselerden başvuran 12 bin 581 adaydan 2 bin 769’u lisans, 791’i ön lisans, bin 515’i Açıköğretim Fakültesine yerleşti.
İmam hatip liselerinden başvuran 30 bin 710 adaydan bin 516’sı lisans, bin 700’ü ön lisans, 24 bin 777’si Açıköğretim Fakültesinde okumaya hak kazandı.
İLLER
2007-ÖSS sonuçlarına göre, 160 ve üzeri puan alanların yüzdesine göre ve
Sözel puan türünde en başarılı il olan Kırşehir’den ÖSS’ye başvuran 7 bin 93 adaydan 796’sı lisans, 394’ü ön lisans, 815’i Açıköğretim Fakültesine yerleşti. Adaylardan 339’u da ön lisans programlarına sınavsız geçiş yaptı.
Sınavda Sayısal Ağırlıklı puana göre en başarılı il olan Ankara’dan ÖSS’ye başvuran 126 bin 479 adaydan 18 bin 439’u lisans, 5 bin 1’i önlisans, 20 bin 886’sı Açıköğretim Fakültesinde okumaya hak kazandı.
Adaylardan 7 bin 912’si de önlisans programlarına sınavsız geçti.
Eşit Ağırlıklı puana göre en başaralı il olan Denizli’den sınava başvuran 18 bin 622 adaydan 2 bin 910’u lisans, bin 126’sı önlisans, 2 bin 601’i Açıköğretim Fakültesine yerleşti. adaylardan bin 415’i de önlisans programlarına sınavsız geçiş yaptı.
ÖSS sonuçlarına göre en son sırada yer alan Hakkari’den başvuran 6 bin 657 adaydan 413’ü lisans, 111’i ön lisans, 518’i de Açıköğretim Fakültesine yerleşebildi. 325 aday da sınavsız yerleşti.

SONUÇLAR ADAYLARA GÖNDERİLMEYECEK
2007-ÖSYS Sınav Sonuç Belgeleri adaylara gönderilmeyecek. Adaylara
ilişkin yerleştirme ve kimlik bilgilerini içeren fotoğraflı aday listeleri üniversite rektörlüklerine gönderilecek. Yükseköğretim programlarına kayıtlar 3-10 Eylül 2007 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, kayıt için gerekli evrakla birlikte yerleştirildikleri üniversitelere başvurarak kayıtlarını yaptıracaklar. Adaylar, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sağlanan burs, kredi, katkı kredisi ve yurt başvurularını 16-24 Ağustos 2007 tarihleri arasında https://yurtkur.osym.gov.tr internet adresinden yapabilecekler.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


2.500 OKUL BİRİNCİSİ AÇIKTA KALDI

ÖSS SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSS SONUÇLARI YARIN AÇIKLANIYOR
»  OKS'DE BOŞ YERLER 19 AĞUSTOS'TA İLAN EDİLECEK
»  EĞİTİM-SEN'den KPSS SKANDALINA AÇIKLAMA
»  KPSS İNSANLARI RUH HASTASI YAPTI
»  İŞSİZ VE GÜVENCESİZ ÖĞRETMENLER
»  ÖĞRETMEN ADAYLARI DİPLOMALARINI GEMİ YAPTI!
»   ÖĞRETMENİ BEKLEYEN YENİ DÜZENLEMELER
»  TEF ve MEF MEZUNLARI DİPLOMALARINI İADE ETTİ
»  YÖK'TEN SÜRPRİZ KARAR
»  ÖSS 4 SINAVLI OLUYOR
»  ÖĞRETMEN ADAYLARININ FERYADI!
»  OKS SONUÇLARI VERİLMEYE BAŞLANDI!
»  ÖĞRETMEN KONTENJANLARI BELİRLENDİ
»  MEB, OKS SONUÇLARINI DA YÜZÜNE GÖZÜNE BULAŞTIRDI
»  20 BİN ÖĞRETMENİN BRANŞI BELİRLENDİ
»  ÇELİK: 40 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK
»  ÇELİK'TEN 40 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK SÖZÜ
»  SEÇMELİ DİN DERSİ'NE EVET KALDIRILMASINA HAYIR
»  KPSS ÖSS'DEN BİLE ZOR!
»  DERS KİTAPLARINDAKİ 'ATATÜRK'ÇÜLÜK DEĞİŞTİRİLİYOR
»  ''OKULLAR EKİM'DE AÇILSIN''
»  ŞENER TOBB ÜNİVERSİTE'SİNDE DERS VERECEK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.