Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,8486
EURO
47,0955
IMKB
10.067,000
ALTIN
4.295,270
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'ATATÜRK'Ü SEVMİYORUM'A TAKİPSİZLİK
 ATATÜRK Ü SEVMİYORUM A TAKİPSİZLİK
 
Savcı: “Onlar sevmiyor diye Atatürk değerinden hiçbir şey kaybetmez”
 
2.8.2008 - 03:45
Atatürk’ü sevmiyorum” sözüne takipsizlik
Cumhuriyet Savcısı, “Atatürk’ü sevmiyorum, Humeyni’yi seviyorum” diyen iki kişi hakkında takipsizlik kararı verdi. Atatürk’ü korumak için özel kanunlara ihtiyaç olmadığını belirten Savcı, “Onlar sevmiyor diye Atatürk değerinden hiçbir şey kaybetmez” dedi.


Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret suçlamasıyla başlatılan soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı Muzaffer Yalçın, “Atatürk’ü sevmiyorum, Humeyni’yi seviyorum” diyen Nuray Canan Bezirgan ve Kevser Çakır hakkında takipsizlik kararı verdi.


Atatürk’ün değerini korumak için özel kanunlara ihtiyaç olmadığını belirten Cumhuriyet Savcısı Yalçın, kararında şu görüşlere yer verdi: “Mustafa Kemal Atatürk ulusal bir kahramandır. Türk tarihi ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ve dünya tarihinde ulusal kahraman, devrimci olarak hak ettiği yeri almıştır. Atatürk, birisi kötü söz söyledi diye ne küçülür, ne de değerini korumak için özel kanunlara ihtiyaç duyar. Atatürk’ün hilafetçiler, şeriatçılar, bölücüler tarafından istenmediği, sevilmediği bir gerçektir. Sevmek ya da sevmemek bir gönül işidir, yani yürektedir. Eğer şüpheliler Atatürk’ü sevmiyorlarsa, Atatürk değerinden hiçbir şey kaybetmez.”

NE DEMİŞLERDİ?
Nuray Canan Bezirgan, katıldığı TV programında gazeteci Fatih Altaylı’nın “Atatürk’ü seviyor musun?” sorusuna şu yanıtı vermişti:

“Atatürkü sevmeme hakkı var mı? Başıma bir iş gelmeyecekse ben sevmiyorum. Atatürk’ün yetkiyi padişahtan alırken yani saraydan alırken laik bir Cumhuriyet kurmak için aldığını düşünmüyorum. Halk o zaman islami değerler için savaştı. Nitekim Kurtuluş Savaşı’nın başlaması da Kahramanmaraş’ta Fransız askerlerinin Nene Hatun’un başörtüsüne uzanmasıyla olmuştur. İnsanlar bana Atatürkçülük adına zulmediyorlarsa benden Atatürk’ü sevmemi bekleyemezsiniz.”

Kevser Çakır’sa, “Yani bir insanın ismi üzerinden ideolojik bir kurgu oluşturulmaya çalıştırıldığı için bunlar oluyor” demişti. Bu sözler basında geniş yankı yaratmış, Beyoğlu Cumhuriyet savcılığı, 1951 yılında çıkarılan 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’un “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret veya sövme” öngören birinci maddesinden soruşturma açmıştı. Suçun cezası 3 yıla kadar hapis öngörüyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


EVE GEÇ GELMEK BOŞANMA NEDENİ

İLAÇ KRİZİ PATLAMA NOKTASINDA

DİYANET'TEN CENAZE REHBERİ
»  10 BİN YIL ÖNCEKİ BUĞDAY'IN AYNISI KASTAMONU'DA
»  TERÖRİST'İN CENAZESİ PKK GÖSTERİSİNE DÖNÜŞTÜ
»  BU ÖRDEK ALTIN YUMURTLAYACAK
»  ÇÜRÜMEYEN CESEDDİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ!
»  BİRA İÇENLER DİKKAT!
»  ŞİKAYET ETTİĞİ LOKANTA'YI KAPANMAKTAN KURTARDI
»  BÜYÜKANIT'IN EMEKLİLİK PLANI
»  SARIGÜL'E HALK GÜVENMİYOR, ŞENER ÇIKIŞTA
»  "RAHİM İÇİN ÖZÜR DİLERİZ, KATARAKTI DA ALACAĞIZ"
»  BAŞHEKİMİ AZARLAYAN VALİ YARDIMCISI MAHCUP OLDU
»  KALDIRIMA LCD TELEVİZYON DÖŞEYEN KAFA
»  HACİZ BORCUNA KART TAKSİDİ
»  HASTALAR KARIŞINCA, GÖZ AMELİYATINDA RAHMİ ALINDI
»  DELİ, DOKTORU ASANSÖRDE ALTI KAT ÇIKANA KADAR DÖVDÜ
»  ÇALIŞAN KADIN'A DOĞUM SONRASI 4 AY GÜNDE 3 SAAT İZİN
»  KENE ISIRMADAN ÖLEN HEMŞİRE'NİN SIRRI BULUNDU!
»  EFE RAKI'YA MAHALLE BASKILI ÇİFTE CEZA
»  KANSERDEN KORUYAN RENKLİ PAMUK ÜRETİLDİ
»  GÜNGÖREN'DE HAYAT NORMALE DÖNMEYE BAŞLADI
»  KUŞCUBAŞI EŞREF'İN KABRİ 44 YILDA BULUNDU
»  KİRACILAR DİKKAT..!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.