Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2423
EURO
44,6905
IMKB
9.487,000
ALTIN
4.176,780
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"BAŞÖRTÜ SORUNU İÇİN PARLAMENTO MUTABAKATI GEREKİR"
 BAŞÖRTÜ SORUNU İÇİN PARLAMENTO MUTABAKATI GEREKİR
 
Başbakan Tayyip Erdoğan Abdullah Öcalan'ın yeniden yargılanması, provokasyonlar ve başörtüsü yasağı konusunda önemli açıklamalar yaptı. Başbakan, Baykal'a seslendi:
 
15.4.2005 - 07:38
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve danışman kadrosuyla Zaman’ın yayın yönetimini kabul ederek gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Abdullah Öcalan konusunda “Herkes kendine göre bir şeyler konuşup duruyor.” diyen Başbakan, hükümetin yaklaşımını şöyle anlattı: “AİHM kararlarının Türkiye’deki geçerlili- ğinin hangi seviyede olduğu Anayasa’mız- da belirlenmiştir. Ortada henüz resmi bir şey yok. Ben böyle bir şey açıklamadım. AİHM'nin kararından sonrası yargıya aittir. Türk yar-gısına güveniyorsak ülkeyi niçin geriyoruz?”

Mersin’de başlayıp Trabzon’da devam eden olayları provokasyon olarak değerlendiren Başbakan Tayyip Erdoğan, bu eylemlerin arkasındaki isimleri bildiklerini; ancak geleceğe yönelik alınacak tedbirleri zorlaştırdığı için açıklamadıklarını ifade etti.


Başörtüsü sorunu ne zaman çözülecek?

“İmam hatip liseleri ve başörtüsü sorunu ne zaman çözülecek?” sorusuna Başbakan’ın cevabı, “Başörtüsü sorunu konuşulmaz, yaşanır.” oldu. Konunun toplumsal mutabakatla çözülebileceğini ifade eden Erdoğan, “Halk nezdinde bir mutabakatı kastetmiyorum. Orada zaten mutabakat var. Parlamento içi mutabakat gerekir. Parlamento halkın iradesini yansıtmıyor. Sıkıntı burada. Sayın Baykal’ın bunu görmesi lazım.” dedi. Başbakan, Ermeni meselesinde olduğu gibi başörtüsü konusunda da iktidar ile muhalefetin toplumsal talebi Meclis’e yansıtabileceği mesajı verdi.

Ekonomide kaydedilen başarılara değinen Erdoğan, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bünyesindeki medyanın satılması için fazla beklenemeyeceğini vurguladı. Erdoğan şöyle konuştu: “Yabancılara satışı öngören yasa Çankaya’dan dönmeseydi satış işlemi hemen yapılacaktı. Eğer bunu sadece kendi iç piyasamızda değerlendirmeye kalkarsak, beklenen rakamlara ulaşmamız mümkün olmayacak. İtirazların aksine ulusal çıkar bunların dünyaya açılmasında.” Yabancılara satışa sayı sınırlaması getireceklerini belirten Başbakan’ın verdiği bilgiye göre Türkiye’deki yabancı medya grubu sayısı yüzde 25’i geçemeyecek. İsteyen, bu sınırlar dahilinde bir kanalın tamamını alabilecek.

Belden aşağı vuruşlar

Medyadaki eleştiriler konusuna da değinen Başbakan Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Edebi, adabı içerisinde yapılan ikazlardan istifade ederiz. Çünkü, yazılı olsun görsel medya olsun olayların içinde yaşıyorlar. Ama bir de edep dışı çok çirkin, adeta belden aşağı vuruşlar oluyor ki; bu, Türk toplumunun hazmedemeyeceği şeyler.”


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"AB ÜYELİĞİMİZİ PROVOKE EDİYORLAR"!!

BAŞBAKANLIK'TAKİ İHALESİZ TADİLAT MECLİS GÜNDEMİNDE!!

BAŞBAKANLIK'TAKİ İHALESİZ TADİLAT MECLİS GÜNDEMİNDE!!
»  BAYKAL'DAN UNAKITAN'A İSTİFA ÇAĞRISI!!
»  AKP'Lİ VEKİLDEN MAHKUMLARA SEKS İZNİ İÇİN KANUN TEKLİFİ!!
»  "TEMİZ PROFİLİNİZ VARSA KİMSEDEN EMİR ALMAZSINIZ"!!
»  BAHÇELİ: "TÜM YOLSUZLUKLAR MHP TARAFINDAN YAKIN TAKİPTE"
»  "BAŞBAKAN'IN GÖREVİ HAYALET TAŞLAYARAK SUÇLAMA YAPMAK DEĞİLDİR"
»  ''SURİYE'NİN DÜNYA İLE KAYNAŞTIRILMASINI ÖNEMSİYORUZ''
»  İKİ AKP'LİYE ŞOK SUÇLAMA!!
»  "BU BIYILIKLA MI AB'YA GİRECEKSİNİZ"?!!
»  UNAKITAN:MAHKEME KARARI OLMADAN KİMSE BANA BİR ŞEY DİYEMEZ"!!
»  UNAKITAN: ALNIM AK, VİCDANIM RAHAT"!!!
»  ''DIŞ POLİTİKAMIZ İLE ÇELİŞİR BİR TAVRIMIZ OLAMAZ''
»  BAHÇELİ: HER BOZKURT İŞARETİ YAPANI BİZDEN SANMAYIN
»  ERDOĞAN'DAN GERGİNLİK ÇIKARANLARA SERT UYARI!!
»  ERDOĞAN'A,"KABİNE'DE REVİZYON YAP" BASKISI!!
»  "LEYLA UMAR HAYAL GÖRÜYOR"!!
»  GÖKÇEK İÇİN SORUŞTURMA İZNİ ÇIKTI!!
»  AKP VE CHP'NİN 'ESNAF'KAVGASI!!
»  SHP VE ANAP'TA VETO SEVİNCİ!!
»  MLECLİS'TE İMAMLARA TARTIŞMALI KADRO!!
»  ARINÇ:"BAŞBAKAN VE DIŞİŞLERİ BAKANINI ZOR DURUMDA BIRAKMAK AKLIMIN UCUNDAN GEÇMEZ"!!
»  BAYKAL'A GÖRE "ÖCALAN YENİDEN YARGILANACAK"!!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.