Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,7198
EURO
46,1486
IMKB
9.445,000
ALTIN
4.250,720
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 34 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"BU İŞİN AĞIR VEBALİ VAR"
 BU İŞİN AĞIR VEBALİ VAR
 
Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu: Yardım diye toplanan paraların farklı yerde kullanılmasının vebali çok ağırdır. Camilerde toplanan yardımların bizimle ilgisi yok. Dernekleri kontrol edemiyoruz, boşluk var
 
20.9.2008 - 03:20
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, vatandaşın hayır duygularını kullanarak toplanan yardımların büyük bir sorumluluk olduğunu söyledi, “Allah katında büyük bir vebaldir” dedi. Deniz Feneri konusuna açıkça girmeyen ancak vatandaşları yardımlar konusunda uyaran Bardakoğlu şunları söyledi:

BİZ ÇOK TİTİZİZ: Ben vatandaşlarımızın hayır duygusuyla yaptığı yardımların son kuruşuna kadar yerine ulaşmasının son derece önemli olduğuna inanıyorum. Bu büyük bir sorumluluktur ve Allah katında büyük bir vebaldir. Biz buna uygun olarak, topladığımız her kuruşun yerine ulaşması için titizlikle davranıyoruz.

CAMİLERE DİKKAT: Yasal boşluk olduğu için cami kapısında birçok kişi para toplayabiliyor. Bu da insanlarımızın yardım etme duygusunu köreltiyor. Kuralsız, denetimsiz ve nereye harcandığı belli değil. Çok büyük kötülük yapılmış oluyor.

HER KURUŞUN HESABINI SORUN: Vatandaşımız bilinçli olsun. Yaptığı yardımın hesabını sorsun, makbuzunu istesin. ‘Ben vereyim de sorumluluğu bana ait değil’ diye davranmasın. Şimdiye kadar hamdolsun, hiç başımız ağrımadı. DİB, kendisi para toplamıyor, Diyanet Vakfı yaparsa yapıyor. Açık, makbuzlu, kayıtlı şekilde DİB’in kontrolünde her şey.

İMAMLAR ŞİKAYETÇİ: Burada bir açmaz var. Vatandaş camilerde toplanan paraları Diyanet’in topladığını zannediyor. Burada da bir mevzuat boşluğu var. Din görevlimiz cami dışında para toplayanların denetimini yapamaz. Yasal olarak yetkisi yok. Kuralsız, usulsüz para toplamalardan en çok din görevlimiz şikayet ediyor. ‘Ne olur Başkanım, bizi camilerde böyle para dileniyor konumundan kurtarın’ diyorlar.

DENETLEME YETKİMİZ YOK: Dernekler bizden izin alarak toplamıyor. Bunları denetleme yetkimiz yok. Hatta cami derneklerini bile denetleme yetkimiz yok. Ne gariptir ki, Diyanet gibi bir büyük kuruluş var ve cami derneklerinin faaliyetlerine dair hiçbir bilgimiz ve denetleme yetkimiz yok.




Vekaleten ‘kurban’ olmayın

BARDAKOĞLU, vatandaşı Kurban Bayramı öncesi uyardı: 2 ay sonra vekaletle kurban kampanyaları başlayacak. Bu hiçbir zaman yardım toplama kampanyaları olmamalıdır. Vatandaşların vekaletini alanların vekalet veren kişi adına kurban kesmesi ve kestiği kurbanı bizzat ihtiyaç sahibine ulaştırması dini vecibedir. Vekaletle kurban toplayıp kendi kafasınca daha hayırlı gördüğü yerlere harcayamaz.

CAMİLER KAMUNUN OLMALI

BARDAKOĞLU AKŞAM muhabiri Ali Ekber Ertürk’e cemaatten para toplanarak yapılan camilerin mülkiyetinin özel şahıslara ait olduğunu söyledi. ‘Para toplayarak yapıyorsak, o artık kamuya ait olmalı’ dedi.

Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA /AKŞAM


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KARGA "KUŞ BEYİNLİ" LAFINI BOŞA ÇIKARTTI

GELECEĞİN EVLERİ CANLI AĞAÇTAN OLACAK

PARACETEMOL, ASTIM RİSKİNİ 3 KAT ARTTIYOR
»  MİLYONLARCA MODEM ÇÖPE GİDECEK
»  TÜRK PROFESÖR'ÜN BÜYÜK BULUŞU
»  BOĞAZINDAN CANLI SÜLÜK ÇIKTI!
»  YÜZ YILIN DENEYİ ARIZA YAPTI
»  ÖLÜM ANINI ANLAMAK İÇİN ARAŞTIRMA
»  2 MİLYON AİLEYE BEDAVA KÖMÜR
»  SEKS İŞÇİLERİ 3 KASIMI BEKLİYOR!
»  KALEYE HAÇLI BAYRAĞI ÇEKTİLER VATANDAŞI GERDİLER
»  MAKAMINDA SİGARA İÇEN OKUL MÜDÜRÜNE PARA CEZASI
»  BATAN GEMİDE KAYIPLARA YİNE ULAŞILAMADI
»  MEVLANA'NIN RUBAİSİNİ 22 YILDA İNGİLİZCEYE ÇEVİRDİ
»  SİİRT'TE, 'ŞEBEKE SUYUNU İÇMEYİN' ANONSU
»  GEZEGENİ OLAN YENİ BİR GÜNEŞ BULUNDU
»  KALEYE BİZANS BAYRAĞI ÇEKİLDİ, KIYAMET KOPTU
»  NASRETTİN HOCA'NIN EŞEĞİNİ ÇALDILAR
»  MARMARİSİ YOK ETMELERİ İÇİN 41 ŞİRKETE RUHSAT VERİLDİ
»  "HAYATA DÖNÜŞ OPERASYONU" DAVASINDAN BERAAT ÇIKTI
»  HÜLYA AVŞARI TMSF YAKACAK
»  ANTALYA'DA BALİNA ŞOKU!
»  "PARDON ELEKTRİKLE BİRLİKTE HASTADA GİTTİ"
»  EN PAHALI SPOR OTOMOBİL TÜRKİYE'DE
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.