Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9143
EURO
44,0442
IMKB
9.475,000
ALTIN
4.115,820
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AB KOMİSERİ LAİKLERİ AZINLIK OLARAK GÖSTERDİ (2)
AB KOMİSERİ LAİKLERİ AZINLIK OLARAK GÖSTERDİ (2)
 
Seçimlerin üzerinden iki gün geçmeden ABD ve AB yavaş yavaş ağzındaki baklayı ortaya koymaya başladı. Birisi PKK ile siyasi görüşme tavsiyesi ederken, diğeri ise Laikleri azınlıkta gösteren çirkin bir açıklama yaptı.
 
25.7.2007 - 09:55
AB Komiseri Franco Frattini, Türkiye’de oluşan siyasi tablonun ardından "laik azınlığın hakları korunmalıdır" açıklamasıyla dikkat çekerken şeriatçı bir Türkiye’nin AB üyesi olup olamayacağıyla ilgili önerge verildi.

AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, önergeyi "Teokratik devletler AB’nin üye devleti olamazlar" diye yanıtladı.

AVRUPA Parlamentosu’nun sağ kanada mensup milletvekillerinden Belçikalı Frank Vanhecke, AB Komisyonu’nun yanıtlaması istemiyle AP Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, Türkiye ile ilgili bir dizi ilginç soru yöneltti.

Vanhecke, bir Avusturya gazetesinde, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Franco Frattini’nin, Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimi kriziyle ilgili sözlerinin yayınlandığını hatırlatarak, Frattini’nin Türkiye’nin laik bir devletten teokratik bir ülkeye dönüşmesinin "kabul edilmesi zor" bir durum oluşturduğuna değindiğini belirtti. Bu ifadenin "birden fazla anlama gelebilen, belirsiz bir gözlemi yansıttığını" kaydeden Vanhecke, "Nisan ayında Türkiye’de binlerce gösterici, AKP liderlerinden Türkiye’nin laik devlet olarak kalmaya devam edeceği konusunda açıklama yapılması beklentisi içindeydi" dedi. Böyle bir durumun henüz gerçekleşmemiş olduğunu belirten gözlemciler bulunduğunu anlatan Vanhecke, "Ve bu, göstericilerin endişeleri için temel sebeptir" dedi.

DEMOKRASİYE AYKIRI

Frank Vanhecke "Komisyon, ’laik devlet’ terimini nasıl tanımlıyor ve ona göre ’teokratik devletin’ özellikleri nedir ve ikisi arasındaki sınırlar nerede durur. ’Zor kabul edilir’ ne anlama gelir. AB’ye teokratik bir İslam devletinin girmesi mümkün müdür, değil midir?" sorularını sordu.

Olli Rehn ise yanıtında, "AB Sözleşmesi’nin 6 ve 49’uncu maddelerine göre, AB’ye giriş sadece demokrasi ilkelerine saygı gösteren ülkeler için söz konusu olabilir. İktidar uygulamasının halkın iradesinden çok ilahi kaynaklardan edinildiği teokratik devletler AB’nin üye devleti haline gelemezler" dedi.

Laik azınlık dedi

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Franco Frattini, İtalyan La Repubblica Gazetesi’ne Türkiye’deki seçim tablosunu değerlendirmiş, Başbakan Erdoğan’ın siyasi ve ekonomik anlamda Türkiye’yi Avrupa’ya yaklaştırdığını söyledikten sonra şu yorumda bulunmuştu. "Laik azınlığın haklarını göz önünde bulundurmalı ve aşırı uçlarla mücadele etmeli."


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GİZLİ GÖRÜŞMEYİ HANGİ GAZETECİ AYARLADI?

ABD DAYATMALARI BAŞLADI (1)

BEKİR COŞKUN YAZDI :"AĞLAMA GÜLÜM"
»  ERDOĞAN KÖŞKE ÇIKMAMA SÖZÜ VERDİ Mİ?
»  AĞAR, SESSİZLİĞİNİ BOZDU
»  AKP'LİLERDEN ÇÖLAŞAN'A E POSTA YAĞMURU
»  HAKKARİ'DE SEÇİM SONUÇLARINA BİR İTİRAZ DAHA
»  BAŞER, "ORDU MÜDAHALE EDER"
»  ABDULLAH GÜL, YARIN KÖŞK KARARINI AÇIKLIYOR
»  ALTIN VEKİL ROZETİ 475 BİN YTL
»  MECLİS'TE İLK KAYIT, MHP'Lİ BEKİR AKSOY'DAN
»  TUTUKLU VEKİL TAHLİYE EDİLİYOR
»  ARINÇ'TAN 'YENİ GÖREV'AÇIKLAMASI
»  "KÖŞK İÇİN DURUM RAYDAN ÇIKARSA YİNE MÜDAHALE OLUR"
»  YALÇIN DOĞAN: "CHP, POLÜTBÜRO GİBİ"
»  İŞTE SEÇİLEMEDİKLERİ İÇİN DOKUNULACAK OLAN 59 VEKİL
»  KAMER GENÇ, CANLI YAYINDA KÜFÜR ETTİ
»  DTP'LİLER MHP'LİLERE BİR YUMRUK LUK MESAFEDELER
»  "KIZIM ELBETTE TÜRKÇE YEMİN EDECEK"
»  BAYKAL, "ÇEKİLMEK YOK, YOLA DEVAM"DEDİ
»  550 MİLLETVEKİLİ'NİN 313'Ü YENİ
»  YAŞ 1-4 AĞUSTOSTA TOPLANIYOR.
»  İŞTE LEYLA ZANA'NIN "EYALETLERE BÖLÜN"DEMESİNİN NEDENİ.
»  BAHÇELİ ERDOĞAN'IN TELEFONUNA ÇIKMADI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.