Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,1704
EURO
47,0711
IMKB
10.358,000
ALTIN
4.335,040
 
Hava Durumu ANKARA
21 / 37 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ALEVİLERDEN SERT TEPKİ
ALEVİLERDEN SERT TEPKİ
 
Alevilik Araştırma Merkezi Başkanı Ali Yıldırım, yargıda mezhepçi bir yapılanma olduğu iddialarına sert tepki gösterdi.
 
7.12.2009 - 11:55
Alevilik Araştırma Merkezi Başkanı Ali Yıldırım, yargıda mezhepçi bir yapılanma olduğu iddialarına tepki göstererek, “Böyle bir yalanı dile getirmekten hiç utanmıyorlar. Alevilerin yargıçlık yapmalarına bile tahammül edemeyen bir zihniyet var karşımızda. Yapılanın adı Muaviye’nin kılıcını alıp Alevi yargıçların üstüne yürümektir. Yargı kararlarının evrensel hukuk ilkeleri çerçevesinde değil de kararı verenlerin inançlarına göre değerlendirmek cehaletin vicdansızlığın had safhasıdır” dedi.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada Danıştay’ın katsayı kararı sonrası gerici çevrelerin tekrar Alevileri hedef aldığını, gerekçelerinin ise ilkel bir yaklaşıma dayandığını ifade ederek “Kararı veren Danıştay dairesindeki üyelerin birisinin adı Ali, birisinin babasının adı M. Ali, birisinin kayınpederinin adı H. Ali, birisinin; ailecek doğum yerleri, Ali ile özdeş ilimiz,diğerinin Ali’ye bağlılığı da deşifre edilmiş bulunuyormuş.

Yani bu üyeler Alevi imiş. Alevi olduklarına göre de adil bir karar vermezlermiş. Karar yanlı ve ideolojik imiş.İnsafa, akla mantığa ve gerçeklere tümüyle aykırı ve bir yalan üzerine kurulu bir tez.Fakat acı olan bu vesile ile bu bayların Alevi düşmanlıklarını gözlerini kırpmadan ifade edebilmeleridir” dedi.“Adı Ali ise Alevidir. Alevi ise yargıç olamaz. Oldu ise verdiği karar geçersizdir. 500 yıl önce de bunları dedesi Ebusuud Efendi aynı sözleri söylüyordu” diyen Yıldırım, şunları kaydetti:“Bu dinci gerici çevrelerin ‘Alevilere hayat hakkı tanınmamalıdır’ beyanı aslında resmi yaklaşımın bir başka ifadesidir. Eğer bu ülkenin 81 ilinin bir tekinin bile Valisi Alevi değilse, eğer bu ülkenin 81 ilinin bir tekinin bile Emniyet Müdürü Alevi değil ise o zaman gerici yobazın o halde yargıç da olamazlar feryadı temelsiz değildir. Kamudaki atama, görevlendirme ve yükselmelerde Alevilere yönelik ayrımcılık son bulmadıkça, başarı ve liyakat tek ölçü olmadıkça Aleviler toplumsal yaşamda da hayat hakkı bulmakta zorlanacaklardır.

”-“MUAVİYE’NİN KILICI MURAT BELGE”-

Yargıda mezhepçi bir yapılanma olduğu iddiasının yalnızca dinci gerici çevreler tarafından değil, “Murat Belge gibi sözde solcu aydınlar” tarafından da dile getirildiğini ifade eden Yıldırım, “Böyle bir yalanı dile getirmekten hiç utanmıyorlar. Alevilerin yargıçlık yapmalarına bile tahammül edemeyen bir zihniyet var karşımızda. Yapılanın adı Muaviye’nin kılıcını alıp Alevi yargıçların üstüne yürümektir. Yargı kararlarının evrensel hukuk ilkeleri çerçevesinde değil de kararı verenlerin inançlarına göre değerlendirmek cehaletin vicdansızlığın had safhasıdır” görüşünü belirtti.Yıldırım, Alevilerin bu toplumda yüzlerce yıldır büyük acılar yaşadığını ancak hiçbir zaman ayrımcılık istemediğini, tüm insanların kardeşçe yaşadığı laik demokratik bir Türkiye istediğini kaydederek Alevilere yönelik ayrımcı zemini ortadan kaldırmanın, siyasal iktidarın görevi olduğunu vurguladı


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MEHMET ALİ AGCA SIĞINACAK ÜLKE BULAMIYOR

40 BİN ÖĞERETMEN ATANACAK

"HERKES DAĞDAN İNMEK İSTİYOR"
»  TANSU ÇİLLER SİYASET DÜŞÜNÜYORMU?
»  İŞTE KOMUTANLARI SERBEST BIRAKMA NEDENİ
»  POLİSİN SABRI TAŞTI, ÇEVİK KUVVET SLOGAN ATTI
»  SABUN OLMADIĞINIZA ŞÜKREDİN
»  AÇILIMIN TOSLADIĞI YER!
»  TEHLİKELİ TIRMANIŞ
»  KONUŞMALAR UZADI, GÖREVLİ BAYGINLIK GEÇİRDİ
»  MUĞLA'DA YENİ BİR MANTAR TÜRÜ BULUNDU
»  DTP'Lİ 99 BELEDİYE BAŞKANI İÇİN İNCELEME
»  ERDOĞAN'IN ABD GEZİSİNE PROTESTO!
»  ABD'YE BÖYLE GİTTİ!
»  DTP'NİN "SİNE-İ MİLLET" TEHDİDİNE ÇOK KIZDI!
»  KİMLİĞİNİ ARAYAN ADAM
»  TERÖRİSTBAŞINI ÖLÜM KORKUSU SARMIŞ
»  ERDOĞAN'I YAŞLANDIRAN İLGİNÇ AFİŞ
»  ERDOĞAN: "DTP KAPATILMAMALI"
»  TBMM BU HAFTA NELERİ GÖRÜŞECEK?
»  EMEKLİ KOMUTANLARI ŞOK EDEN SORU!
»  ÖCALAN'I ŞİMDİ DE ÖLDÜRÜLME KORKUSU SARDI!
»  "ERGENEKON TERTİBİNİN KİLİDİ,VİDEO KAYDINDA GİZLİ"
»  "TSK VE YARGI HEDEF ALINIYOR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.