Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2129
EURO
34,7538
IMKB
10.322,000
ALTIN
2.452,820
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BÖCEĞİN ALTINDAN AŞK ÇIKTI!
BÖCEĞİN ALTINDAN AŞK ÇIKTI!
 
YTB Başkanı’nın odasında bulunan ‘böcek’ olarak tabir edilen iki dinleme cihazını kıskanç bir kadının koydurttuğu ortaya çıktı. Casusluk saptanamayınca dosya ‘özel hayatın gizliliği ihlal edildiği’ gerekçesiyle Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’ne devredildi
 
20.9.2013 - 08:58

Milliyet'ten Sertaç Koç'un haberine göre; Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Kemal Yurtnaç’ın odasında ve toplantı salonunda, böcek olarak tabir edilen iki dinleme cihazı bulunmasının ardından başlatılan soruşturmada önemli bilgilere ulaşıldı. Dinleme cihazlarını kurumda çalışan sevgilisinin bir başkasıyla ilişkisi olduğunu düşünen bir kadının koydurttuğu belirlendi.

Kadının, sevgilisini takip ettirmek için bir grupla temasa geçtiği, bu grubun da F.A. ve A.D. isimli kadınları kurumdaki bazı yerlere böcekleri koymakla görevlendirdiği bildirildi. İki kadının, böcekleri YTB Başkanı’nın odasına ve toplantı salonuna koymaları ise skandalın boyutunu arttırdı. Dinleme cihazlarında kullanılan sim kartlarıyla daha önce İran’la görüşmeler yapılması “casusluk” kuşkusuna yol açtı. Ancak işin gerçek yüzü ortaya çıkınca, terör ve istihbarat şubeleri dosyadan çekildi. Dosya bunun üzerine, “özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiği” gerekçesiyle Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’ne devredildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisinde böcek bulunmasının ardından, yine Başbakanlık’a bağlı YTB Başkanı Kemal Yurtnaç’ın makam ve toplantı odalarında iki adet dinleme cihazı bulunmuştu. Yurtnaç, bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Soruşturma kapsamında böceklerin F.A. ve A.D. adlı kadınlar tarafından konulduğu tespit edilmişti.

Yurtnaç’ın suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada, böceklerin aktif olduğu anlaşıldı. Bu nedenle olayı ilk olarak “casusluk” ve “siyasi bir yönü” olabileceği ihtimali üzerine Terör ve İstihbarat Şubeleri soruşturmaya başladı. Ancak olayda “casusluk” ya da “siyasi bir yön” tespit edilemedi.

Böceklerin, “kıskançlık” nedeniyle koydurulmuş olabileceği ihtimali değerlendirildi. Soruşturma dosyası bunun üzerine, terör ve istihbarat birimlerince, “özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiği” gerekçesiyle Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne devredildi. Soruşturmada, bir kadının, böceklerin yerleştirilmesi için bazı kişilerle irtibat kurduğu ortaya çıktı. Bu kişilerin de böcekleri koydukları şüphesiyle soruşturulan F.A. ve A.D. isimli iki kadınlar aracılığıyla dinleme cihazlarını yerleştirdikleri saptandı.

Canlı aktarmış

Soruşturmada, bulunan iki adet böcek üzerinde kapsamlı inceleme yapıldı. Aktif olduğu saptanan böceklerin, içlerine yerleştirilen GSM hatları ile makam ve toplantı odalarında yapılan konuşmaları karşı tarafta canlı olarak aktardığı belirlendi. Konuşmaları dinleyen kişilerin bunları kaydettikleri değerlendirildi. Son teknoloji olduğu belirtilen dinleme cihazlarının ayrıca, kapsamlı ortam dinleme özelliğine sahip olduğu anlaşıldı.

İran’la konuşmalar

Soruşturmada, iki kadının kullandığı cep telefonları ve böceklerdeki GSM hatlarının, İran uyruklu bir kişinin üzerine kayıtlı olduğu anlaşılmıştı.
Bu GSM hatları üzerinden daha önce birçok kez İran ile bağlantı kurulduğu da tespit edildi. Hatların Yurtnaç’ın odasına yerleştirilmeden de kullanıldığı anlaşıldı. Ancak bu hatların herhangi bir gizli servisle bağlantısı belirlenemedi.

Operasyon hazırlığı

Böcekleri yerleştirdikleri iddia edilen iki kadından ayrı olarak, beş kişinin daha şüpheli olarak araştırıldığı soruşturma dosyası kapsamında, önümüzdeki günlerde bir operasyon yapılabileceği öğrenildi.
Soruşturulan bu kişilerin dinleme cihazı yerleştirdiği başka noktaların da olabileceği belirtildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TECAVÜZCÜSÜNÜ KARAKOLDA BÖYLE DÖVDÜ!

'BÖYLE TESETTÜR OLUR MU?'

ÖMÜR UZARKEN UNUTKANLIK DA ARTIYOR!
»  UZAYDA YAŞAM VAR MI?
»  DÜNYANIN EN YAŞLI ADAMI ÖLDÜ!
»  GÜNLÜK KİRALIK EVLER OTELLERE KARŞI
»  PARA MUTLULUK GETİRİR Mİ?
»  ''YETTİ GARİ, SATTIRMECEZ''
»  MERDİVEN BOYAMA SINIRLARI AŞTI!
»  SAATLİK NİKAH İLE TECAVÜZ!
»  İPHONE 5S YENİ ÖZLELLİKLERİYLE GELDİ
»  İÇKİ ARTIK 'KUYTU'DA!
»   VÜCUDUNUZDAKİ BENLERE DİKKAT!
»  ANKARA METROSUNDA YENİ SKANDAL!
»  ODTÜ'DE YOL İÇİN 3 BİN AĞAÇ KESİLECEK!
»  BU KOLTUĞA OTURAN ÖLÜYOR!
»  POLİSLERE İNTERNET'TE YENİ YASAKLAR
»  GÖRME ENGELLİ YOLU SKANDALI
»  VE ALKOL YASAKLARI BAŞLIYOR!
»  BALIK AV SEZONU AÇILDI
»  100 BİN ERKEKLE YATIP, KİTAP YAZACAK!
»  SIÇAN TESTİSİ ÇALIŞMASI KOŞULU!
»  TWİTTER'İN TACİZ GÜNCELLEMESİ!
»  EHLİYETLER PEMBELEŞTİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.