Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP Vİtrinine Sürpriz İsimler!
CHP Vİtrinine Sürpriz İsimler!
 
Parti vitrinini, kadın ve gençlerle takviye etmeyi planlayan CHP Lideri’nin, özellikle yeni seçilen milletvekilleri ile partiye katmayı planladığı yeni isimler üzerinde durduğu ifade ediliyor
 
9.1.2016 - 11:14

Düzgün KARADAŞ / GAZETE HABERTÜRK
CHP’de Olağan Kurultay için geri sayım başladı. Kurultayda, Kılıçdaroğlu’nun karşısına genel başkanlık için rakip çıkması beklenmiyor. Bu nedenle Parti Meclisi (PM) seçimlerinde kıran kırana bir rekabet yaşanacak. Hem mevcut yönetim, hem muhalefet, PM’ye ağırlığını koymanın hesabını yapıyor. HABERTÜRK’e, “Her değişimin kendi içinde sürprizleri olur” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kurultayda özellikle “A Takımı”nda köklü değişiklik yapması bekleniyor. Mevcut Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) en az yarısının değişmesine kesin gözüyle bakılıyor. Parti vitrinini, kadın ve gençlerle takviye etmeyi planlayan CHP Lideri’nin, özellikle yeni seçilen milletvekilleri ile partiye katmayı planladığı yeni isimler üzerinde durduğu ifade ediliyor. CHP Lideri’nin PM listesini oluştururken bölgesel dengeleri de gözeteceği belirtiliyor.
‘ÇARŞAF LİSTE’ İSTİYOR
Kurmayları, Kılıçdaroğlu’nu, sürpriz yaşanmaması için “blok liste” konusunda ikna etmeye çalışıyor. CHP Lideri’nin ise son iki kurultayda olduğu gibi PM seçimlerinin çarşaf listeyle yapılmasını istediği öğrenildi. Parti içi muhalefet de, ‘çarşaf liste’ konusunda ısrarlı. Genel başkanlık yarışına katılması beklenmeyen Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin, genel merkezin listesini delmek için, kendisini destekleyen il başkanlarıyla 10-15 kişilik bir anahtar liste çıkarmayı planladığı kaydedildi. CHP’de, parti vitrini için kulislerde konuşulan isimlerse şunlar:
"HER DEĞİŞİMİN KENDİ İÇİNDE SÜRPRİZLERİ OLUR" "HER DEĞİŞİMİN KENDİ İÇİNDE SÜRPRİZLERİ OLUR"
DIŞ POLİTİKA: CHP’nin, dış politikayı, emekli diplomat Ünal Çeviköz’e emanet edeceği belirtiliyor. Diplomat kökenli Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz da PM’ye girecek isimler arasında sayılıyor.
DİSK’TEN TRANSFER: Sendikalar konusunda daha aktif siyaset izlenmesini isteyen CHP Lideri’nin, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’na MYK üyeliği teklifi götürmesi bekleniyor.
BAYKALCILAR PM’YE GİRİYOR: Kılıçdaroğlu’nun, eski Genel Başkan Deniz Baykal’a yakınlığıyla bilinen iki milletvekili Metin Lütfi Baydar ile İlhan Kesici’yi de parti yönetimine alabileceği kaydediliyor.
SAV EKİBİNDEN OKAY: Kılıçdaroğlu’nun, geçmişte Önder Sav’ın sağ kolu olan Hakkı Süha Okay’ı da yönetim listesine alabileceği kaydediliyor.
YEREL YÖNETİMLERDE DEĞİŞİKLİK: CHP’de, yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevinde de değişiklik bekleniyor. Yerel yönetimler için Ordu Milletvekili Seyit Torun ile İstanbul İl Başkanlığı görevini bırakan Murat Karayalçın’ın adı öne çıkıyor. Kılıçdaroğlu’nun akademisyen kökenli Mehmet Karlı’yı vitrine çıkarmasına da kesin gözüyle bakılıyor.
VEKİL SAYISI DÜŞECEK
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, Parti Meclisi’ndeki (PM) milletvekili sayısını düşürmeyi planladığı belirtiliyor. PM’de, milletvekillerinden Utku Çakırözer, Oğuz Kaan Salıcı, Hilmi Yarayıcı, Murat Bakan, Ali Özcan, Bülent Kuşoğlu, Devrim Kök, Vecdi Gündoğdu şans tanınan isimler arasında... Kadın milletvekillerinden Aylin Nazlıaka, Gaye Usluer, Gamze Akkuş İlgezdi, Selina Doğan, Şafak Pavey, Zeynep Altıok, Selin Sayek Böke’nin PM’ye girmeleri bekleniyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'Meclis Bir Kişinin Tutsağı Olamaz'!

Balbay, 200 imza İle Aday Oluyor

CHP'de Gençlik Aşısı Ve Değişim Rüzgarı
»  MHP'de Muhalifler İmzaları Tamamladı
»  CHP'de İstanbul Cemal Canpolat'a Emenat
»  Bahçeli Değişime Kapıları Kapattı!
»  Meral Akşener'e Sürpriz Destek
»  ''Para Lazımmış Bulamadık....''!
»  Karayalçın'dan İstanbul'a Veda!
»  MHP Anketinde Bahçeli'yi Üzecek Sonuçlar
»  DSP'nin Yeni Genel Başkanı Önder Aksakal
»  Bahçeli Çekilseydi MHP Yüzde 30 Olurdu
»  Tarhan'ın Partisinden Flaş Karar!
»  CHP İstanbul'da Cem Boyner Kulisi
»  CHP'de 'Kontenjan' Devrimi
»  Komünist Başkan 2019’da Bırakıyor
»  İşte Meclis Yönetecek 23 İsim!
»  Önce Genel Başkan,Sonra BaşbakanOlacağım
»  Masum Türker DSP Liderliğini Bırakıyor
»  "AKP'yi Yenemezsem Çeker Giderim''!
»  AKP'te Yeni Genel Başkan Yardımcıları
»  Bahçeli'ye Karşı "3 Silahşörler" Taktiği
»  Demirtaş'tan 'Başkanlık' Çarkı!
»  CHP'de Grup Başkanvekilleri Belli Oldu
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.