Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7480
EURO
43,6920
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.162,680
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DAVULCU VE ZURNACILAR POLİSLE ORTAK ÇALIŞACAK
DAVULCU VE ZURNACILAR POLİSLE ORTAK ÇALIŞACAK
 
Sivas polisi, düğünlerin huzurlu ve güvenli geçmesini sağlamak amacıyla davulcu ve zurnacılarla iş birliği içerisinde çalışacak.
 
9.6.2010 - 00:25

Yaz mevsiminde yoğunlaşan düğünlerin huzurlu ve güvenli geçmesini sağlamak isteyen emniyet teşkilatı, silahla ateş açılma olaylarını önlemek, bu mekanlarda kavga ve hırsızlık gibi olayların önüne geçmek amacıyla çalışma başlattı.

Bu kapsamda Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, kentte düğünlerinin vazgeçilmez çalgıcıları olan davulcu ve zurnacılarla brifing salonunda bir araya geldi.

Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Mutlu Şimşek ve karakol amirlerinin de hazır bulunduğu toplantıda, Emniyet Müdürü Seyhan, çalgıcılarla durum değerlendirmesi yaptı.

Çalgıcıların görüşlerini ve önerilerini alan Seyhan, düğünlerin saat 23.00’da sona ereceğini, aksi taktirde düğün sahipleri hakkında işlem yapılacağını, bu konuda karakol amirlerine sorumluluk vereceğini bildirdi. Toplantıya katılan bir çalgıcının, düğün sahibi ile birlikte süreyi aşan çalgıcıya da ceza verilmesini önermesi üzerine Seyhan, "Cezaya razı olacak mısın?" dedi.

Düğün sahiplerinin, geç gelen misafirlerini kırmamak için çalgı süresini uzattığının belirtilmesi üzerine Seyhan, "Düğün salonlarında mutluluğun gözyaşına dönmemesi için sizlerin de desteğine ihtiyacımız var. Eğer bunu yaparsak hem sizler, hem düğün sahipleri, hem de Sivas mutlu olur" diye konuştu.

Göreve geldiği günden beri toplum destekli polisliği ön planda tuttuğunu, suç olmadan önceki önleyici polisiye tedbirlere ağırlık verdiğini belirten Seyhan, "Bunu da sizlerle yapıyorum. Testiyi kırdıktan sonra yapılan işte bir hayır olmuyor. O nedenle sizleri uyarıyorum, vatandaşları uyarıyorum, ’aman şuna dikkat edin, dolandırılmayın, her telefona kanmayın, her kapınıza gelen yabancıya kapınızı açmayın’ diyorum. Bunlar hep uyarıcı görevlerimiz" dedi.

Düğünlerde görev yapan çalgıcıların havaya ateş açılmasını, alkollü kişilerin çıkardığı kavga ve benzeri olumsuzlukları önlemek için vatandaş olarak topluma karşı sorumlulukları olduğunu vurgulayan Seyhan, "O nedenle böyle konularda yardımlarınızı istiyoruz. Onun için sizleri topladık. ’Bana ne’ derseniz mutlaka başka bir düğünde sizin çoluk çocuğunuz da, bir akrabanız da mağdur duruma düşecektir. Onun için konuyu sahiplenin diyorum" ifadesini kullandı.

Düğün salonlarında kavga ve yaralamanın haricinde hırsızlık olaylarının da yaşandığına dikkati çeken Seyhan, "Kadınlarımız düğün salonlarında oynarken çantalarını ortaya koyuyorlar. ’O kız tarafıdır, bu erkek tarafıdır’ diye fazla etrafa dikkat etmediklerinden çantaları çocuklar alıp götürüyor, mağdur oluyorlar. O nedenle bunlara da dikkat etmeleri lazım" dedi.

Çalgıcılardan, düğün başlamadan önce insanları korkmadan bu tür konularda uyarmalarını isteyen Seyhan, "İnsanları uyarmak sizin de göreviniz" diye konuştu.

YENİ EVLİ ÇİFTLERİ HIRSIZLARA KARŞI UYARDI

Yeni evli çiftlere de uyarılarda bulunan Seyhan, "Yeni evlililer, aldıkları 3-5 kuruşu, aldıkları takıları evlerinde mümkün olduğunca tutmasınlar. Çünkü kim, nerede yeni evli, nerede oturuyor, nerede kalkıyor, ona göre takip ediliyor" dedi.

Düğün konvoylarının çevreyi çok fazla rahatsız ettiğini anlatan Seyhan, "Ondan sonra da ceza yazdığımızda ’benim haberim yoktu, ben oradan geçmedim’ falan demeyin, bu MOBESE kameralarında aynı zamanda bu konuyu da takip edeceğiz. O nedenle birbirimize saygı çerçevesi içerisinde, çevremizi kırmadan, dökmeden, bu mutluluk günlerimizi kansız bir şekilde geçiririz" diye konuştu.

Seyhan, gergin geçen düğünlerde olay çıkmadan önce çalgıcıların kendilerini haberdar etmelerini istedi.

Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği Başkanı Ahmet Ayık ise Emniyet Müdürü Seyhan’ın sivil toplum kuruluşları ve müzisyenler olarak kendilerini davet etmesinin sevindirici olduğunu, bu konuda üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini söyledi.

Toplantının ardından Seyhan, basın mensuplarının isteği üzerine emniyet binası önünde çalgıcılarla fotoğraf çektirdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İSTANBUL'DAKİ ASYA ZİRVESİNDEN KINAMA ÇIKMADI

BAKAN'DAN GOOGLE'A AĞIR SUÇLAMA

NAZLI ILICAK, MAHKUM OLDU!
»  "AMAÇ JANDARMAYI YOK ETMEK"
»  SAV: O ANLAMDA BİR ŞEY SÖYLEMEDİM
»  "ARINÇ ÇOK FAZLA KONUŞMASIN!"
»  BAYKAL YOLU ŞAŞIRDI!
»  AŞKI MEMNU GERÇEK OLDU!
»  'DÜNYA KÜÇÜK RECEP BEY'
»  ÇEYREK ALTIN EL YAKIYOR
»  İŞSİZ GENÇ'TEN MECLİS'TE TEK KİŞİLİK BIÇAKLI EYLEM
»  TAYYİP ERDOĞAN BEDELİNİ ÖDEYECEK!
»  "BİRİMİZİN ACISI, HEPİMİZİN ACISI"
»  "RECEP BEY'İN DÜZENİNİ BOZACAĞIIZ"
»  İKİ YIL'DA 55 BİN ÖZÜRLÜ İŞE ALINACAK!
»  “ONE MİNUTE’NİN YERİNİ TÜRK YUMRUĞU ALACAK”
»  İŞVERENLER, KIDEM TAZMİNATI ÖDEYECEK!
»  ALTIN VE DOLAR'IN DİZGİNLERİ KOPTU!
»  TELEFON DİNLEMEDE YENİ BOYUT!
»  PUTİN, İSRAİL'İ KINADI
»  FLAŞ.. YÜKSEK MAHKEME İPTAL BAŞVURUSUNU KABUL ETTİ!
»  KURBAĞALI DERE TAŞTI, 1 İŞÇİ ÖLDÜ
»  DANIŞTAY'DAN SÖZLEŞMELİ PERSONELE İYİ HABER
»  CHP'Lİ ERSİN'E ETÖ SORUŞTURMASI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.