Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5578
EURO
34,8758
IMKB
9.722,000
ALTIN
2.427,920
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Ermeniler 50 Azeri AskeriŞehit Etti
Ermeniler 50 Azeri AskeriŞehit Etti
 
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Laçın'daki Azerbaycan ordusuna ait mevzilere, Ermenistan ordusunca yeniden top ateşi açıldığını duyurdu. Bakanlık, 12 Eylül gecesi ve 13 Eylül sabahı Ermenistan'ın provokasyonu sonucu çıkan çatışmada 42'si askeri personel, 8'i sınır muhafızı olmak üzere 50 askerin şehit edildiği belirtildi.
 
14.9.2022 - 00:14

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, “Ateşkese rağmen saat 16.55’te Karakilise ilinin Vağudi köyündeki Ermeni mevzilerinden Laçın ilinin Ahmetli köyündeki Azerbaycan mevzilerine top ateşi açıldı. Azerbaycan birlikleri de misillemede bulundu.” denildi.

Açıklamada, “09.00’dan itibaren ateşkes ilan edilmesine rağmen Ermenistan, sınır boyunca top ve diğer ağır silahları kullanarak ateşkesi yoğun bir şekilde ihlal ediyor.” ifadesi kullanıldı.

50 ASKER ŞEHİT OLDU

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

* 12 Eylül gecesi ve 13 Eylül sabahı Ermeni Silahlı Kuvvetleri Azerbaycan-Ermenistan devlet sınırının Daşkesen, Kelbecer, Laçin ve Zengilan yönlerinde geniş çaplı bir provokasyon gerçekleştirdi. Azerbaycan Ordusu’ndan 42 askeri personel ve Devlet Sınır Teşkilatından 8 askeri personel olmak üzere Silahlı Kuvvetlerin toplam 50 askeri personel hayatını kaybetti.

* Şehit askerlerimizin ailelerine ve yakınlarına en derin taziyelerimizi sunuyor, yaralılarımıza Allah’tan şifa diliyoruz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Şehit askeri personelimizin isim listesinin kamuoyuna sunulacağını bildiririz.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Twitter hesabından Azerbaycan halkına, şehitlerin aile ve yakınlarına taziye dileklerinde bulundu. Aliyev paylaşımında “Şehitlerin kanı yerde kalmadı.” ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında meydana gelen çatışmalarda şehit olan Azerbaycan askerleri için başsağlığı mesajı yayımladı.


Çavuşoğlu, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, Azerbaycan-Ermenistan sınır hattındaki çatışmalarda hayatlarını kaybeden Azerbaycan ordusunun kahraman şehitlerine rahmet, yakınlarına sabır ve kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı diledi. Çavuşoğlu, “Türkiye her zaman can Azerbaycan’ın yanında olacaktır.” ifadesini kullandı.

MSB’DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

* Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında meydana gelen çatışmalarda şehit olan Azerbaycan ordusundaki kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kardeş Azerbaycan halkına da başsağlığı ve sabır dileriz.

* Ermenistan, yıllardır süregelen provokatif ve saldırgan tutumunu tamamen terk etmeli ve kendisine uzatılan barış elini bir fırsat bilmelidir. Türkiye olarak her zaman öz kardeşlerimizin yanındayız ve daima da yanında olacağız!

TÜRKİYE’DEN DESTEK MESAJLARI

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmalardan sonra Türkiye’den Azerbaycan’a destek mesajları verildi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “Azerbaycan-Ermenistan sınır hattındaki çatışmalarda şehit düşen Azerbaycan ordusunun kahraman askerlerine Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyor, Azerbaycan’ın acısını yürekten paylaşıyoruz. Türkiye, ‘tek millet, iki devlet’ düsturu içinde haklı davasında Azerbaycan’ın yanındadır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yayımladığı mesajında, “Azerbaycan’dan gelen şehit haberleri yüreğimizi dağladı Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın acısını paylaşıyor; Azerbaycan halkına başsağlığı ve sabır diliyorum. Acınız, acımızdır” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise “Ermenistan’ın Can Azerbaycan’ımıza yönelik saldırılarında yitirdiğimiz kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ruhu şad, mekânları cennet olsun. Başımız sağ olsun” diye taziyede bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında meydana gelen çatışmalarda şehit olan Azerbaycan ordusunun kahraman askerlerine Allah’tan rahmet, ailelerine ve kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı dilerim. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” mesajı yayımladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yayımladığı mesajında “Azerbaycan-Ermenistan sınır hattındaki çatışmalarda şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet; Can Azerbaycan halkına baş sağlığı diliyorum. Makamları âlî olsun inşallah” diyerek Azerbaycan’a destek verdi.

RUSYA-AZERBAYCAN GÖRÜŞMESİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov telefon görüşmesinde, Ermenistan-Azerbaycan sınırında yaşanan çatışmaları ele aldı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Lavrov ve Bayramov’un telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Bayramov, Ermenistan ordusunun geniş kapsamlı provokasyonu sonucu oluşan durum ve saldırının önlenmesi için Azerbaycan’ın attığı adımlar hususunda Lavrov’a bilgi verdi.

Ermenistan’ın son ayda Azerbaycan mevzilerini sürekli ateş altına aldığını, arazilere mayın döşediğini belirten Bayramov, üçlü bildirilerin aksine Ermeni silahlı güçlerin Azerbaycan topraklarından tamamen çekilmediğini hatırlattı.

Lavrov, Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya liderleri arasında imzalanan üçlü bildirilerin eksiksiz uygulanmasının önemine ve bölgede çatışmaların önlenmesinin gerekli olduğuna dikkati çekti.

FRANSA ÇATIŞMAYI BMGK’YA TAŞIYOR

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Azerbaycan ve Ermenistan sınırında yaşanan son gelişmeleri Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) taşıyacağını duyurdu. Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Macron’un, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefonda görüştüğü belirtildi.

Açıklamada, Azerbaycan ve Ermenistan sınırında yaşanan gelişmeler anımsatılırken, Macron’un, “ateşkese ve Ermenistan’ın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi” çağrısında bulunmaya devam ettiği kaydedildi.

“Fransa, durumu şu anda başkanlığını yürüttüğü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne taşıyacak.” ifadesine yer verilen açıklamada, bu çatışmayla alakalı veya sonucu olarak ortaya çıkan tüm sorunların yalnızca müzakere yoluyla çözülmesi için Macron’un tüm taraflar için hazır olduğu vurgulandı.

ABD’DEN AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN GÖRÜŞMESİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ermenistan-Azerbaycan arasındaki çatışmalar üzerine Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefonla görüştü.

ABD Dışişlerinden yapılan yazılı açıklamada, “Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Ermenistan’daki bombardıman haberleri da dahil olmak üzere Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki askeri eylemler konusundaki derin endişemizi iletmek için önceki gece görüştü.” ifadelerine yer verildi.

Blinken’ın, askeri güçlerin çekilmesi gerektiğini vurguladığı belirtilen açıklamada, “Başbakan Paşinyan’a, ABD’nin, Ermenistan ile Azerbaycan arasında çatışmayı derhal durdurma ve barış anlaşması için baskı yapacağına dair güvence verdiği” bilgisi paylaşıldı.

Diğer taraftan Blinken’ın Aliyev ile de konuşmasına ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise sınırdaki çatışmalar ve Ermenistan’daki bombardıman konusundaki kaygıların iletildiği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, “Blinken, Cumhurbaşkanı Aliyev’i düşmanlığı durdurmaya çağırdı ve ABD’nin Ermenistan ile Azerbaycan arasında çatışmayı derhal durdurma ve barış anlaşması için bastıracağını vurguladı.” ifadesi kullanıldı.

AGİT’TEN “ÇATIŞMALARI DURDURUN” ÇAĞRISI

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau, “Azerbaycan ve Ermenistan sınırındaki düşmanlık derhal durdurulmalı. Diplomatik yollarla bugüne kadar elde edilenler heba edilmemeli.” değerlendirmesinde bulundu.

AGİT’ten yapılan yazılı açıklamada, Polonya Dışişleri Bakanı Rau ve AGİT Genel Sekreteri Helga Schmid'in iki ülke arasındaki gerginliğe ilişkin görüşlerine yer verildi.

Dışişleri Bakanı Rau, son 18 ayda taraflar arasında bir barış anlaşması sağlanmasına yönelik uzlaşı da dahil elde edilen kazanımlara bu tür çatışmalar zarar verdiği gibi çok sayıda sivilin yaşamını da riske attığını aktardı.

Rau, “Azerbaycan ve Ermenistan sınırındaki düşmanlık derhal durdurulmalı. Diplomatik yollarla bugüne kadar elde edilenler heba edilmemeli.” görüşünü paylaştı.

AGİT Genel Sekreteri Schmid, daha fazla can kaybının önlenmesi için çatışmalara son verilmesi gerektiğini belirterek, Teşkilatın bölgede kalıcı barışın sağlanması için yardıma hazır olduğunu kaydetti.???????

ERMENİSTAN PROVOKASYONDA BULUNMUŞTU

Ermenistan ordusu dün akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde geniş kapsamlı provokasyonda bulunmuş, Ermeni birliklerce Azerbaycan ordusunun mevzileri arasındaki arazilere ve yollara mayın döşenmişti. Bu durumu önlemek için Azerbaycan birliklerince alınan tedbirler neticesinde çatışmalar başlamıştı.

Yaşananların, 2. Karabağ Savaşı sonrasında Ermenistan ve Azerbaycan arasında meydana gelen en büyük çatışma olduğu belirtiliyor



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Putin Avrupa'yı 'Dondurmkta 'Kararlı!

Prens Charles Artık Kral.

Putin'den Bomba Tahıl Tepkisi
»  Kanada'da Bıçaklı Saldırgan Katliamı
»  Trump'a Anket Şoku!
»  Biden Yeniden Corona'ya Yakalandı
»  Elektrikte Doğalgaz Yerin Petrol
»  Pakistan'da İmran Han Gerilimi
»  Putin'in 'Beyni'ne Bombalı Saldırı
»  Başbakan Uyuşturucu Testi Yaptırdı
»  Putin'den 10 Çocuk Yapana 293 Bin TL
»  Putin'e Darbe İddiası
»  Biden'den Kritik Nato Kararı!
»  FBI Ajanları Trump’ın Evini Bastı
»  İsrail, Gazze'ye Füze Yağdırdı
»  Biden'ın Covid Testi Yine Pozitif Çıktı
»  El Kaide Lideri El-Zevahiri Öldürüldü
»  İran'da Sel,En Az 53 Ölü
»  Müslüman Kardeşler'den Tarihi Karar
»  Joe Biden Kovid-19'u Atlattı.
»  Suudi Arabistan Petrole Zam Yapacak
»  Putin'den Avrupa'ya Gaz Kısıtlaması
»  Rusya 'Hasım' Listesini Genişletti!
»  İtalya’da Siyasi Kriz
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.