Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5769
EURO
34,9937
IMKB
9.894,000
ALTIN
2.461,380
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Putin Avrupa'yı 'Dondurmkta 'Kararlı!
Putin Avrupa yı  Dondurmkta  Kararlı!
 
Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya karşı Batı'nın yaptırımları sürerken, Putin ise yaptırımlara karşılık olarak Avrupa'ya gaz akşını kesmişti. Avrupa ülkeleri kışı geçirebilmek için tedbirlerini planlarken, Putin ise bir kez daha Batı'ya meydan okuyan bir konuşma yaptı. Açıklamalarında Putin, "Gaz, petrol, kömür, kalorifer yakıtı sağlamayacağız. Hiçbir şey sağlamayacağız. Batı donmuş olacak" ifadelerini kullandı.
 
13.9.2022 - 07:27

Ukrayna'ya 24 Şubat'ta giren ve aylardır bu savaşı sürdüren Rusya'ya karşı Batı ülkeleri, art arda uyguladığı yaptırımlara devam ediyor. Bu yaptırımlara karşılık olarak Rusya ise kendisine yaptırım uygulayan Avrupa ülkelerine doğal gaz akışını durdurdu.

PUTİN, DOĞAL GAZ AKIŞINI KESTİ

Rusya'nın bu yaptırımı sonrası Avrupa ülkeleri, Rusya'dan aldığı doğal gazı farklı ülkelerden ithal edebilmek arayışlarına başladı. Öte yandan doğal gaz fiyatlarında artış uygulayarak vatandaşlarına tasarruf uyarıları yapmaya başladı. Rus gaz devi Gazprom ise, Kuzey Akımı doğalgaz boru hattını planlandığı gibi Avrupa'ya yeniden açılmayacağını açıkladı.

"BATI BU KIŞ DONMUŞ OLACAK"

Süreç devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Uzakdoğu bölgesindeki Vladivostok şehrinde düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu'nun genel kurul toplantısında konuşarak Batı'ya bir kez daha meydan okudu. Açıklamalarında Putin, "Gaz, petrol, kömür, kalorifer yakıtı sağlamayacağız. Hiçbir şey sağlamayacağız. Batı donmuş olacak" ifadelerini kullandı.

FRANSA TREN SEFERLERİNİ AZALTTI

Avrupa'nın, enerji tedariki konusunda kış mevsiminde yaşayabileceği sıkıntılarla ilgili telaşı arttı. Fransa'da hükümet, enerji tasarrufu için ilk olarak tren seferlerini azaltmayı hedefliyor. Le Parisien gazetesinin abonelerine sunduğu özel haberine göre, hükümet yetkilileri ülkenin resmi demir yolu şirketi SNCF'den büyük elektrik kesintisi durumunda tren sayısını azaltma olasılıklarını etraflıca ele almaları talimatını gönderdi.

ALMANYA'DA ISITMA VE AYDINLATMADA TASARRUFA GİDİLDİ

Almanya genelinde ise Rusya'dan ithal edilen gaza bağımlılığı azaltmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla kamu binaları, heykeller, anıtlar ve tabelaların ışıkları yerel saatle 22.00'den itibaren kapatıldı. Ayrıca hastaneler dışındaki kamu binaları, 19 derecenin üzerinde ısıtılmayacak. Ağır fiziksel işlerin yapıldığı alanlar 19 dereceden daha soğuk olabilecek. Fuar ve büyük salonlar gibi insanların kalabalık olarak kullandığı alanlar ise hiç ısıtılmayabilecek.

İTALYA'DAKİ RESTORANLARDA MUM IŞIĞINDA OTURMAYA BAŞLADILAR

İtalya'da bazı restoranlar, elektrik faturalarındaki artış nedeniyle ışıkları söndürüp mum yakmaya başladı. Müşterilerin mum ışığında restoranda vakit geçirdiği anlar sosyal medyada paylaşılırken, "Avrupa ve ötesinde çok sıcak bir sonbahar yaşanacak" yorumu yapıldı.

İSVİÇRE'DE TEDBİRLERE UYMAYANLARA HAPİS CEZASI GÜNDEMDE

Enerji krizi tartışmalarının gündemden düşmediği İsviçre'de, kış mevsiminde enerji sorununun acil durum seviyesine gelmesi halinde tasarruf tedbirlerini uygulamayanların hapis cezasına çarptırılacağı bildirildi. Blick gazetesinde yer alan haberde, kış mevsiminde yeterli miktarda doğal gaz bulunmaması durumunda doğal gaz ile ısıtılan evlerde odaların ısı seviyesinin 19 derece, sıcak su seviyesinin ise 60 dereceyle sınırlandırılacağı kaydedildi. Bu durumda elektrikli sobaların da kullanımının yasaklanacağı, evlerdeki sauna ve yüzme havuzlarının soğuk tutulacağı belirtildi.

BELÇİKA'DA YENİ TEDBİRLER

Belçika hükümeti, artan enerji faturalarına karşı, yakıt, elektrik ve doğal gazdaki düşük vergi uygulamasını uzatmaya, kamu binalarında enerji tasarrufuna, yüksek karlı enerji firmalarını vergilendirmeye ve nükleer santrallerin faaliyet süresini uzatmaya karar verdi. Ayrıca kamu binalarında 19.00 ile 06.00 arasında aydınlatmaların kapatılacağı, ısıtmanın en yüksek 19 dereceye, soğutma sistemlerinin de 27 dereceye ayarlanacağı kaydedildi.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Prens Charles Artık Kral.

Putin'den Bomba Tahıl Tepkisi

Kanada'da Bıçaklı Saldırgan Katliamı
»  Trump'a Anket Şoku!
»  Biden Yeniden Corona'ya Yakalandı
»  Elektrikte Doğalgaz Yerin Petrol
»  Pakistan'da İmran Han Gerilimi
»  Putin'in 'Beyni'ne Bombalı Saldırı
»  Başbakan Uyuşturucu Testi Yaptırdı
»  Putin'den 10 Çocuk Yapana 293 Bin TL
»  Putin'e Darbe İddiası
»  Biden'den Kritik Nato Kararı!
»  FBI Ajanları Trump’ın Evini Bastı
»  İsrail, Gazze'ye Füze Yağdırdı
»  Biden'ın Covid Testi Yine Pozitif Çıktı
»  El Kaide Lideri El-Zevahiri Öldürüldü
»  İran'da Sel,En Az 53 Ölü
»  Müslüman Kardeşler'den Tarihi Karar
»  Joe Biden Kovid-19'u Atlattı.
»  Suudi Arabistan Petrole Zam Yapacak
»  Putin'den Avrupa'ya Gaz Kısıtlaması
»  Rusya 'Hasım' Listesini Genişletti!
»  İtalya’da Siyasi Kriz
»  ABD Başkanı Biden Coronaya Yakalandı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.