Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kalp Sağlığı İçin Aşık Olun!
Kalp Sağlığı İçin Aşık Olun!
 
Kalp dostu beslenme ve kalp dostu egzersiz için iş insanlarına 10 maddelik bir özet çıkaran Prof. Dr. Hüseyin Okutan, "Aşık olun, sevin. Kalp dostu beslenin" dedi.
 
18.6.2016 - 10:31

Medikal Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü Prof. Dr. Hüseyin Okutan, ANSİAD Olağan Toplantısı’nın konuğu oldu. Akra Barut Otel’de düzenlenen toplantıya ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan, Prof. Dr. Hüseyin Okutan, Olcay Okutan, ANSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, ANSİAD Üyesi İş İnsanları ile basın mensupları katıldı. Prof. Dr. Hüseyin Okutan, ANSİAD Başkan Yardımcısı M. Sadi Kan’ın başkanlık yaptığı toplantıda ’İş Dünyasında Kalp Hastalığı Saha Sık Mıdır? Kalp Dostu Beslenme Var Mıdır’ başlıklı sunum yaptı.

Türkiye’de ve dünyanın pek çok yerinden Antalya’ya tedavi için hastaların geldiğini belirten Prof. Dr. Hüseyin Okutan, Antalya’nın sağlık sektöründe çok önemli bir merkez olduğunu söyledi. Prof. Dr. Okutan, kalbin çalışma prensibi, koroner arter hastalığı risk faktörleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

EN İYİ BESLENME ŞEKLİ AKDENİZ TARZI

Beslenmenin dünyada en çok ilgi uyandıran konulardan biri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Okutan, ideal sağlığa kavuşmak için başta düzenli sağlık kontrolü, gerekiyorsa tıbbi tedavi, diyetisyen ve uygun bir diyet, uygun egzersiz ve zayıflama ameliyatlarına başvurulabileceğini söyledi.

En iyi beslenme şeklini Akdeniz tarzı olarak açıklayan Prof. Dr. Hüseyin Okutan, kalp dostu beslenme ve kalp dostu egzersiz için iş insanlarına 10 maddelik bir özet çıkardı. şöyle konuştu:

"Aşık olun, sevin. Kalp dostu beslenin. Vücut savunmalarını ve doğal iyileşme gücünü desteklemek için besin desteklerini doğru kullanın. Hastalık risklerinizi doğru bilin, testlerinizi düzenli yaptırın. Düzenli egzersiz yapın. Yeterince uyuyun. Stres yönetimini öğrenin. Zihin egzersizi yapın. Zihnen ve bedenen esnek olun. Sosyal, aile ve entelektüel bağlarınızı koruyun. Yaşlandığınızı ve hastalıklarınızı inkar etmeyin, uygun tedaviyi alın."

Prof. Dr. Okutan, kalp sağlığı için ayrıca şu önerilerde bulundu: "Kalp dostu beslenme yeterli beslenme, dengeli beslenme, kendimize uygun beslenme, çeşitli beslenme, çevremize ve mevsime uygun beslenmedir. Sebze ve meyveler, patlıcan, elma, bulgur, kara buğday, balık, somon, kuru fasulye, mercimek, badem, az yağlı süt ürünleri, zeytinyağı, az tüketmek kaydıyla kırmızı et, tereyağı kalp dostu yiyecekler arasında yer alıyor. Trans yağlar kullanılmamalı ve tereyağı az tüketilmeli. Restoran, kızarmış yiyecekler ve hamburger gibi gıdalar kalp dostu değildir. Yumurta, makul miktarda yenebilir. Çay ve kahve şekersiz tüketilmeli. Beyaz ya da esmer olsun fark etmez. Şeker kalp düşmanıdır. Kalp, bazen ödül ister. Hafta sonu simit, gevrek yiyebilirsiniz. Salam, sosis gibi işlenmiş etleri önermiyoruz. Fruktozlu, mısır şuruplu ürünlerden kaçınmanızı öneriyoruz."

TELEVİZYONU KAPATIN, YÜRÜYÜŞE ÇIKIN

Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam arasında önemli ilişkiler olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hüseyin Okutan, iş insanlarına televizyonu kapatıp yürüyüşe çıkma önerisinde bulundu. Sağlıklı kalp için egzersizin şart olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Hüseyin Okutan, yaşam boyu sağlıklı fiziksel aktivitenin korunmasının gerekli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Hüseyin Okutan, genç, zayıf, eklem sorunu olmayanların koşabileceğini; orta yaş üstü zayıf olmayan eklem problemi olanların yürüyebileceğini dile getirdi.
 
Prof.Dr. Okutan, hareketsiz yaşam sürenlerde ani ölüm riskinin 7 kat fazla olduğunu belirtti. Aşkın kalbin dostu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Hüseyin Okutan, Kalp krizi geçirenlerin mutlu bir evliliği varsa iyileşmenin daha çabuk olduğunu, sağlıklı cinselliğin de hayatın tamamlayıcı bir yönü ve kalp dostu olduğunu kaydetti. Toplantı, ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan ve ANSİAD Başkan Yardımcısı M.Sadi Kan’ın toplantı konuşmacısı Prof. Dr. Hüseyin Okutan’a plaket takdimiyle son buldu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kavurucu Sıcaklar Kapıda!

Yorgun Olmanızın 8 Ana Nedeni!

El ve Ayaklar Neden Su'da Buruşur?
»  Çöpe Attıklarınız Bakın Ne iŞe Yarıyor!
»  Kadınların 6 ayı Gardırop Karşısında
»  Cinsel Performans Arttıran Sakız!
»  Sevgilisinin Kocasından Saklanırken...
»  Kaportacılıktan Tantuniciliğe...
»  İnsanlar Neden Ağlar?
»  Parkinson'un En İyi İlacı Bakla!
»   iPhone Şimdi de Camdan Telefon Üretiyor
»  Dedikodunun Faydası da Varmış!
»  Guatr'lı Hasta Sayısında Korkutan Artış
»  Tavuk Etinde Bakteri Uyarısı
»  Sağlıkta Yeni Dönem
»  Ev Kazalarında Doğru Bilinen Yanlışlar!
»  Yıllık İzindeYeni Dönem!
»  Kalp Krizi Riskinizi Test Edin!
»  Mars'tan Yeni Fotoğraflar!
»  Hamburgerle İlgili Mide Bulandıran Haber
»  Medyadaki Kıyım Meclis Gündeminde
»  Kurumsal E Posta Kullananlara Kötü Haber
»  Son 80 Yılın Sıcaklık Rekoru Kırılacak!
»  Güneş'in Önünden Merkür Geçti
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.