Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Kılıçdaroğlu: Örgüt Böyle İstedi
Kılıçdaroğlu: Örgüt Böyle İstedi
 
Kılıçdaroğlu, kurultay sonucunu “Örgüt değişim istedi, en büyük değişimi yaşadık” sözleriyle yorumladı.
 
19.1.2016 - 11:52

Ediz Zeyrek / Hürriyet - CHP Kurultayı büyük bir sürprizle sonuçlandı. CHP’nin sembol isimlerinden Gürsel Tekin başta olmak üzere, Kılıçdaroğlu’nun parti yönetiminde görmek istediği önemli isimler Parti Meclisi’ne seçilemedi.
Kongreye sunduğu liste 24 kişi tarafından delinen Kılıçdaroğlu, sonucu “Örgüt değişim istedi, en büyük değişimi yaşadık” sözleriyle yorumladı.
ÖRGÜTLENMEDE YENİ DÖNEM
Kılıçdaroğlu, kurultay sonuçları konusunda Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Kamuoyuna dün yansıyan sonuçların gençlik ve kadın kotası dikkate alındığında biraz değişeceğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, sonucu şu sözlerle değerlendirdi: “Örgüt değişim istiyordu. En büyük değişimi yaşadık. Parti Meclisi büyük ölçüde değişti. Ben 52 kişilik PM için 104 kişilik liste verdim. Bu listede olup PM’ye girenler de var, bu liste dışında olup girenler de var. MYK üyelerinden 5’i dışında hepsi dışarıda kaldı. Genel Başkan yardımcılarını, konulara ve bu konulardaki uzmanlıklarına göre belirleyeceğim. Yeni dönemde örgütlenmede yeni bir dönem olacak. Örgütlenme yapısı değişecek. Bütün üyelikler yenilenecek, aktif ve pasif üyeler olacak. Aktif üyeler aidatlarını ödeyip parti çalışmalarına aktif olarak katılan üyeler olacak. Pasif üyeler, sempatizan, seçmen konumunda kalacaklar ve partideki ön seçimlerde, kongrelerde oy kullanamayacaklar. En kısa sürede tüzük kurultayı yapacağız. Kadınlara ve gençlere artık daha fazla eğileceğiz.”
PARTİ SÖZCÜSÜ OLACAK
Kurultaydan çıkan sonuçlar, Kılıçdaroğlu’nun yönetim planlamalarını da etkiledi. Parti sözcüsü olarak Enis Berberoğlu’nu düşünen Kılıçdaroğlu, Berberoğlu PM’ye giremeyince yeni bir sözcü belirlemek durumunda kaldı. Kılıçdaroğlu’nun parti sözcülüğü için kurultayda en yüksek oyu alan Selin Sayek Böke’yi düşündüğü öğrenildi. Genel sekreterlik makamının tüzükteki karşılığında olduğu gibi ‘sekreterya’ olarak çalışacağı, bu nedenle bu göreve güçlü bir isim atanmayacağı da gelen bilgiler arasında. Kılıçdaroğlu’nun MYK üye sayısını 10 ile 13 arasında bir sayıda tutması bekleniyor. Listeyi delen ve PM’ye girmeyi başaran Gürsel Erol, Gamze İlgezdi, Ali Özcan ve Eren Erdem gibi isimlerin MYK’ya alınmayacağı bildirilirken, Selin Sayek Böke’nin Parti Sözcülüğünün yanı sıra ekonomi, Öztürk Yılmaz’ın dış politika, Hakkı Süha Okay’ın teşkilat, Haluk Koç’un mali konular ve Osman Çetin Budak’ın da iş dünyası ile ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılıklarına getirileceği bildirildi.
ÜSLUP SERTTİ AMA...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcısı’nın soruşturma açmasına ve AK Partililerin tepkilerine de şu yanıtı verdi: “Soruşturma açılmasına şaşırmadım. Talimattan sonra savcının adım atacağını bekliyordum. Bu soruşturma ile bizi susturacaklarını sanıyorlarsa, asla... Susmayacağız. Birinin Cumhurbaşkanı’nın anayasal sınırlarına çekilmesi gerektiğini hatırlatması gerekiyordu. Ana muhalefet lideri olarak görev bana düştü. Üslup sertti ama bir değil, beş değil... Cumhurbaşkanı tarafsızlık konusunda anayasal sınırlarına çekilmedikçe, AKP lideri gibi davranmayı sürdürdükçe bu üslup daha da sertleşecek



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HDP Derhal Kapatılsın!

CHP'nin Sonuç Bildirgesi Açıklandı!

MHP'de 543 İmza Tamam,Gözler Bahçeli'de
»  CHP'de Tarihi Sıfırlama!
»  MHP'de ''Hayırlı Cuma'' Hazırlığı
»  Levent Gök: CHP Değişimlerin Partisidir
»  Bahçeli Kongre Tarihini Açıkladı!
»  CHP Vİtrinine Sürpriz İsimler!
»  ''Meclis Bir Kişinin Tutsağı Olamaz''!
»  Balbay, 200 imza İle Aday Oluyor
»  CHP'de Gençlik Aşısı Ve Değişim Rüzgarı
»  MHP'de Muhalifler İmzaları Tamamladı
»  CHP'de İstanbul Cemal Canpolat'a Emenat
»  Bahçeli Değişime Kapıları Kapattı!
»  Meral Akşener'e Sürpriz Destek
»  ''Para Lazımmış Bulamadık....''!
»  Karayalçın'dan İstanbul'a Veda!
»  MHP Anketinde Bahçeli'yi Üzecek Sonuçlar
»  DSP'nin Yeni Genel Başkanı Önder Aksakal
»  Bahçeli Çekilseydi MHP Yüzde 30 Olurdu
»  Tarhan'ın Partisinden Flaş Karar!
»  CHP İstanbul'da Cem Boyner Kulisi
»  CHP'de 'Kontenjan' Devrimi
»  Komünist Başkan 2019’da Bırakıyor
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.