Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Levent Gök: CHP Değişimlerin Partisidir
Levent Gök: CHP Değişimlerin Partisidir
 
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök hafta sonu yapılacak kurultaya ilişkin, “CHP kadrolarını daha çok gençleştirerek ve kadınlarla oluşturarak yoluna devam edecektir. CHP değişimlerin partisidir. CHP köklü gelenekleri olan bir parti olmasına karşın değişimleri de içinde yaşatan bir partidir” dedi.
 
11.1.2016 - 15:11

Gök, Ankara katliamında yaşamını yitirenlerin ailelerini TBMM’de CHP Grup Yönetim Toplantı Salonu’nda kabul etti.

Gök, kabulden önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

- “SANSÜRSÜZ, BASININ GERÇEKTEN ÖZGÜR OLDUĞU”-

Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Gök, “Türkiye’de daha  özgür bir ortamda daha demokratik bir ortamda kendilerini ifade edebilecekleri sansürsüz, basının gerçekten özgür olduğu, medya bağımsızlığının sağlandığı ve hiçbir gazetecinin tutuklu ya da hükümlü olmadığı bir Türkiye ortamı içerisinde özgürce yazabilecekleri günlerin yakın olması dileklerimi ifade ediyorum” dedi.

-“CHP’NİN KURULTAYLARI DİĞER PARTİLERİN KURULTAYLARINA BENZEMEZ”-

CHP kurultayına ilişkin soruya Gök, “CHP’nin kurultayları diğer partilerin kurultaylarına benzemez. Çünkü gerçek kurultay CHP’de olur” diyerek şöyle devam etti:

“Diğer partilerde yarışmaların yaşanmadığı… Dayatılan listelerin oylandığı kongre ve kurultaylar süreçleri CHP’de yoktur. Genel Başkanımız özellikle çok uzun zamandan beri ifade ediyor, gençlerin ve kadınların siyasete katılımı yönünde, CHP, Türkiye demokrasisinin önünü açmak istiyor ve bu açıdan kurultayımız da özellikle toplumsal barışın bozulduğu, kutuplaşmanın giderek arttığı bir ortamda toplumsal barış ve demokrasiyi öne çıkartan bir anlayışla Türkiye’nin ihtiyacı olan barış iklimini ve kutuplaştırmadan, bir anlayışla CHP kadrolarını daha çok gençleştirerek ve kadınlarla oluşturarak yoluna devam edecektir. Genel Başkanımızın iradesi bu yöndedir ve irade tabandan da büyük ölçüde destek bulmaktadır. CHP değişimlerin partisidir. CHP köklü gelenekleri olan bir parti olmasına karşın değişimleri de içinde yaşatan bir partidir ve kurultayımızda Parti Meclisi seçimlerinde Genel Başkanımızın, tabanın ve kamuoyunun öngördüğü değişimleri ve gerçekleştireceği yeni kadrolarla yoluna devam edeceğine ümit ediyoruz.”

-“İKTİDAR PARTİSİNİN SAMİMİYETİNİ ANAYASA KOMİSYONU KURULURKEN HAZIRLANACAK ÇALIŞMA YÖNERGESİNDE GÖRMEK İSTİYORUZ”-

Yeni anayasa ve Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na ilişkin soruya Gök, “CHP devleti bireye karşı koruyan değil, bireyi devlete karşı koruyan özgürlükçü bir anlayışı benimsemektedir. İktidar partisinin samimiyetini Anayasa Komisyonu kurulurken hazırlanacak çalışma yönergesinde görmek istiyoruz. Anayasa Komisyonu üyelerimizle ilgili, Sanırım Genel Başkanımız kısa bir zaman içerisinde bu mektuba yanıt verecektir. Bu fazla geciken bir süre olmaz. Genel Başkanımız bu konuda bir değerlendirmeyi yapıyor. Komisyona hangi arkadaşımız katılırsa katılsın CHP’nin bireyin hak ve özgürlüklerini öne çıkaran, iktidarı denetleyen ve iktidarın keyfi yönetimini engelleyen yaklaşımını savunacak arkadaşlarımız olarak CHP’yi ve tüm toplumun görüşlerini orada ifade edeceklerdir” diye konuştu.

-CHP’NİN DOKTOR VEKİLLERİ DİYARBAKIR’DA-

Diyarbakır’a giden CHP heyetine ilişkin de Gök, “Doğu ve Güneydoğu neredeyse kan gölüne dönmüş durumda. CHP’ye ulaşan çok sayıda sağlık sorunuyla ilgili şikayet bulunmakta. CHP bugün 5 kişilik doktor milletvekillerini Diyarbakır’a gönderdi. Bu sağlık problemlerinin giderilmesi açısından ve bölgenin de fotoğrafının çekmek açısından görüşlerini Genel Merkezimize iletecekler” dedi.

-“AKP’NİN MUHALEFETİN SESİNİ KESME GAYRETLERİNİN DIŞINDAYIZ”-

İçtüzük konusunda da Gök, “İçtüzüğe muhalefetin daha fazla sesinin yükselteceği ve soru önergelerinde, araştırma önergelerinde, gensorularda daha bir karar sayısının makul düzeye çekileceği bir çalışma düzenini arzuluyoruz. AKP’nin muhalefetin sesini kesme gayretlerinin dışındayız” dedi.

-AİLELER KONUŞTU-

Kabulde konuşan Erdoğan Tetik (Korkmaz Tetik’in babası), “Bu dava unutulmuş gibi. Herkesden duyarlılık bekliyoruz. Gizliliğin kaldırılmasını istiyoruz. İçimiz yanıyor” diye konuştu.

Mehtap Coşkun (Uygar Coşkun’un eşi) da, “Bu bir siyasi katliamdır” ifadesini kullandı.

Aileleri dinleyen Levent Gök de, “Ankara Emniyetinin 300 metre mesafesinde gerçekleşen bu olayda bunca kaybın verilmesi gerçekten bu devletin çöküşüdür, devletin çöktüğünü bize göstermektedir” dedi.

-“BİZİM YANIMIZDA DEĞİLSİNİZ”-

Ümit Seylan’ın amcası da,“CHP tabanından inanılmaz bir destek gördük. Eleştiri de yapayım, sizi eleştirirsem ancak haber olur, alanda bizim yanımızda değilsiniz.  102 ailenin yanınızdayız diyorsunuz, benim ailemin kapısından sizden kimse girmemiştir” diye konuştu. (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Bahçeli Kongre Tarihini Açıkladı!

CHP Vİtrinine Sürpriz İsimler!

'Meclis Bir Kişinin Tutsağı Olamaz'!
»  Balbay, 200 imza İle Aday Oluyor
»  CHP'de Gençlik Aşısı Ve Değişim Rüzgarı
»  MHP'de Muhalifler İmzaları Tamamladı
»  CHP'de İstanbul Cemal Canpolat'a Emenat
»  Bahçeli Değişime Kapıları Kapattı!
»  Meral Akşener'e Sürpriz Destek
»  ''Para Lazımmış Bulamadık....''!
»  Karayalçın'dan İstanbul'a Veda!
»  MHP Anketinde Bahçeli'yi Üzecek Sonuçlar
»  DSP'nin Yeni Genel Başkanı Önder Aksakal
»  Bahçeli Çekilseydi MHP Yüzde 30 Olurdu
»  Tarhan'ın Partisinden Flaş Karar!
»  CHP İstanbul'da Cem Boyner Kulisi
»  CHP'de 'Kontenjan' Devrimi
»  Komünist Başkan 2019’da Bırakıyor
»  İşte Meclis Yönetecek 23 İsim!
»  Önce Genel Başkan,Sonra BaşbakanOlacağım
»  Masum Türker DSP Liderliğini Bırakıyor
»  "AKP'yi Yenemezsem Çeker Giderim''!
»  AKP'te Yeni Genel Başkan Yardımcıları
»  Bahçeli'ye Karşı "3 Silahşörler" Taktiği
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.