Nazimiye, Pülümür, Ovacık, Hozat kesimlerinde yoğunlaştırılan operasyonlarda PKK'lılarla sağlanan sıcak temaslarda şiddetli çatışmalar yaşanıyor. PKK'lıların telsizle kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda yiyecek sıkıntısı çektiklerini belirtirken, operasyon nedeniyle yiyecek stoklarına ulaşamadıklarını söylediler. Bu arada canlı bombalı saldırı istihbaratı üzerine il genelinde alınan sıkı önlemler sürüyor.
Tunceli'de PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için sürdürülen operasyonlarda PKK'lılarla şiddetli çatışmalar mEydana geliyor. Teröristlerin bulunduğu ve karadan ulaşımın zor olduğu alanlara ve kaçış yollarına Sikorksy helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timleri indirilirken, karadan da takviyeler yapılıyor. Kobra tipi helikopterler PKK'lıların bulunduğu alanları bombardımana tutarken, dün gece Nazimiye ile Mazgirt İlçesi arasındaki Şişik Ormanları'nda bir PKK'lı teröristle akşam saatlerinde başlayan çatışma saat 03.00'e kadar sürdü. Operasyonlardan bunalan ve Zel Dağı Rapat Köyü yakınlarında kıstırılan bir grup terörist ise ormanlık alanlar ve derin vadileri kullanarak Nazimiye bölgesine kaçtıkları belirlendi. Bu terörisTlerin kaçış yolları alan Sevdim, Hıran Ormanları ile Dokuzkaya, Kılderesi bölgesi, tamamen tutuldu. Askeri yetkililer, etkisiz hale getirilen terörist sayısının operasyonların ardından belli olacağını söyledi.
Güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla sıkışan PKK'lılar kendi aralarında yaptıkları telsiz konuşmalarında yiyecek sıkıntısı çektikleri ortaya çıktı. Yoğun operasyonlar nedeniyle saklandıkları mağaralardan çıkmak zorunda kalan teröristlerin, buralarda bıraktıkları yiyeceklere bir daha ulaşamadıkları bildirildi. bu arada güvenlik güçleri, arama tarama faaliyetlerinde ele geçirdiği PKK'lılara ait yaşam malzemelerini imha etti.
BOMBALI EYLEM ALARMI SÜRÜYOR
Tunceli'de biri kadın 2 PKK'lının üzerlerindeki plastik patlayıcılarla canlı bombalı eylem hazırlığında olduğu yönündeki istihbarat üzerinde dün alınan önlemler en üst seviyede devam ettiriliyor. Telsiz anonslarında kadın PKK'lının muhtemel bir bombalı saldırı yapacağı ve çok dikkatli olunup, güvenlik birimlerini kullandığı binalara yaklaştırılmaması emri verildi. Özellikle hamile görünümlü kadınlar, yorgun ve uykusuz görünümlü, kıyafeti düzgün olmayan kadınlar üzerinde sürekli uygulama yapılması talimatı verilirken, kent merkezinde polis önlemleri en üst seviyeye çıkarırken, giriş çıkışları da kontrol altına aldı.