Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı olan ve Başbakanlık Spor Müşavirliği görevinde bulunan Mahmut Demir, Spor Müşavirliği görevinden istifa ettiğini ve milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Mahmut Demir, "22 Temmuz tarihinde yapılacak seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için Başbakanlık Spor Müşavirliği görevimden istifa ettim" dedi. Demir, seçimlere hangi partiden aday adayı olacağını daha sonra açıklayacağını ifade etti.
20 Ocak 1970 yılında Amasya'nın Suluova ilçesinde doğan ve 1984 yılında güreşe başlayan Mahmut Demir, spor yaptığı dönemlerde birçok kez Avrupa ve dünya şampiyonlukları kazanırken, en son 1996 yılında Atlanta Olimpiyatları'nda serbest stilde 130 kiloda birinci olduktan sonra 1997 yılında güreşi bıraktı. Demir, evli ve 2 çocuk babası.