Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Çarşı Davasında Flaş Gelişme!
Çarşı Davasında Flaş Gelişme!
 
Kamuoyunda 'Çarşı davası' olarak bilinen, Gezi olaylarında 'hükümeti devirmeye teşebbüs' ettikleri iddiasıyla suçlanan 35 sanığın yargılanmasına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. Saat 10:00'da başlayan davada ilginç bir gelişme yaşandı. İddianamede şikayetçi olarak görülen polis memurları Çarşı Grubu'ndan şikayetçi olmadıklarını söylediler.
 
2.4.2015 - 11:51

16 Aralık'da gerçekleşen ilk duruşmaya Çarşı grubu büyük bir katılım yaparken bugünkü davaya Çağlayan Adliyesi'ndeki yas nedeniyle toplum bir katılım gerçekleştirmedi. Duruşmaya sadece sanıklar ve az sayıda izleyici geldi. Bu izleyiciler arasında Uluslararası Af Örgütü'nden Barbara Neppert ve Almanya'da futbol davalarında uzman 2 kadın avukat da bulunuyor. 

Öte yandan Çağlayan Adliyesi'ne girişteki yoğun güvenlik önlemleri adliyenin girişinde uzun kuyruklara neden olunca sinirler gerildi. Zaman zaman yuhalama ve ıslık sesleriyle bu durumun protesto edildiği görüldü.

DAVAYA YENİ HAKİM BAKIYOR
Davanın hakimi Metin Tamirci, 4. Agir Ceza Mahkemesi'ne ataninca Fenerbahçe ve Çarşı Davası'na bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başına Ahmet Civelek atanmisti.

ŞOK GELİŞME... POLİSLER: ŞİKAYETÇİ DEĞİLİZ
Gezi Olayları'nın en ses getiren davalarından Çarşı Davası'nın 2. duruşmasında ilginç bir gelişme yaşanıyor. İddianamede şikayetçi olarak görülen 4 polis memuru şikayetçi olmadıklarını ve Emniyet'te ifadelerinin alınmadığını belirttiler. Polisler ayrıca Çarşı Gurubu'nu görmediklerini ve onlarla çatışmadıklarını da belirttiler. Olaylar sırasında yaralanan bir polis memuru da yaralanmasının sebebinin başka bir grupla yaşadığı çatışma olduğunu mahkemeye söyledi. 

"GEZİ RÖNESANSTIR ÇARŞI DA ONUN MICHELANGELO'SUDUR"
İlk duruşmada ifadeleri alınmayan 8 sanığın ifadelerinin alınmasıyla duruşma devam ediyor. İfade veren sanıklardan Ayhan Güner, 'Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ni basma' ve 'darbecilik' iddialarını net bir dille kabul etmezken tam tersine polisin kendilerinden aracılık yapmalarını istediğini kendilerinin de grupları Başbakanlık Ofisi'ne değil Beşiktaş içine doğru yönlendirdiklerini ve polisin de kendilerine teşekkür ettiğini söyledi. Güner ifadelerinde kısaca şunları söyledi; "Spor polis büroya bizzat gittim. Basbakanlik binasının oraya gitmem istendi. Tüm emniyet amirleriyle görüştüm, arabuluculuk yaptim. Taraftar arasinda abi olarak görüldüğüm icin bunu yaptım, polis bize tesekkür etti, çay kahve ikram etti. Başbakanlık bürosunu bastılar iddiasi tamamen yalandır. O taraftaki tüm insanlar Beşiktaş'a yönlendirildi. Burada 35 kişi yargılanıyor ben 32'sini daha önce hic görmedim.
Burada Çarşı ve sokaktaki insanın mücadelesi itibarsızlaştırılıyor. Çarsi grubu darbeci değildir. Gezi rönesanstır, Çarşı da Michelangelo'sudur..."

İfade veren diğer sanıklardan Hakan Boran "Ben darbeci değilim. Olaylar esnasında Beşiktaş'ta bulunmamın nedeni Beşiktaş'ın benim yaşam alanım olması. Taksim'e hiç çıkmadım" derken Yusuf Demirci polislerin kendilerine 'Beşiktaş taraftarını bu işten çıkarın yoksa olay size patlar' dediğini iddia etti. KAYNAK: HÜRRİYET



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Çağlayan Adliyesi'nde X-Ray Kuyruğu!

Ergenekon Sanığı Muzaffer Tekin hayatını

Meclis'ten 'TÜRGEV Üniversitesi'ne Onay
»  Teröristler, savcıyı vurup kalkan yaptı!
»  CamimAvlusunda Siyaset Doğru Değil''
»  ''Bal Gibide Aranır''
»  Valililik'ten Saldırı Açıklaması
»  TBMM Başkanı Çiçek'ten Flaş Açıklamalar
»  İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı
»  TSK'dan Flaş Balyoz Açıklaması!
»  Cenazede Gözyaşları Sel Oldu
»  ''Berkin Elvan Bir Kez Daha Katledildi''
»  Türkiye'yi Ağlatan An!
»  Erdoğan Tüm Programlarını İptal Etti
»  ''AKP'den 3 Kere Teklif Aldım''
»  Özgüç: ''Savcımızın Katili Akp?''
»  Ak Parti İlçe Binasına Silahlı Baskın
»  Şehit Savcı Uğurlanıyor
»  Çağlayan Adliyesinde Geciken Önlem!
»  Meclis'ten Sinop'aNükleer Santrale Onay
»  SamiElvan: Çok Üzgünüz
»  Kılıçdaroğlu'ndan Sağduyu Çağrısı
»  ''SaldırganlarAvukat Değiller''
»  Avukat cübbesiyle savcıyı rehin aldılar
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.