Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.496,860
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Özlem Zengin 6284 İçin Geri Adım Attı
Özlem Zengin 6284 İçin Geri Adım Attı
 
AKP'li Özlem Zengin'den 6284 açıklaması: Yüzlerce tehdit mesajı alıyorum "Camiamızın içinde bulunduğu durumu değerlendirirken de hüzün duyuyorum" "Camiamızın içinde bulunduğu durumu değerlendirirken de hüzün duyuyorum".
 
18.3.2023 - 09:07

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılma şartı olarak ileri sürdüğü6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un değiştirilmesi talebine "Kırmızı çizgimizdir" diyen AKP Genel Başkanvekili Özlem Zengin, “Ben tartışılamaz demedim. Keşke daha seviyeli, insani, İslami bir ortamda tartışabilsek” ifadelerini kullandı. Zengin, itirazının tartışmanın "yöntemine" olduğunu söyledi.

Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) Cumhur İttifakı’na katılmak için öne sürdüğü 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un değiştirilmesi talebine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Deryan Yanık ve AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’den gelen itirazlar parti tabanında rahatsızlığa yol açmıştı.

Yeniden Refah Partisi 6284’ün değiştirilmesi talebinin AKP tarafından kabul edildiğini savunmuştu.

"Tehdit mesajları alıyorum"
İktidara yakınlığı ile bilinen A Haber’de konuya ilişkin konuşan Zengin, şunları söyledi:

“Artık bu konu hakkında fazla konuşmak istemiyorum. Hedef haline geliyorum. Sayın bakanımız açıklama yapıyor, sayın cumhurbaşkanımızın açıklamaları var ama ben bu konuda ne zaman bir şey söylesem normali çok aşan bir hedef olma hali ortaya çıkıyor.

Sadece Twitter’dan değil, çok düzenli ve planlı bir saldırıya dönüşüyor. Bununla da kalmıyor, telefonuma yüzlerce tehdit mesajları alıyorum. Bunun ne kadar ciddi bir konu olduğunu bilmiyorum kamuoyu fark ediyor mu…

6284 tabii ki tartışılabilir, İstanbul Sözleşmesi çok tartışıldı. Benim itirazım usulüne, yöntemine fakat bundan kamuoyu yeteri kadar rahatsızlık duymuyor. Doğrusu bu saldırılar Türkiye’de kadınları çok rahatsız ediyor.

"Konuşan, bir erkek arkadaşımız olduğunda sorun olmuyor"
Bütün kadınları rahatsız ediyor. AK Parti 50+1 almaya çalışıyor. Önümüzdeki seçimlerde sayın cumhurbaşkanımızın seçilebilmesi için yaklaşık 29 milyon, yuvarlayacağım 30 milyon oya ihtiyacımız var. Bu 30 milyonda kadınların oyu minimum 10 milyon.

Bu kadar önemli bir konuda, kadınları bu kadar rahatsız eden -tartışma üslubuyla, içerikten bahsetmiyorum- başka bir konu var mı? Çok yalnızız.

Bu konuya kimse girmek istemiyor çünkü hedef oluyorsunuz. İşte ben. Ben AK Parti grup başkan vekiliyim. Ben kendi fikirlerimi anlatmıyorum, grubumuz adına konuşuyorum ama grubumuz adına konuşan bir erkek arkadaşımız olduğunda hiç sorun olmuyor.

"Saadet Partisi’nden en ufak bir ses yok, bir uzlaşma var"
Ben konuştuğum zaman tarifi imkansız bir şekilde planlı, düzenli bir saldırıya uğruyorum. 6284 bizi bölen bir tartışma olamaz. Böyle bir tartışma üslubu olamaz.

Türkiye’de İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili tartışmayı Saadet Partisi açmıştır. Bugün altılı masaya baktığınız zaman yan yana durduklarında var mı bir çatışmaları? Sayın Akşener, İstanbul Sözleşmesi’nin geleceğini söylüyor. Saadet Partisi’nden en ufak bir ses yok, bir uzlaşma var.

"YRP müsaade etsin..."
Siyasi partilerin farklı konularda kendi fikirleri muhakkak ki vardır ama bunlar yan yana gelmeleri konusunda engel teşkil etmiyor. YRP de bu konuda nasıl istiyorsa öyle düşünebilir ama müsaade etsinler biz de AK Parti olarak- sayın Derya Yanık’ın sayın cumhurbaşkanımızla irtibatı olmadan bu konuya dair bir açıklama yapması mümkün müdür?

"Yalnızlıktan yoruldum"
Sunucu Melih Altınok’un “Bu saldırılar muhalefetten mi geliyor” sorusuna olumsuz cevap veren Zengin, şunları dedi:

“Bu tartışmanın üslubuna itirazım var. Artık bu kanunla ilgili hiçbir şey söylemek istemiyorum. Yorgunum. Yalnızlıktan da yorgunum, camiamızın içinde bulunduğu durumu değerlendirirken de hüzün duyuyorum. Ben tartışılamaz demedim. Keşke daha insani, seviyeli, İslami bir ortamda tartışabilsek.”

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Mecliste Vekillik İçin Üst Düzey İstifa

İmamoğlu'nu Kızdıran Olay

Muharrem İnce: Kesin Adayım
»  Partilerde Aday Başvuru Yoğunluğu
»  İşte Cumhur İttifakının Seçim Stratejisi
»  Kılıçdaroğlu’nun HDP Ziyareti Ertelendi
»  “Günü Geldiğinde Çekilmeyi Bilirim"
»  Emek ve Özgürlük İttifakı Anlaştı
»  Başörtüsü Düzenlemesi Yeni Döneme Kaldı
»  Kılıçdaroğlu Başsağlığı İçin KKTC'de
»  CHP’de Adaylık İçin Sürpriz İsimler
»  Bakanlar Milletvekili Adayı Gösterilecek
»  Euro Güne Yükselişle Başladı.
»  AK Parti Son Anketi Açıkladı
»  Kılıçdaroğlu Protestolara Adırmadı
»  YSK Seçim İttifakı Koşullarını Belirledi
»  Mecliste Aaday Gösterme’ Süreci Başlıyor
»  Kılıçdaroğlu Sel Bölgesinden Uyardı
»  3 Lider Sel Bölgesine Gidiyor
»  AK Parti'de Kritik Tarih Uzatıldı!
»  Hatay Valisi Rahmi Doğan İstifa Etti
»  Deprem Bölgesini Şimdi de Sel Vurdu!
»   İttifaklar 'Ortak Liste' Arayışında
»  Tek Yürek Kampanyasında Kaç TL Toplandı?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.