Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,1478
EURO
44,6163
IMKB
9.267,000
ALTIN
4.226,440
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"AY TUTULMASI BAŞLAMIŞTIR"
 AY TUTULMASI BAŞLAMIŞTIR
 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Halkımız AKP’ye ciddi bir uyarıda bulunmuştur. Üstelik, bir süredir dile getirilen ’AKP’nin alternatifi yok. AKP iktidarının sarsılması çok zor’ yargısını da yıkmıştır. Seçimler, AKP’nin gerileyişinin tescilidir. Artık önümüzde yeni bir dönem vardır. Lunar eclipse (Ay tutulması) başlamıştır" dedi.
 
31.3.2009 - 08:30
Seçim sonuçlarını evinde izleyen Baykal, dün kurmalarıyla yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

AKP seçimden büyük kayıpla çıktı

Toplumun tüm kesimleri AKP’nin gidişini sezdi. Bu doğrultuda demokrasimiz de güzel bir sınav verdi. CHP’nin oylarındaki artış, vatandaşlarımızın partimize yönelik desteğinin göstergesidir. Öte yandan AKP’nin 2007 seçimlerine göre oylarında 8 puana yakın bir düşüş var. AKP, iktidar olanaklarını kullanarak girdiği seçimlerden büyük bir kayıpla çıkmıştır.

Dramatik bir düşüş

Genel seçim ortamı farklıdır. Genel seçimler sonrasında, mevcut hükümetin değişebileceği umuduyla gidiyor sandığa seçmen. Ancak seçmen, yerel seçimler sonrasında yine karşısında başbakanını, bakanını, valisini kaymakamını göreceğini biliyor. Onlarla işi var; kadro isteyecek, tayin isteyecek! AKP tüm devlet olanaklarını kullanmasına rağmen 8 puanlık azalışı olmuştur. Bu dramatik bir düşüştür ve AKP bunu beklemiyordu.

Muhalefet mayalanıyor

Muhalefet mayalanıyor ve kabarıyor. CHP’nin yanı sıra MHP, Saadet ve DTP’nin oyu artıyor. AKP’ye karşı tepki Türkiye’nin bütün coğrafyasına, bütün etnik kesimlere ve her nitelikten insana yön vermeye başlamıştır. Bu bazı yerlerde bize bazı yerlerde MHP’ye; örneğin Şanlıurfa’da Saadet’e, Van’da DTP’ye! Her türden vatandaşımızın ortak noktası ’AKP inişte kardeşim’ tespitidir. Biz CHP olarak kampanyamızı iki temel unsur üzerine yoğunlaştırdık. Ekonomik kriz ve krizin toplumun farklı katmanlarına yansıması; işsizlik, yoksullaşma, sanayicimizin üretim azalımı ve esnafımızın kepenk kapatması, çiftçimizi sorunları. Öte yandan da yolsuzluk. Seçimler göstermiştir ki bu iki temel unsur halkımızın siyasi tercihlerini büyük ölçüde etkilemiştir.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SEÇMENDEN PREZERVATİFLİ PROTESTO

ERDOĞAN: "SONUÇLAR BENİ TATMİN ETMEDİ"

BAYDEMİR: "GEREKİRSE ANKARA'YA KADAR TÜNEL KAZARIM"
»  BİLGİSAYAR NEDEN ÇÖKTÜ?
»  ÇİÇEK'TEN SEÇİM YORUMU: 'PARTİLER ÜSTÜ DURUM'
»  ERGENEKON CEZAEVİ 'CHP' DEDİ
»  ERGENEKON SANIĞI ERGENEKON DÜŞMANI ÇIKTI
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN LİDERLİK AÇIKLAMASI
»  OĞLUNU KOYUN KESER GİBİ KESTİ
»  KABİNEDE REVİZYON BEKLENTİSİ
»  ŞÖHRET OLMALARI OY GETİRMEDİ
»  BAŞARISIZLIĞINI ERGENEKONCULARA YÜKLEDİ
»  YAZICIOĞLU'NUN CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU
»  NEFESİM ENSESİNDE OLACAK!
»  OYLAR ÇALINDI MI?
»  AKP ZAFER KAZANMADI
»  OYLAR YANDI!
»  SARIGÜL'DEN ÇOK AĞIR SÖZLER
»  O KAFA SANDIKTAN DA ÇIKABİLDİ Mİ?
»  YAZICIOĞLU İÇİN WEB SİTESİ AÇILDI
»  VE ADANA'DA SEÇİMİN GALİBİ BELLİ OLDU
»  ADANA'DA SEÇİM DÜĞÜMLENDİ!
»  "BİZ MERSİN'İ DUBAİ YAPACAKTIK AMA..."
»  YAZICIOĞLU, KAÇ SAAT YAŞADI?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.