Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"BU DÜZEN RANT DÜZENİDİR BUNU YIKACAĞIZ"
 BU DÜZEN RANT DÜZENİDİR BUNU YIKACAĞIZ
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Balıkesir mitinginde, Önder Sav memleketinde ‘Hukuk ve demokrasi savaşçısı, özverili ve kararlı devlet adamı’ diye anons edildi.
 
11.7.2010 - 21:05

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise parti otobüsünden, ‘İnsanın insana kulluğunu yok etmeye hazır mısınız?’, ‘Doğu'da ve Batı'da, Güney'de ve Kuzey'de bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine yürüyeceğiz diyor Kılıçdaroğlu’, ‘Halkın iktidarının genel başkanını, halkıyla baş başa bırakıyoruz’ sözleriyle anons edildi.

 CHP lideri, Balıkesir'de Atatürk Stadı önünden yaklaşık 5 bin kişiye seslendi. Kılıçdaroğlu, “Buraya adaletten kaçanların partisini şikayet etmeye geldim. Bunlar sekiz yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Sekiz yıldır bir karabasan gibi oldular. Sekiz yıldır işçisi, köylüsü, memuru, emeklisi, sanayicisi memnun mu? Allah aşkına bu düzenden kim memnun? Bu düzenden Recep beyler memnun. Bakın siz ‘hayır' dedikçe sesiniz Ankara'ya gitti. Bu sesi Recep Bey duydu ve ezberi bozuldu. Şimdi Balıkesir Meydanı'ndan bir söz daha vereceğiz. Recep Bey'in ezberini değil Recep beylerin düzenini de bozacağız. Söz mü? Bu düzen rant düzenidir. Rant düzenini yıkacağız, yerine halkın iktidarını kuracağız. O zaman ‘hayır” sesimizi daha güçlü dile getireceğiz” dedi.

‘RECEP BEY'İN KİMYASI BİR KEZ DAHA BOZULACAK’

Hükümetin referandumu, hakkı, demokrasiyi, özgürlükleri savundukları için yapmadıklarını öne süren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“Bu kavramların içini nasıl boşalttıklarını çok iyi biliyorsunuz. İnsanlar telefonla konuşamıyor. Biri dinliyor mu diye korkuyorlar. Bu demokrasi anlayışını sandığa gömeceğiz. ‘Biz anayasa değişikliği yapıyoruz. 12 Eylül anayasasını ortadan kaldıracağız’ diyorlar. 12 Eylül anayasasının getirdiği dokunulmazlığı kaldırıyor musunuz? Korkuyorlar. Korkunun ecele faydası yoktur. Halkın iktidarında dokunulmazlıklar kaldırılacaktır. Hayali ihracat, kalpazanlık yapan, ihaleye fesat karıştıran bir milletvekili parlamentoya yakışır mı? Bu anayasa memurun, çiftçinin, emeklinin sorununu çözüyor mu? O zaman hayırda ‘hayır’ var diyoruz.”

İKİNCİ KURTULUŞ SAVAŞI'NI VERECEĞİZ

Kılıçdaroğlu, Balıkesir SEKA'nın satışıyla bine yakın kişinin işsiz kaldığını belirterek, “Ne yaptılar yandaşlarına peşkeş çektiler. Balıkesirli bunun altında kalacak mı? Fabrikayı 1 milyon 100 bin dolara sattılar. Sadece hurdası 4.5 milyon dolar eder. Bir pankartta ‘Türkiye'yi sen kurtaracaksın' diyor. Biz beraber kurtaracağız. Onlar bir tarih yazdılar ve yükseldiler. Şimdi bir tarihi de Balıkesir Meydanı'nda ve seçim sandığında siz yazacaksınız. Bu millet yolunmaktan, soyulmaktan bıktı. Beraber Türkiye'nin kaderini değiştireceğiz. Atatürk, Amasya Tamimi'nde ‘Türkiye'nin makus talihini, milletin azmi ve kararlığı kurtaracaktır' dedi. İkinci kurtuluş savaşı başlatacağız. Birincisini meydanlarda verdik. İkincisi sandıkta vereceğiz ve bunu demokrasi yoluyla yapacağız.”

‘AH RECEP AH’

Kılıçdaroğlu, 27 Ekim 2002 tarihinde Balıkesir mitingini telekonferansla yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini hatırlatarak, şu sözlerle eleştirdi:
“Recep Bey, mazot fiyatlarını indireceğini, ÖTV'yi kaldıracağını söyledi. Çiftçi, ucuz mazot aldı mı? Allah aşkına bir başbakan verdiği sözü tutmazsa ne nedir? Demokrasilerde verilmeyen sözün hesabı sandıkta sorulur. Bunların söz verip yapamadığını biz yapacağız. Ah Recep ah! Nasıl söz verir de yerine getirmezsin. Şimdi bunun hesabını sormayacak mıyız? Yunanistan'dan pamuk dışardan et getiriyoruz. 2009 yılında yurtdışından gelen tarım ürünleri için 10 milyar dolar ödedik. Çiftçi perişan, üretmiyor, salçasını satacak yer bulamıyor, ama biz 10 milyar dolarlık tarım ürünü getiriyoruz. Bu ayıp bu hükümete yeter mi? Çiftçinin alın teri alınacak ve hakkı verilecek. Bu hakkı vermek için yola çıktık zaten.”

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın ‘askerlik yan gelip yatma yeri değildir' sözünü de Balıkesir'de söylediğini hatırlatarak, “Balıkesirliler'e bir görev daha düşüyor. Recep Bey'in bu sözünü sandıkta hatırlatmak lazım. Biz insanımızı seviyoruz, kimliğine saygılıyız. Hedefi yakalayacak olan CHP'dir, terörü de biz bitireceğiz. Bunlar Türkiye'yi böldüler, biz zenginleştireceğiz. Biz onları fakirleştirip halkı zengin edeceğiz. Bunlar yoksulluğu arttırdılar, biz yoksulluğu arttırmayacağız” diye konuştu.

ÇOCUKLAR OYUNU UNUTTU

Kılıçdaroğlu, dershanelere yılda 16 milyar lira harcandığını belirterek “Yazık günah değil mi? Çocuklar oyunu unuttu? Çocuklarımız okulda eğitim almıyor mu? Bu yapıyı, milli eğitimi tepeden tırnağa halkın iktidarında değiştireceğiz. Recep Bey'in bir kabahati daha var. ‘Her üniversiteyi bitiren çocuk iş bulacak diye bir şey yok’ diye. Sevgili Recep, herkesin çocuğu seninkiler kadar şanslı değil. Millet boğazından kesiyor, yemiyor, içmiyor, çocuğunu dershaneye gönderiyor. Yurt, başlı başına bir dert. Çocuğu üniversiteyi bitiriyor, ancak işsiz kalıyor. Sonra Başbakan ‘her üniversiteyi bitiren iş bulacak diye bir şey yok' diyor. Eğer bunu demokrasisi gelişmiş bir ülkede bir başbakan söyleseydi o başbakan o koltukta üç gün oturamazdı. O koltuktan indireceğiz onu inşallah” dedi.

ONA CEKETİNİ GİYDİRECEĞİZ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, miting alanında açılan pankartları okuyarak, “Bir gencimiz ‘Ben anamı da aldım geldim sen ceketini de al git’ diyor. Ona ceketini giydireceğiz” dedi. Halkın “Vur vur inlesin Recep Bey dinlesin” sloganları üzerine de “Recep dinleyecek meraklanmayın. Ya dut yemiş bülbüle dönecek ya da dinleyecek. İnşallah Balıkesir'e tekrar başbakan olarak geleceğiz. Sadece benim ve arkadaşlarımın çalışması yetmiyor. Her yurttaşımız özgürce ve özveriyle çalışmak zorundayız. Halkın iktidarında buluşmak üzere sağ olun” dedi.

Kılıçdaroğlu, halka çiçek atarak. parti otobüsünden indi, özel otomobiliyle 20.50 uçağıyla Ankara'ya gitmek için Edremit'e hareket etti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BDP'DEN BEKLENMEYEN ÇIKIŞ!

GÖZLER ERDOĞAN-KILIÇDAROĞLU BULUŞMASINDA

ŞENER,REFERANDUMDA KOLTUK DEĞNEĞİ OLACAK
»  HACIRAH ZENGİNİ AKP'Lİ VEKİL
»  VEKİL SORDU,BAKAN:"BELGE VARSA, ULAŞTIR" DEDİ.
»  ASKERE YENİ MİLLİ TÜFEK
»  "PARTİ MUTFAĞINDA ANAYASA HAZIRLANMAZ"
»  BİR AVRUPA ÜLKESİNE DAHA VİZE KALKIYOR
»  MİMAR SİNAN'IN KAFASI NASIL KAYBOLDU!
»  FATURA ÖLEN İŞÇİLERE
»  BAKAN'DAN CHP'Lİ BAŞKANA FIRÇA
»  MECLİS'TE KADIN AJAN TARTIŞMASI
»  PROFOSYONEL ORDUYA BİR ADIM DAHA
»  KILIÇDAROĞLU ERDOĞAN'I YİNE GEÇTİ
»  'SİGARA YASAĞINI LOBİLER DE İSTEMİYOR'
»  'İMRALI, HYDPARK DEĞİL'
»  BİR AİLEYİ KAHREDEN RAPOR
»  'ANANIZI DA ALIN SANDIĞA GİDİN'
»  PROF AYTAÇ, TERÖR TEHDİDİ İLE KUŞATILDI
»  OKTAY VURAL'IN YANITI ÇOK SERT OLDU!
»  "MİLLETİN KARŞISINA HANGİ YÜZLE GİDECEKLER"
»  'RECEP DÜZENİNİ YIKACAĞIZ!'
»  SARI KART GÖRME RİSKİ
»  CHP'DE 'ÜZÜM SALKIMI' MODELİ ÖRGÜTLENME
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.