Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,0260
EURO
44,0255
IMKB
9.475,000
ALTIN
4.134,880
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'Lİ VEKİLDEN ŞOK SÜT İDDİASI
CHP Lİ VEKİLDEN ŞOK SÜT İDDİASI
 
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, okullarda peynir altı suyundan ve süt tozundan yapılan yapay sütlerin dağıtıldığına dair bilgi aldığını, binlerce çocuğun bu nedenle alerjik protein zehirlenmesi yaşadığını öne sürdü. Çıray, konuyla ilgili soru önergesi hazırlayacak.
 
5.5.2012 - 00:25


Çıray, yaptığı açıklamada, zehirlenmelerin genellikle Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz, ve İç Anadolu’nun doğusunda yaşandığına dikkat çekti.

Peynir altı suyundan üretilen sütlerin normal sütlere göre daha fazla süt proteini içerdiğini belirten Çıray, öğrencilerin bu nedenle alerjik protein zehirlenmesi yaşadığını iddia etti.

Normal gıda zehirlenmelerinde sonuç 2-5 saat arasında ortaya çıkarken, alerjik protein vakalarının 15-45 dakika arasında etkisini gösterdiğini vurgulayan Çıray, şunları ifade etti: “Bu zaman dilimleri bile incelendiğinde sonuç ortadadır. İhale şartnamelerine göre bu sütlerin tam donanımlı labaratuvarlarda tahlil edildikten sonra okullarda dağıtılması gerekirken, bu madde sadece kağıt üstünde bırakılmıştır. Şartname tutsun diye o bölgelerde tahliller yapıldı; ancak bölgede Tarım Bakanlığı’nın tahlil edecek güvenilir labaratuvarı yok. Sağlık Bakanlığı’na bağlı olanlar da halk labaratuvarlarına dönüştürülmüştü. Binlerce öğrenciyi yapay sütlerle zehirlediler. Sonra çıkıp herkesin gözünün içine baka baka ‘Psikolojik’ dediler.

Kimsenin çocuklarımızın sağlığıyla oynamaya hakkı yok. Sorumlu bakanları istifaya çağırıyorum.” Çıray, konunun araştırılması için TBMM'ye soru önergesi vereceğini de bildirdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MİLLETİ HİZAYA SOKAN DÖNEMİ GERİDE KALDI

ULUSAL BAYRAMLARDA YENİ DÖNEM!

AKP'DEN TSK'YA AÇIKLAMA TEPKİSİ!
»  BAKAN GÜNAY'I TERLETEN SORU!
»  GENELKURMAY'DAN SERT BİR AÇIKLAMA DAHA!
»  İSTANBUL BAROSUNDAN TSK'YA CEVAP
»  KAYIP PKK'LI HAFIZA KARTINDA!
»  ''O DA TANIKLIK YAPMALI''
»  TSK'NIN SAKLADIĞI SIR GİBİ İSTATİSTİK!
»  TUNCELİ'DE ÇATIŞMA, 3 ŞEHİT!
»  MECLİS'E 2. MAHMUD MODELİ!
»  POLİS OLMAK İSTEYENLERE MÜJDE
»  ERDOĞAN, KONTEYNIR KENT'İ ZİYARET EDECEK
»  KÜTAHYA'DA DEPREM!
»  "ÇİLLER GELECEK, 30 KİŞİLİK YER AYIRIN"
»  "SÜTTEN ZEHİRLENEN YOK"
»  SİYANÜR'DEN 50 KAT DAHA ZEHİRLİ BALIK!
»  GENELKURMAY'DAN TEPKİ!
»  BEDELLİ'YE KAÇ KİŞİ BAŞVURDU!
»  TUTUKLU VEKİLLERİ YIKAN AÇIKLAMA!
»  YARGITAY'DA HÜKÜMET-CEMAAT ÇEKİŞMESİ
»  ''ERDOĞAN'A YUTTURAMAZSIN''!
»  İSTİFANIN NEDENİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI!
»  KORSANLAR, SÜT FİRMALARINI HACKLEDİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.