Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7839
EURO
43,1272
IMKB
9.705,000
ALTIN
4.060,510
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ORHAN PAMUK KARARINI BAKANLIK VERECEK
ORHAN PAMUK KARARINI BAKANLIK VERECEK
 
Pamuk davasıyla ilgili kararı bakanlık verecek. Yargıtay, aynı suçtan yargılanan başka birinin davası için Adalet Bakanlığı'nın izni gerektiğine karar verdi
 
27.12.2005 - 13:25
Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 1 Haziran 2005'ten önce, 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 159. maddesine aykırılıktan açılacak davaların izne tabi olduğuna karar verdi. Akhisar Asliye Ceza Mahkemesi, bir kişi hakkında, eski TCK'nin, ”Türklüğe hakareti” de içeren 159. maddesinden açılan bir davada, suçun 1 Haziran 2005'ten önce işlendiği gerekçesiyle yargılamayı durdurdu.

Bunun üzerine Adalet Bakanlığı, 1 Haziran 2005'te yürürlüğe giren 5237 sayılı TCK'ye göre, bu tür suçlarda izne gerek olmadığını ileri sürerek, Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararının yazılı emir yoluyla bozulmasını istedi.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Adalet Bakanlığı'nın istemini karara bağladı.
Daire, söz konusu yerel mahkeme kararının bozulması istemini, oybirliğiyle reddetti.

9. Ceza Dairesi, suç 1 Haziran 2005'ten önce işlenmiş ise 765 sayılı TCK'nin 159. maddesine göre açılacak davalarda, yine aynı yasanın 160. maddesinin ikinci fıkrasının Adalet Bakanlığı'nın iznini öngördüğünü vurguladı. Daire, bu kuralın maddi hukuk kuralı olduğuna, usul hukukunu ilgilendirmediğine işaret etti. Daire, 765 sayılı TCK'nin 160. maddesinin ikinci fıkrasındaki izin şartının sanığın lehine ve dava şartı olduğuna da dikkati çekti.

PAMUK DOSYASI

Yazar Orhan Pamuk hakkında TCK'nin 159. maddesine muhalefetten açılan davada da suç tarihi 1 Haziran 2005'ten önce olduğu için Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Pamuk'un yargılanması için Adalet Bakanlığı'ndan izin istemişti.
Adalet Bakanlığı, bu konuya ilişkin incelemesini halen sürdürüyor. Dosya, Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gitmediği için son yapılan duruşmada yargılama durdurulmuş ve duruşma 7 Şubat 2006'ya ertelenmişti. Yargıtay'ın bu konuda verdiği karar, Adalet Bakanlığı'nın Pamuk ile ilgili vereceği karara örnek teşkil edebilecek.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KAÇAK YAPIYA ÖRTÜLÜ AF

KURTLAR VADİSİ, CİA GÜDÜMÜNDE!!!

YENİ YILDA YENİ KABİNE!
»  MECLİS'TE 264 AMERİKAN AJANI!
»  ABDULLAH GÜL'ÜN OĞLU ÖLÜMDEN DÖNDÜ
»  RÜŞVET OPERASYONUNU BOZAN İMAM
»  KAPIKULE'DE TUTUKLAMALAR HIZINI KAYBETMEDİ
»  ŞEMDİNLİ OLAYLARINDAKİ ASTSUBAYLAR GÖREVLİYDİ
»  TURHAN ÇÖMEZ, BU KEZ AB SÜRECİNİ ELEŞTİRDİ
»  KPSS TERCİH KILAVUZLARININ DAĞITIMI BAŞLADI
»  DENİZ KUVVETLERİ ESKİ KOMUTANI ERDİL'E CEZA İSTEMİ
»  UNAKITAN:"NE AFFA, NE KANUNA İHTİYACIM VAR"
»  BAŞBAKAN GRİP OLDU
»  SKANDAL EVLİLİK REHBERİ MECLİS'TE
»  "ÖĞRENCİ KREDİ BORÇLARI AFFEDİLSİN"
»  UNAKITAN:"LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMÜYOR"
»  DANSÖZ'LÜ KUTLAMAYA İNCELEME
»  MALATYA'DA 51 BİN 'YAŞAYAN ÖLÜ' VAR!
»  ANAP'TAN "GÖKÇEK'E GENELEV ŞOV"TEPKİSİ
»  MECLİS'TE LİDERLERİN DÜELLOSU YARINA KALDI
»  KÖŞK'E ALINACAK ARAÇ İÇİN UNAKITAN'A BY PASS ÖNERİSİ
»  AKP'Lİ İŞ ADAMININ KAMYONLARINA ÖZEL İZİN
»  "AKP, TAM BİR DÜŞ KIRIKLIĞI"
»  "ABD ÜNİFORMALI KALEMŞÖRLER VAR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.