Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PKK'DAN IRAK'LI KÜRTLERE TEHDİT
PKK DAN IRAK LI KÜRTLERE TEHDİT
 
Türkiye, Irak hükümeti ve Irak'ın kuzeyindeki yerel yöneticilerle yapılan görüşmeler terör örgütü PKK'da büyük rahatsızlığa yol açtı. PKK sorumluları, Irak'ın kuzeyindeki Kürt yöneticileri "düşman" ilan ederek, tehditte bulundu.
 
25.12.2008 - 20:45
Türkiye ve Iraklı yöneticiler arasında başlayan görüşmeler doğrultusunda, Irak'ın kuzeyindeki yerel güçler teröristlere sınırlamalar getirdi, havaalanlarında gözaltılar başladı.

"Barzani PKK'yı satıyor"

Irak'ın Süleymaniye kentinde "Rega" (Yol) isimli derginin son sayısında "Barzani PKK'yı Satıyor" başlığıyla bir makale yayımlandı.

Kemal Çomani'nin imzasını taşıyan makalede, terör örgütünün tasfiyesine yönelik gelişmelerin yanı sıra terör örgütü PKK'nın, Barzani başta olmak üzere Iraklı Kürtlere yönelik tepkilerine de yer verildi.

Makalede, Türkiye'nin Iraklı Kürtler ile terör örgütü PKK'nın etkisizleştirilmesine yönelik çeşitli girişimlerde bulunduğu yönünde medyaya yansıyan haberlerin, terör örgütü PKK'lıların tepkisine neden olduğuna dikkat çekildi.

"Iraklı Kürtler ihanet içinde"

Dergiye terör örgütü PKK adına açıklamalarda bulunan "Ahmet Deniz" isimli terör örgütü sorumlusunun, "PKK'nın tasfiyesine yönelik Türkiye ile işbirliği yapan Iraklı Kürtlerin ihanet içinde oldukları, Iraklı Kürt liderlerinin (Mesud Barzani ve Celal Talabani) PKK'yı ne karşılığında Türkiye'ye sattıklarını açıklamaları gerektiği, bu anlaşmaya imza atanların PKK'nın en büyük düşmanı olduğu ve gereken cevabı alacakları" yönündeki sözleriyle Iraklı Kürt liderleri tehdit ettiği kaydedildi.

Dergide yayımlanan yorumda, Iraklı Kürtler tarafından geçen hafta Türkiye'den 80'e yakın Kürt kökenli aydın, yazar ve sanatçının, "PKK'lı oldukları" gerekçesiyle Irak'ın kuzeyine girmelerine izin verilmemesinin, bu işbirliğinin somut göstergesi olduğuna işaret edildi.

Bu arada, yerel güvenlik güçleri tarafından Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarında barınan PKK'lıların gıda, giyim, sağlık gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzere şehir ve beldelere inmelerine izin verilmediği bildirildi.

Havaalanlarındaki gözaltılar

Yerel güvenlik güçlerinin, ayrıca, Avrupa ülkelerine gitmek amacıyla Erbil Havaalanı'ndan yararlanmak isteyen örgüt yandaşlarının gözaltına alınmaya başladıkları öne sürüldü.

Barzani'den DTP heyetine

Irak'ın kuzeyinde yayımlanan Hewler gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Rebwar Kerim de, Mesud Barzani'nin kendisini ziyaret eden DTP heyetine, "Türkiye büyük bir reform ve değişim yaşıyor. Bu değişime uyun. En azından taş koyup, engellemeyin" mesajı verdiğini söyledi.

Geçen hafta Iraklı Kürtler, PKK'lı teröristlerin Türkiye ve İran'ın terör örgütüne yönelik operasyonlarını protesto amacıyla Süleymaniye'de bildiri dağıtmalarına ve gösteri yapmalarına izin vermemişti.

Yerel güvenlik güçleri tarafından aralarında "Tekoşer", "Rubar" ve "Serkeft Mehmet Sadık", "Ekran" kod adlı örgüt sorumlularının da bulunduğu 18 örgüt yandaşı tutuklanmış, bu teröristlerin ifadelerinden hareketle Süleymaniye'deki örgüt evlerine düzenlenen baskınlarda 7 teröristin daha ele geçirilmesiyle tutuklananların sayısı 25'e ulaşmıştı.
CNNTURK


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ŞARAPCI AKP'Lİ BAŞKANA HAPİS

HAŞİM KILIÇ'A BİR TEPKİ'DE MHP'DEN

7 BİN KİŞİYE "SAYIN ÖCALAN" DAVASI
»  HAİN SALDIRIDAKİ KORKUNÇ ŞÜPHE
»  GELECEĞİMİZİ ÇALIYORLAR!
»  DANIŞTAY'DAN ERDOĞAN VE KILIÇ'A SERT TEPKİ
»  BAYKAL'DAN ŞOK İDDİA!
»  "BAŞBAKAN'A DESTEK İÇİN HUKUKU TAHRİP EDİYOR"
»  O TIR ŞOFÖRÜ 13 YIL HAPİS YEDİ!
»  ERDOĞAN'IN CANI SİMİT İSTEDİ
»  YÜKSEK YARGI'DA DERİN ÇATLAK
»  MECLİS KÜRSÜSÜNE DEVE GETİRDİ!
»  GÖRME ENGELLİ VEKİL'E EN ÇOK SORULAN SORU
»  DTP'Lİ KAPLAN'DAN BAŞBAKAN'LA RANDEVUYA RET
»  MUZAFFER ERYILMAZ, YENİDEN ADAY
»  BAYKAL, YARGI KAPIŞMASINDA FATURAYI ERDOĞAN'A KESTİ
»  ÜYELERDEN, ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI KILIÇ'A ŞOK
»  ERDOĞAN'DAN GÖKÇEK'E ŞOK MESAJ
»  DOĞALGAZ'DA İNDİRİM YOK
»  AKP'DE ŞOK İSTİFA
»  SEÇMEN LİSTELERİNDE 'PES' DEDİRTEN SKANDALLAR!
»  KALINYAZGAN'IN İNTİHARININ ARDINDAKİ SIR
»  MAHKEME'DEN ÜZMEZ'İ TUTUKLAMA TALEBİNE RET
»  ERDOĞAN'DAN UZAY ÇALIŞMASI TALİMATI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.