Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7856
EURO
43,0552
IMKB
9.747,000
ALTIN
4.033,430
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
RAHŞAN ECEVİT'TEN MAYINLI ARAZİ AÇIKLAMASI
RAHŞAN ECEVİT TEN MAYINLI ARAZİ AÇIKLAMASI
 
Rahşan Ecevit, "Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay ve Kilis çevresindeki mayınlı arazinin temizlenmesi için ’Temizle-Kullan’ modeliyle ihale hazırlıkları başlatıldığını" belirterek, "hükümetin bu işin İsraillilere verilmesinde ısrarlı olduğunu" iddia etti.
 
9.3.2007 - 16:45
      Ecevit, yaptığı yazılı açıklamada, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay ve Kilis çevresindeki mayınlı arazinin temizlenmesi için "Temizle-Kullan" modeliyle ihale hazırlıkları başlatıldığını, "temizleme maliyetini karşılayan firmanın bu toprakları tarıma açarak kullanma hakkını elde edeceğini" ifade ederek, "Dileriz bu ihaleyi yabancı bir firma kazanmaz. Çünkü Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay ve Kilis illeri sınır illerimiz. ’Temizle de sonra sen kullan’ demek ne kadar doğru olur?" dedi.
      "Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu işi üstlenmeye hazır olduğunu" kaydeden Ecevit, "Gerekli olan malzemeyi almak için devlet yardımda bulunursa bu işi çok kısa bir zamanda bitirebileceklerini söylüyorlar. Ancak hükümet bu işin İsraillilere verilmesinde ısrarlı" iddiasında bulundu.
      Ecevit, şu görüşleri ileri sürdü:
      "Her ne kadar ihaleye açıyorlarsa da ihalenin şartnamesini İsrailli firmanın imkanlarına uygun hazırladıkları takdirde ihaleyi İsrailli firmanın alacağı muhakkak. Üstelik, şartnamede belirtildiği üzere, temizleme maliyetini karşılayan firma bu toprakları tarıma açma hakkına da sahip olacağı için İsrail bu toprakları 49 yıl işleyecek. Daha sonra bu toprakların akıbetinin Filistin’e benzemeyeceği ne malum." Bu toprakların vaktiyle vatandaştan alınıp kamulaştırıldığını ve mayın döşendiğini hatırlatan Ecevit, bu yerlerin organik tarıma elverişli özellikler taşıdığını, bölgenin GAP çerçevesinde yapılması planlanan sulama kanallarıyla sulanacağını ve önümüzdeki yıllarda büyük değer kazanacağını savundu.
      Bölge halkının "Madem mayından arındırılması düşünülüyor, o zaman bu toprakların arındırıldıktan sonra bize geri verilmesi gerekmiyor mu? Biz bu toprakların ihaleye açılmasına karşıyız" dediğini ifade eden Ecevit, "Ama hükümet ısrarlı. Bu, hükümetin devleti kendi halkını mağdur ederek yabancıya kazanç sağlamaya teşvik etmesi demek olmuyor mu?" dedi.
     


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YOU TUBEE'YE UYGULANAN YASAK KALKTI

CHP'Lİ VEKİLE KAP-KAÇ ŞOKU

DERİN DEVLET'İN İLGİNÇ ROMANI
»  "ÖNCELİK, KÜRDİSTAN'IN KURULMASINI ENGELLEMEK"
»  ERDOĞAN'DAN SÖZDE SOYKIRIM'A TEPKİ
»  KURUSIKI HAPSİ GELİYOR
»  YABANCI DOKTOR BİLMECESİ!
»  TEMPO DERGİSİNİ FENA İŞLETTİLER
»  ALİ COŞKUN'UN KADINLARI ŞOK EDEN FIKRASI
»  BAYDEMİR VE AHMET TÜRK'E SUİKAST ALARMI
»  AİHM'DEN,'ÖCALAN ZEHİRLENDİ'TALEBİNE RET
»  ARINÇ, ''BAYAN CUMHURBAŞKANI NİYE OLMASIN''DEDİ
»  ''BENİ TUZAĞA DÜŞÜRMEYE ÇALIŞMAYIN''
»  RÜŞVETÇİ YARBAY'A 7,5 YIL HAPİS
»  GENEL KURMAY'DAN KADINLAR GÜNÜ AFİŞİ
»  BAŞBAKANLIK'TA ŞÜPHELİ ÇANTA PANİĞİ!
»  AKDAĞ: ''YABANCI HEKİM GÖRÜŞÜMÜZDE DEĞİŞİKLİK YOK''
»  LİSE'YE GİRİŞ SİL BAŞTAN DEĞİŞİYOR
»  CHP'Lİ CANAN, TUTANAKLARIN AÇIKLANMASINI İSTEDİ
»  SAVCI, PERİNÇEK İÇİN HAPİS VE PARA CEZASI İSTEDİ!
»  ÖCALAN'IN İMRALI KURYELERİ!
»  HÜKÜMET, YABANCI DOKTOR'DAN VAZGEÇTİ
»  MİLLETVEKİLİ ESAT CANAN HAKKINDA SORUŞTURMA
»  GENELKURMAY'DAN ANDIÇ'A SORUŞTURMA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.