Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6000
EURO
43,4829
IMKB
9.279,000
ALTIN
4.108,310
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SU VE VERGİ BORCU OLANLARA MÜJDE!
SU VE VERGİ BORCU OLANLARA MÜJDE!
 
VERGİ ve prim borçlarının yeniden yapılandırılmasında kapsam genişletiliyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ödeme kolaylığıyla ilgili çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi ve bir müjde daha verdi: Tasarı belediyelerin emlak vergisi ve su borçlarını da kapsayacak şekilde hazırlanıyor.
 
14.10.2010 - 07:40
hükümetin 100 milyar lirayı aşkın vergi ve prim alacağını tahsil etmek üzere hazırladığı yeniden yapılandırmanın kapsamı genişledi. Yasa tasarısı hazırlığında 2003 yılında çıkarılmış Vergi Barışı Yasası’nı esas alan Maliye Bakanlığı, yapılandırma kapsamını en geniş şekilde tanımlayarak, belediyelerin emlak vergisi alacakları ile su borçlarını da yapılandırma kapsamına dahil etti. Buna göre vatandaş da borçlarını makul oranlarda revize edilmiş tutarlarda ve uzun süreli taksitler halinde ödeyebilecek.

Gelişmeyi, önceki gün Orta Vadeli Program ve Mali Plan konusunda Ekonomi Koordinasyon Kurulu üyesi bakanlarla birlikte yaptığı basın toplantısında prim ve vergi alacaklarında yeniden yapılandırma çalışmasıyla ilgili soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da doğruladı. Babacan konuyla ilgili soruları yanıtlarken, “Belediyelerin emlak vergisi ve su borçlarını da kapsayacak şekilde” çalışma yapıldığını söyledi.

Aynı toplantıda Çalışma Bakanı Ömer Dinçer de çalışmalarını tamamladıklarını söyleyerek, çalışmanın üç ana ekseni olduğunu anlattı. Dinçer, şöyle konuştu: “Bir, reel olarak alacaklarımızdan herhangi bir indirimi öngörmedik. İki, idari cezalar, gecikme faizleri, tecil faizleri ile ilgili güncelleme yaptık. Gelişen ekonomik şartlar doğrultusunda bu oranları yeniden tartıştık. Üç, ödeme kolaylıkları sağlayan düzenlemeler yaptık. Taksitlendirme imkanlarını ve sürelerini uzattık. Ana hatları, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda son kez bir daha gözden geçirmeye ihtiyaç var.”

Gecikme faizinde 1.38 masada

Bakan Dinçer’in ifade ettiği “güncellemenin” halen aylık 1.95 seviyesindeki gecikme faizinin indirilmesi olduğu belirtildi. Buna göre çalışmanın başında aylık 1.40-1.50 bandına indirilmesi planlanan gecikme faizinin, son durumda aylık 1.35 -1.38 düzeyine indirildiği öğrenildi.

Peşin ödeyene cazip indirim

YAPILANDIRMADAN yararlanarak borcunu peşin ödeyecekler için çok cazip koşullar getirileceği belirtildi. Buna göre peşin ödemenin tercih edilebilmesi için toplam borcun bugün geldiği seviyeden yüzde 60’lara yakın indirimlerle makul rakamların talep edileceği ifade edildi. Bunun, anaparaya uygulanan ve bugün ödenemez hale gelmiş toplam borcun, ana parasının enflasyon oranında revize edilerek makul bir düzeye getirilmesi ve peşin ödeme indirimi yoluyla yapılacağı kaydedildi.13 EKİM 2010/VATAN




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD, FÜZE KALKANI İÇİN TÜRKİYE'Yİ SEÇTİ!

EKMEK YÜZDE 15 ZAMLANDI

ASELSAN'DAN DİNLENMEYEN CEP TELEFONU
»  20 MİLYAR DOLARLIK LİDER!
»  VE ŞİLİ MUCİZESİ GERÇEKLEŞTİ, MADENCİLER BİR BİR ÇIKTI!
»  ŞİDDETLİ YAĞIŞLARA HAZIRLIKLI OLUN!
»  ÇETİN DOĞAN'DAN TARAF'A DAVA
»  GÜL'E YAZILAN OKUR MEKTUBU SAHTE ÇIKTI!
»  PKK'LILARA EŞ ZAMANLI AF MI VAR?
»  GİZLİ OTURUM BİTTİ, TEZKERE KABUL EDİLDİ!
»  BİZ NEDEN BECEREMEDİK ?
»  KEDİNİN BAŞINI EZEREK ÖLDÜREN ÜNİVERSİTELİYE CEZA!
»  SUUDİ ARABİSTAN'A KLİMALI TABUT !
»  MALİYE BAKANI ŞİMŞEK'TEN FUTBOL ŞOV!
»  HANGİ EMEKLİ NE KADA
»  GİZLİ OTURUM İÇİN TBMM'Yİ KİLİTLEDİLER!
»  KIŞINAK'TAN ERDOĞAN'A ÇANKAYA FORMULÜ!
»  ÖNDER SAV'IN DİNLEME DAVASINDA BERAT KARARI
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A: 'EMEKLİYİ KANDIRMA"
»  DÜNYADA, 1 MİLYAR KİÇİ AÇ!
»  PKK'NIN SAHTE KAHRAMANLARI!
»  "AKP KENDİ YARGISINI KURUYOR"
»  İŞTE ORDU'NUN ASKERLİK FORMULÜ!
»  FETULLAH GÜLEN'DEN HANEFİ AVCI MESAJLARI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.