Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8199
EURO
44,1082
IMKB
9.399,000
ALTIN
4.156,200
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜBİTAK DİNLEME YAPILAMAYAN TELEFON ÜRETTİ
TÜBİTAK DİNLEME YAPILAMAYAN TELEFON ÜRETTİ
 
Devlet Bakanı Mehmet Aydın, TÜBİTAK tarafından dinleme yapılamayan telefon üretildiğini bildirerek, bazı kurumlarda kullanılan bu telefonun henüz piyasaya sürülmediğini bildirdi.
 
6.11.2009 - 00:40

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, görüşmelerin tamamlanmasının ardından Devlet Bakanı Mehmet Aydın ile Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, milletvekillerinin eleştiri ve sorularına cevap verdi.

TÜBİTAK'ın şu anda dinlenilmeyen telefon ürettiğini bildiren Aydın, bu telefonda kripto cihazı bulunduğunu, bu nedenle dinleme yapılamadığını kaydetti.

Bazı kurumların TÜBİTAK tarafından üretilen söz konusu telefonu kullandığını kaydeden Aydın, "Şu anda TÜBİTAK dinleme yapılamayan telefon üretti ama henüz piyasaya sürme noktasına gelmedi. Telefonun temel özelliği kriptolu oluşu. Şu anda bu telefonu kullanan kurumlar var ama yaygın kullanılacak halde değil. Arayanla aranan kişide kripto özellikli bu telefonun olması gerekiyor. Biri ararken diğeri de konuşma yapabilmek için şifre girmesi gerekir" dedi.

Aydın, "Biz bu tür şeyleri üretmek zorundayız. Bilim bir milletin, bir devletin ölüm kalım meselesidir. Ya kritik teknolojiyi üretirsiniz ya da birilerine bağlı kalırsınız. Üretmezsek yarın bir ülkenin bilinmeyen bir şeyini kullanırız. Üretirken 'gelin birlikte yapalım, size bunu daha ucuza satalım, bize satın' gibi teklifler gelir. Türkiye'nin kritik teknolojiyi üretip, bu kritik köşeyi dönmesi gerekir ki varlığı güvence altına alınsın" diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ELEKTRİK DAĞITIM DEVRİNDE DENİZ FENERİ PARMAĞI

SÜREKLİ YANLIŞ BİLGİ YAYAN PROF ?

CHP:" GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ POLİTİKACILAR"
»  ÇAĞRI MERKEZLERİ KAZIĞINA BAKAN UYARISI!
»  TİB'DEKİ 4,5 SAATLİK ARAMA SONA ERDİ
»  PKK İZLEMESİNDE 24 İNSANSIZ HAVA ARACI
»  DOMUZ GRİBİ AŞISI ŞEYDA HEMŞİREYİ DE HASTANELİK ETTİ
»  AİHM İŞİNE GELMEYEN KARARI KALDIRMADI
»  YUNAN GEMİSİNİ KORSANLARDAN MEHMETCİK KURTARDI
»  YÜZSÜZ İHBARCI SUBAY KİM?
»  BÜTÇE'DE KÜRTÇÜLÜK KAVGASI!
»  BÜYÜKANIT'TAN ŞOK SÖZLER!
»  CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN ALEVİ AÇILIMI
»  ERDOĞAN'DAN PAPANDREU'YA MEKTUP
»  MHP'DE BAHÇELİ'YE İSYAN
»  CİNDORUK'UN ANAP SELAMI MAHKEMELİK OLDU!
»  HER YERDEN ÖLÜM HABERİ YAĞIYOR
»  GÜLER ZERE'Yİ AFFETTİRECEK RAPOR KÖŞK'TE
»  UĞUR MUMCU VAKFI'NA BASKIN YAPAN POLİSLER NERENİN POLİSİ?
»  GÜL'E, TUNCELİ'DE SICAK KARŞILAMA
»  MHP'DE BİN 255 DELEGE OY KULLANACAK
»  FLAŞ.. İKİ GÜNDE DOMUZ GRİBİNDEN SEKİZ KİŞİ ÖLDÜ
»  PKK, HARAÇ İÇİN DÜĞÜN BASTI
»  BAKAN ÇİÇEK, DAMADINI İHBAR ETTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.