Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,5717
EURO
46,8821
IMKB
10.487,000
ALTIN
4.339,710
 
Hava Durumu ANKARA
25 / 38 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YAZILANLAR BENİ KORKUTTU! YA SİZİ?
YAZILANLAR BENİ KORKUTTU! YA SİZİ?
 
Emniyetin imamı olur mu? Hanefi Avcı’nın kitabında yazdıklarının yüzde kaçı doğru olursa, kılınız kıpırdar! Açık söyleyeyim,ben korktum. İrkildim.
 
23.8.2010 - 01:00

YAVUZ SEMERCİ
“Haliç’de yaşayan Simonlar, Dün Devlet Bugün Cemaat” isimli kitabın yazarı “Efsane Emniyet Müdürü” tanımlanan ve halen Eskişehir Emniyet Müdürü görevini sürdüren Avcı’ya ait.
Ergenekon soruşturmasından, kozmik oda araştırmasına, Erzincan soruşturmasına kadar tüm bilgi ve belgeleri, cemaat örgütlenmesi içindeki kişiler tarafından gerçekleştirildiğini ve çoğunun düzmece olduğunu yazıyor. İstihbarat Daire Başkanlığı’nda bir arama yapılması durumunda,  demirbaşlara kayıtlı olmayan cemaate ait özel dinleme ve izleme aletleri bulunacağını ileri sürüyor.
Ve her şeyden öte Türkiye’nin hızla bir iç savaş ortamına doğru sürüklendiği tespitinde bulunuyor. Ve emniyet içindeki bir ismi de imam lakabıyla deşifre ederek, “Örgütün başı olmakla” suçluyor… Ve pek çok emniyet mensubunun, tarikat tarafından komplo kurularak teşkilattan uzaklaştırıldığını anlatıyor.
***
Açık söyleyeyim,ben korktum. İrkildim.
Bugün toplumda tartışılan darbe planlarına yönelik haber ve belgeleri kamuoyuna ilk kez yansıtan Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu ise Avcı hakkında ilginç bir değerlendirme yaptı. Baransu, Hanefi Avcı’nın bazı makamların peşinde koştuğunu, ancak önünün kesilmesinde cemaati sorumlu tutarak, “tutarsız” iddialarda bulunduğu yazdı. Ve ardından Avcı’nın Balyoz, Sarıkız, Ayışığı, Eldiven ve Ergenekon yapılanmalarını yıllar öncesinden bildiğini ve hatta 2003 yılında Başbakan Tayyip Erdoğan’a bu oluşumları bizzat rapor ettiğini yazdı.
***
Benim kişisel görüşümün bir vatandaş görüşü olması dışında bir anlamı olmayabilir. Ancak bir ülkenin emniyet teşkilatı içinde tarikatçı bir örgütlenme var ise bu en az ordunun içindeki “ülkeyi kurtarmak adına” darbe planı yapanlar kadar tehlikeli bir gelişme değil mi?
Ve bence en vahim iddia, bürokratlar ve siyasiler hakkında toplanan kişisel bilgi, telefon kaydı ve gizli çekimlerin şantaj maksatlı kullanılmaya başlandığıdır.
Pek çoğunuz bu iddialar için saçma diyebilirsiniz. Hatta Hanefi Avcı’yı, kişisel bir hırs nedeniyle delirmiş ve sağa sola çamur atmakla suçlayabilirsiniz.
Yine de TBMM duruma el koymalı.Derhal bir araştırma komisyonu kurulmalı. Yargı devreye sokulmalı. İddialar tek, tek araştırılmalı ve sonuçlar topluma açıklanmalı.
Susurluk olayında devlet içinde yapılanmış çeteleri deşifre eden bir emniyet müdürü bugün de hepimizin ezberini bozacak şeyler söylüyor. Yine de içimde bir umut taşıyorum. Çünkü cemaat örgütlenmesinden bahseden Avcı’yı kimse darbeci diye bir çukura atamayacak. Geçmiş kariyeri ve duruşu buna müsaade etmez en nihayetinde.
“Sizden ve bizden” ayrımı içine sokulamayacakların harekete geçmesi gerektiği bir dönem yaşıyoruz…
“Bilmiyorum, görmüyorum, duymuyorum” ile günü idare etme dönemi kapanmalı artık…

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"ŞANTAJCI RECEP"

"İSPAT ETSİN BEN BU GÖREVDEN AYRILIRIM"

CHP MİTİNGİ ÖNCESİ GERGİNLİK
»  YANLIŞ SLOGAN, TAYİN ÇIKARTTI!
»  ŞEHİT CENAZESİNDE ÇELENK PROTESTOSU
»  KİM BU "KOZANLI ÖMER?"
»  SAHİBİ KREMLİN'İ GERİ İSTİYOR
»  ŞÜPHELİ İŞLEM ONLİNE MASAK'A İLETİLECEK
»  YANLIŞ SLOGAN TAYİN ÇIKARTTI
»  SAADET , OLAYLI İFTAR İÇİN NE DEDİ?
»  "ÇOCUK MU KANDIRIYORSUN,HADİ ORADAN!"
»  TÜRKİYE'NİN DEPREM İKİZİNDEN KÖTÜ HABER!
»  ASKRİ ARAÇ KAZA YAPTI, 2 ASKER ŞEHİT!
»  MİLLİ EĞİTİM AÇIKLADI:' KPSS'YE İPTAL YOK'
»  HANEFİ AVCI:'HERŞEYİ HESAPLADIM'
»  ANADOLU TÜRBEYE, NİŞANTAŞI FALCIYA GİDİYOR!
»  ERBAKAN'DAN HÜKÜMETE: 'HADİ ORDAN'!
»  SAADET'ÇİLER İFTARDA BİRBİRİNE GİRDİ!
»  PKK'DAN MEDET UMACAK HALE GELDİLER
»  "HAYIRLI RAMAZANLAR" DEMEYE BİLE KORKUYORLAR
»  ANINDA GÖRÜNTÜ
»  "BERTARAF OLMAMAK İÇİN HAYIR"
»  "BUNLARIN NE DİNİ, NE İMANI, NE DE VATAN SEVGİSİ VAR"
»  ŞEMDİNLİ´DE 1 UZMAN ONBAŞI ŞEHİT
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.