Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8355
EURO
43,4654
IMKB
9.577,000
ALTIN
3.962,100
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İŞTE 26 YIL'IN KANLI BİLANÇOSU
İŞTE 26 YIL IN KANLI BİLANÇOSU
 
Türkiye, PKK'nın ilk eyleme başladığı 1984'ten 22 Haziran 2010'daki Halkalı saldırısına kadar 6 bin 653 şehit verdi.
 
25.6.2010 - 07:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Mart 2009’da İran’a giderken “Kürt sorununda güzel şeyler olacak” diyerek ilk sinyalini verdiği “demokratik açılım”ın başlangıcından bu yana terörle mücadelede verilen şehit sayısı 134’e ulaşırken, Türkiye bölücü teröre 26 yıl içinde toplam 6 bin 653 şehit verdi. Bu dönem içinde 5 bin 687 vatandaş da hayatını kaybetti.

139'dan bu tarafa 134 şehit
Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, PKK’nın ilk silahlı saldırısını düzenlediği 1984’ten Mart 2009’a kadar asker, polis ve geçici köy korucularından oluşan toplam 6 bin 520 kamu görevlisi şehit oldu.
Mart 2009’dan bu yana da 134 kişi daha şehit verildi. Böylece 1984 ile 22 Haziran 2010 günü Halkalı’da gerçekleştirilen bombalı saldırı dahil tüm şehitlerin sayısı 6 bin 654 oldu.

41.828 cana mal oldu
PKK’nın ilk eylemine başladığı 1984 ile Mart 2009 arasında toplam 29 bin 639 terörist ölü, 4 bin 937 terörist de yaralı ele geçirildi.
PKK terörü, şehit, hayatını kaybeden vatandaş ve ölü ele geçirilen terörist olarak toplam 41 bin 828 insanın hayatına mal oldu. 26 yıl boyunca toplam 21 bin 615 kişi de yaralandı. Böylece PKK ile mücadele sırasında 63 bin 443 kişi ölü veya yaralı olarak doğrudan zarar gördü.
2009 yılı Mart ayınden beri gerçekleştirilen saldırılarda verilen şehitler ve ölü ele geçirilen teröristler de dahil edildiğinde bu rakam 63 bin 500’ü geçmiş durumda. PKK terörü binlerce ailenin acılar içinde yaşamasına sebep olurken, bazı analistlere göre ekonomik maliyeti 300 milyar dolar olarak tahmin ediliyor.

1_9.jpg

 

2_10.jpg

 

3_9.jpg

 

94 krizinde şehit sayısı yüksek, 2001 krizinde düşük
Kürt açılımı politikası nedeniyle saldırılarına ara veren terör örgütü PKK’nın eylemlerine hız vermesi ve son iki ayda 50’nin üzerinde şehit verilmesi üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’de ne zaman iyi birşeyler oluyor, ekonomik atılımlar yapılıyor, Türkiye ne zaman bölgesinde güçleniyor o zaman teaşeron örgüt devreye sokuluyor.” yorumunu yaptı. Terör eylemleri istatistikleriyle Türkiye ekonomisinin büyüme rakamları karşılaştırıldığında, Başbakanı doğrulayan bir sonuç ortaya çıkmıyor. Türkiye, terör eylemlerinin en fazla olduğu ve en çok şehit verildiği 1990’lı yıllarda ekonomi krize girmişti. Ekonominin en istikrarsız olduğu ve kriz yaşandığı 1994 yılında terör şehitlerinin sayısı 1145 olmuştu. 
Yine kriz yılı 2001’de şehit sayısı 20’ye kadar düşmüştü. Buna karşılık ekonominin yüzde 8.4 büyüme gösterdiği 2004 yılında şehit sayısı 105 olarak gerçekleşti. Terör uzmanı Ercan Çitlioğlu, terörün kendi mantığı ve stratejisi olduğunu, her zaman ekonomik gelişmelerle bağlantılı olmadığını söyledi.(Milliyet)

 

4_3.jpg

 

 

 

5_2.jpg

 

 


6_1.jpg

 

 

 

7.jpg

 

 

 

8_2.jpg


5_1.jpg


 
(MİLLİYET)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAHÇELİ'DEN ÖRGÜTÜNE 8 MADDELİK TALİMAT!

MOTORİN'E ZAM!

PKK'DA, İÇ HESAPLAŞMA!
»  PAMUKOĞLU VE EŞİ TABURCU OLDU!
»  'TAŞ ATAN ÇOCUK'TAN, ÖCALAN SÜRPRİZİ!
»  YİĞİT BULUT MESLEKDAŞLARINI ŞAŞIRTTI!
»  BDP'DE, TERÖR ÇATLAĞI
»  SINIR KAYDIRMA TARTIŞILABİLİR!
»  "GÜCÜMÜZ OLSA LADİN'İ BİTİRİRDİK"
»  TERÖRİST BAŞI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  ATALAY'DAN MEDYAYA:"TERÖR KONUSUNDA DUYARLI OLUN"
»  KÖŞK İSTANBUL'A TAŞINIYOR
»  "BENDE KÜRT'ÜM SİZE Mİ KALDI HAKKIMIZI SAVUNMAK"
»  ŞEHİT ABLAYA ASKER SELAMI!
»  ŞEHİT CENAZESİNDE AKP'YE ÖFKE
»  OSMAN PAMUKOĞLU KAZA GEÇİRDİ
»  GİZLİ TANIĞININ AMİRİ OLUYOR
»  95 YIL ÖNCE ATATÜRK'TE ÇANAKKALE'DE CEPHEDEYDİ
»  KÜRŞAT TÜZMEN, AĞZINA GELENİ SÖYLEDİ
»  ELEKTRİK FİYATLARINDA SÜRPRİZ İNDİRİM!
»  ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN AKP VE MHP'YE ŞOK!
»  "BAŞBAKAN RAKAMLARLA MİLLETİ KANDIRIYOR"
»  FETULLAH GÜLEN'DEN HÜKÜMETE TERÖR DESTEĞİ!
»  BUSE'NİN CENAZESİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.