Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,8620
EURO
46,9765
IMKB
10.276,000
ALTIN
4.274,340
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAKAN KOÇ'TAN 'PENGUEN'E DAVA
BAKAN KOÇ TAN  PENGUEN E DAVA
 
Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, yayınladıkları bir yazıda kişilik haklarına hakaret edildiği gerekçesiyle, Penguen Dergisi aleyhine 20 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.
 
21.8.2005 - 00:47

Bakan Koç'un avukatı Mustafa Yılmazcan tarafından hazırlanan dava dilekçesinde, haftalık yayımlanan Penguen Dergisi'nin 14 Temmuz Perşembe günkü sayısında, Mansur Şebboy'un kaleme aldığı yazıda, davacı Koç için, “oyalama bakanı”, “gündem oluşturma bakanı” ve ”dalga geçilme bakanı” gibi ifadeler kullanıldığı ifade edildi.

Yazıda, hükümette böyle bakanların olduğu, toplumun ilgisinin bu bakanlar üzerine çekilerek çeşitli yolsuzluklar yapıldığının vurgulandığı kaydedilen dilekçede, şöyle denildi:

“(O işini layıkıyla yapıyor ve uyuyor) denilerek, yazıda vurgulanan yolsuzlukların bir parçası olduğu öne sürülmüştür. İlgili yazıda genel olarak vurgulanan, müvekkilim Atilla Koç'un bakan olmasından ziyade, kendisine verilen gizli bir misyonun olduğu, temsil ettiği makamdan ve hizmetten ziyade, hükümetin kendisine verdiği direktifler doğrultusunda kamuoyunun dikkatini başka yönlere çekmekle görevlendirildiğidir.

Dava konusu yazının devamında, (Hem belki de Atilla bey hasta. Bir rahatsızlığı var. Öte yandan bu millet, normal insanı Meclis'e göndermez ki. Hem normal insan milletvekili olmaz ki bi kere. Bu insanlardan başbakan, bakan, milletvekili yaparak kurtulmaya çalışıyor bu millet hep) diyerek müvekkilim de dahil olmak üzere ülkemizin başbakanı, bakanları ve milletvekillerine ağır hakaretler de bulunulmuştur. Sadece bu makamda bulunan şahısların kişilik haklarına saldırmakla kalmayıp, devletin temelini oluşturan bu makamları hedef alan, toplumda infial uyandıracak ithamlarda ve hakaretlerde bulunulmuştur.”

Dilekçede, davacı Koç'un uzun yıllar devletin üst düzey makam ve mevkilerinde görev yaptığı, görev yaptığı süre içinde devletin menfaatlerini her şeyin üzerinde tuttuğu, bu sorumlulukla uzun yıllar ülkeye hizmet ettiği ve her zaman üstlerinin takdirine mahzar olduğu vurgulanarak, dava konusu yazının, Bakan Koç'u kamuoyu önünde küçük düşürdüğü, kişilik haklarını ağır derecede tahrip ettiği, hem kendisini hem de ailesini rencide edip, derinden yaraladığı kaydedildi.

Dava dilekçesinin sonunda, 20 bin YTL manevi tazminatın, davalılar Penguen Dergisi imtiyaz sahibi Erdil Yaşaroğlu ile Yazı İşleri Müdürü Fatih Solmaz'dan yasal faizi ile birlikte müştereken ve müteselsilen tahsil edilmesi istendi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MEDYA'DA EN ÇOK YER ALAN POLİTİKACI BAŞBAKAN ERDOĞAN

MHP'DEN KAMU SEN'E DESTEK ZİYARETİ

"NE BULURSA HARAÇ MEZAT SATIYORLAR"
»  DYP'DEN HÜKÜMETE IMF ELEŞTİRİSİ
»  MHP, SEÇİMLERDE BARAJIN DÜŞÜRÜLMESİNE KARŞI
»  MHP, SEÇİMLERDE BARAJIN DÜŞÜRÜLMESİNE KARŞI
»  DSP'DEN MEMUR'A TOPLU PAZARLIK DESTEĞİ
»  BAŞBAKAN ANTALYA'DA ORTAYA ÇIKTI!
»  REYHAN BALANDI ANAVATAN PARTİSİ'NE KATILDI
»  BAYKAL:"PKK SORUNU DEMOKRASİ İLE ÇÖZÜLMEZ"
»  BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A UYARI MEKTUBU
»  DSP'DEN CHP'YE İTTİFAK SİNYALİ
»  YÜKSELEN TERÖR'E ANAVATAN'IN YAKLAŞIMI NE?
»  ÜLKÜCÜLER NEREYE KOŞUYOR?
»  EMİN ŞİRİN, ANAVATAN'A KATILMAYA KARAR VERDİ
»  ZANA'LARDAN PKK'YA ATEŞ KES ÇAĞRISI
»  ABDULLAH GÜL İNTERNET TV KURDU
»  "KLAVYE BAŞINDAN KALKIN EYLEME GEÇİN"
»  AKP'Yİ ELLERİNDEKİ SÖNÜK AMPULLERLE PROTESTO ETTİLER
»  BAKAN HAVUZ DENETLEDİ!!!
»  CHP:"SARIĞÜL ALMAN SDP'DEN DAVET ALMADI"!
»  "TERÖR DENİLMEKTEN KAÇINILIYOR"
»  AKP'Lİ VEKİL'DEN BEDELLİ ASKERLİK ANKETİ
»  MDHP'DEN BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLLERİNE 'BİZE KATILIN' ÇAĞRISI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.