Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÖNCE SANDIKTA SONRA MAHKEMEDE HESAP SORULACAK
ÖNCE SANDIKTA SONRA MAHKEMEDE HESAP SORULACAK
 
Sezer, “Türkiye’yi bu millet için yaşanmaz hale getirenlerden, bu millet önce sandıkta, sonrada yolsuzlukların hesabını mahkemelerde soracaktır” diye konuştu.
 
12.7.2007 - 15:35
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye’nin AKP Hükümeti döneminde çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya bırakıldığını ileri sürdü. 22 Temmuz seçimlerinin önemine işaret eden Sezer, vatandaşların, “karanlıktan değil, aydınlıktan yana” oy vereceğini umduğunu söyledi.

Zeki Sezer, Hakkari’den Van’a geçti ve burada DSP Van İl Başkanlığını ziyaret etti. Sezer, partililerle bir süre sohbet etti. Sezer, daha sonra Dabbaoğlu Parkı’nda CHP’nin Van milletvekili adaylarıyla birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Sezer, Van’ın bir bakan da çıkartmış olmasına rağmen yaşanmaz hale getirildiğini ileri sürdü. Sezer, “Türkiye’yi bu millet için yaşanmaz hale getirenlerden, bu millet önce sandıkta, sonrada yolsuzlukların hesabını mahkemelerde soracaktır” diye konuştu.

PARKA ALINMAK İSTENMEDİ

Sezer, basın toplantısı için geldiği Dabbaoğlu Parkı’nda belediye yetkililerinin “çimleri yeni ektik, içerden gitmeyin” uyarısına tepki gösterdi. Sezer, tepkisini, “Bunlar, yolsuzlukla, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceklerini söylemelerine rağmen bizim parka girmemizi engellemeye çalışıyorlar. Bunlar Türkiye’yi ezdi. Biz çimleri ezmeden geçeriz” sözleriyle dile getirdi.

Türkiye’yi adım adım dolaştığını anlatan Sezer, hiçbir yerde “cebi dolan” vatandaşa rastlamadığını ifade etti. Sezer, şöyle konuştu:

“Kardeşlerin, biraderlerin oğulların cebi para doldu. Bakanların, başbakanların oğullarının cebi para doldu bu ülkede. Damatların cebi doluyor bu ülkede. Başbakanın oğlu parasızlıktan hayırsever işadamının bursuyla ABD’de okuyor, ama o başbakanın oğlu bir gecede 3 milyon dolara gemi alıyor. Herhalde sayın Başbakan cebiniz para dolacak derken, biraderleri, kardeşleri kastediyordu. İşte önce siz bunun hesabını sandıkta soracaksınız, biz de mahkemelerde, yüce divanda soracağız hesabını bunların.”

SON UMUT SOL UMUT

Sezer, Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunların çözümünün sol iktidardan geçtiğinin altını çizerken, vatandaşlara şöyle seslendi:

“Bu gidişe bir dur demek zamanı geldi geçiyor. Ben size güveniyorum. Bugün ülkeyi yönetenlere ama vatandaşların üzerinden silindir gibi geçenlere bu millet hakketiğinin üzerinde milletvekili verdi. Bu gidişe siz son vereceksiniz. Bu milletin hakkını, bu haramzadelere yedirtmeyiz. 22 Temmuz bir fırsat, güzel günler göreceğiz, güneşli günler göreceğiz. Bu millet karanlığa değil, aydınlığa gitmek istiyor.”

YÜREĞİMİZİ İKEY BÖLDÜRTMEYİZ

DSP Lideri Sezer, Türk halkının “Kürt-Türk” diyerek ikiye bölünmeye çalışıldığını belirterek, esas sorunun ekonomik ve sosyal gelişmişlik düzeyi olduğuna dikkat çekti. Sezer, “Birliğimizi temelinden sarsıyorlar. Bu ülkede yüzlerce yıldır hepimiz kardeşçesine hiçbir ayrım olmadan yaşadık. Neye inanırsak inanalım, hangi kökenden olursak olalım. Kardeşçe yaşadık” dedi.

Sömürünün her türlüsünün kötü özellikle, inanç sömürüsünün daha da kötü olduğunun altını çizen Sezer, “Kürt, Türk diye bizi bölmeye çalışıyorlar. 72 millet birdir diyen Yunus Emre’nin dediği gibi hepimiz biriz. Bu ülkeyi, Kürt ? Türk diye bölmeye çalışanlar bizim yüreğimizi bölmeye çalışıyor demektir. Biz yüreğimizi ikiye böldürtmeyiz” diye konuştu.

ANKA



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PKK KUYRUKLARINA OY VERMEYİN NEDEN Mİ?

HÜKÜMET, İL SAYISINI 81'DEN 100'E ÇIKARIYOR

EKONOMİMİZ "TAŞ GİBİ" DİYENLER ŞOK GEÇİRECEK
»  AŞIRI HIZ TUTKUNLARININ CEZADAN KAÇMA YÖNTEMİ
»  TÜRKİYE NATAŞA HÜCUMU YAŞIYOR
»  ŞENER: "CUMHURBAŞKANI MECLİS DIŞINDAN SEÇİLEBİLİR"
»  ERDOĞAN'IN HINCAL ULUÇ'A AÇTIĞI TAZMİNAT DAVASINA RET
»  İŞTE BAŞBAKAN'IN HAKAN UZAN'DAN İSTEDİĞİ
»  ANA'YA BİNMENİN BEDELİ EN AZ 70 BİN DOLAR ÇIKTI
»  GENERKURMAY MUHTIRASI BERAAT ETTİ
»  OSMAN BAYDEMİR HAKKINDAKİ BU KAÇINCI SORUŞTURMA?
»  ERMENİLER, AKP'YE OY VERECEK
»  CAN DÜNDAR BAHÇELİ'NİN SIRLARINI YAZDI
»  GENELKURMAY'A TERÖRLE MÜCADELEDE UYDU DESTEĞİ
»  UZAN'DAN ÇÖLAŞAN'A AĞIR TEPKİ
»  ŞEHİT AİLESİNDEN TAZMİNAT İSTEYEN BAKANLIK
»  İSTANBUL'DA 4 BARAJIN DİBİ GÖRÜNDÜ
»  MERKEL'DEN IRKÇILIK YASASI
»  İMAM HATİPLİLER DİN SUBAYLIĞI İSTİYOR
»  RUM PATRİK BARTHOLOMES'TEN TARTIŞMA YARATACAK SÖZLER
»  BAŞBAKAN, GEZEGEN MEHMET'E KONUK OLDU
»  TÜRKİYE İLE IRAK ARASINDA SU KRİZİ
»  BU AFİŞ SAADET'İN BAŞINA BELA OLDU!
»  HANGİSİ DOĞRU?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.