Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.001,330
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BÖYLE UĞURLANDI
BÖYLE UĞURLANDI
 
ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Aysel Çelikel, törende yaptığı konuşmada, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Türkan Saylan’a yapılan haksız suçlamalar nedeniyle utanç duyarak ve ondan özür dileyerek onu uğurladıklarını söyledi.
 
20.5.2009 - 01:50

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Türkan Saylan için Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda tören düzenlendi.

Buradaki törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, CHP TBMM Grup Başkanvekili Kemal Kılıçtardoğu başta olmak üzere çok sayıda milletvekili akademisyen, ÇYDD üyeleri ve Saylan'ın sevenleri katıldı.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda saat 14.00’de başlayan törende konuşan Çelikel, ona yapılan suçlamalardan sonra insanın kendini suçlu hissetmeden konuşmasının çok güç olduğunu belirtti. Türkan Saylan’ın neler yapmak istediğini ve nelerle suçlandığına dikkat çeken Çelikel, “Laiklik ve cumhuriyetin ortak paydamız olduğunu savunması bu darbecilik mi?, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün savunulması bu mu darbecilik? hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı, özerk eğitim, düşünce, basın özgürlüğü bu mu darbecilik? eğer bütün bunlar darbeyse hepimiz darbeciyiz” diye sordu. Çelikel'in bu sözlerinin salondaki kişiler tarafından ayakta alkışlandığı gözlendi.

'Türkiye laiktir, laik kalacak!'
video için tıklayın



Saylanın bir cumhuriyet kadını olduğunu söyleyen Çelikel, insan ve yurt sevgisiyle bunu başardığını ifade etti. Bütün zamanını insanlara yardım için harcadığını son ana kadar mücadele azim ve iradesiyle çalıştığına dikkat çeken Çelikel, bu onun kişiliğinin bir parçasıdır” diye konuştu
Saylan’ın kurucusu olduğu ÇYDD’nin millete mal olduğuna vurgu yapan Çelikel, “ÇYDD ulusal mirasımızıdır, ülkemizin çağdaşlaşması için yapılan meşalenin sönmesine asla izin vermeyeceğiz.” seklinde konuştu.

Ancak tüm bunlara rağmen Saylan’a haksızlık yapıldığını ifade eden Çelikel, “Ona yapılanlardan utanç duyarak ve özür dileyerek uğurluyoruz. Kendisine Allahtan rahmet diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

-“SAYLAN, İNSAN HAKLARI PROJESİNİ GELİŞTİRDİ”-
Türkan Saylan
Foto galeri için tıklayın


Tören de konuşan ÇYDD Onur Kurulu üyesi Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Saylan’ın son on yılda İnsan Hakları, Demokrasi ve Laiklik konulu birçok toplantıya katıldığını ve bunlarla yetinmeyerek İnsan Hakları Projesini geliştirdiğini söyledi. Atatürk’ün el yazması anayasa taslağını istediğini; ancak Saylan’a bunu götüremediğini söyleyen Kaboğlu “Bunu size getiremedim hocam çünkü ona da devlet el koymuştu, dinci yobazların ve ülkücü faşistlerin yıllardır sürdürdüğü karalama kampanyasının nedeni budur” diye konuştu.

-"SAYLAN'DAN ŞİMDİ ÖZÜR DİLEME ZAMANI"-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen konuşmasında, dün vefat eden Türkan Saylan’dan şimdi özür dileme zamanının olduğunu söyleyerek "kimler özür dileceğini iyi biliyor” dedi.

Törene, TBMM CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu da yaptığı konuşmada, Saylan’la ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Türkan Saylan’ın bir abide bir bilim insanı olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, Saylan'ın hayatını insan sağlığına adamış biri olduğunu ifade etti. Ergenekon kapsamında Saylan’ın suçlanmasının haksızlık olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Devletin Türkan Saylan’dan özür dilemesini bekliyorum. Devlet sahip çıkmadı ama Saylan’ın istekleri bizim için boynumuzun borcudur. Hepimizin destek vermesi gerekiyor” diye konuştu.

-“TÜRKAN HOCA, BİZE İKİ ÖĞÜT VE İKİ MİRAS BIRAKTI”-
Prof. Dr. Türkan Saylan Kimdir? tıklayın




Türkan Saylan için düzenlenen törende, ÇYDD’den burs alan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Pelin Bardakçı da konuşmasında, daima ileriye bakan bir insan olacağına söz verdiğini dile getirirken, yine ÇYDD’den burs alan Eskişehir Anadolu üniversitesi Öğrencisi Volkan Düzenli, Türkan hocanın kendilerine iki öğüt ve iki miras bıraktığını söyledi. Öğütlerden birinin ‘geçmişini bilmeyen geleceğini kuramaz’ olduğunu söyleyen Düzenli, ikinci öğütün ise, ‘dil eğitimi’ olduğunu ifade etti. Saylan’ın mirasının ise, ‘okumamış insan bırakmamak’ olduğuna dikkat çeken Düzenli “Ulu Önderin kurduğu Cumhuriyeti muhasır medeniyetler seviyesine çıkartmaktır” dedi.

Türkan Saylan'ın Türk Bayrağına sarılı tabutu daha sonra Teşvikiye Camii'ne götürüldü


SAYLAN PAPATYALAR VE ALKIŞLARLA TEŞVİKİYE’YE GÖTÜRÜLÜYOR

Dün vefat eden Prof. Dr. Türkan Saylan için Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda saat 14 başlayan cenaze töreni 15.30 sıralarında sona erdi.

Törenin bitiminin ardından Saylan’ı son yolculuğuna uğurlamak için törene katılanlar, Saylan’ın naşına papatya ve karanfil bıraktı. Yarım saat süren çiçek bırakma merasiminin ardından Saylan’ın naaşı saat 16.00 sıraların da Harbiye’deki Lütfi Kırdar’dan, Teşvikiye Camiine götürülmek üzere cenaze aracına konuldu. Bu sırada törene katılan binlerce kişi tarafından, ‘Türkiye laiktir laik kalacak’, ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’, ‘Gün gelecek AKP halka hesap verecek’ sloganları atıldı. Saylan’ın naaşı Harbiye’den Teşvikiye’ye alkışlar ve sloganlarla eşliğinde götürüldü.

vatan



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


O YOBAZLARA EN İYİ CEVABI MÜFTÜ VERDİ

CAMİ KUNDAKÇISI OLDUĞU İDDİA EDİLEN BİR KİŞİ YAKALANDI

19 MAYIS'TA 'TÜRK' SÜRPRİZİ!
»  ERDOĞAN: "BİR DÖNEM SONRA BEN YOKUM"
»  SRİ LANKA'NIN APO'SU ÖLDÜRÜLDÜ! CESEDİ YAYINLANDI
»  AKP'DE FLAŞ GELİŞME
»  BAYKAL YARIŞ PİSTİNDE!
»  MHP LİDERİ BAHÇELİ'DEN FEDERASYON UYARISI
»  "SAYLAN'I ANMAK, TSK OLARAK BORCUMUZ"
»  MAHŞERİ KALABALIK UĞURLUYOR
»  TRABZON, DENİZLİ'YE KIZDI!
»  DANIŞTAY'DAN BAKANLIĞA SERT UYARI!
»   ZAMAN'IN MANŞETİNİ 'LEMAN' ATTI
»  ÇERNOBİL Mİ KAHVEHANELER Mİ?
»  O DAYAĞI HAKETTİ!
»  BENZİNE YİNE ZAM GELDİ
»  TÜM YURTTA 19 MAYIS COŞKUSU
»  ESKİ BAKAN ŞAHİN: "OYUN DIŞI KALDIM"
»  LEVENT ERSÖZ'ÜN EŞİ İNTİHARA KALKIŞTI
»  KARAYILAN ÇARK ETTİ!
»  CHP: GÜL YARGILANACAK
»  TOPTAN: DTP'LİLER AYRICALIK İSTİYOR
»  OLACAK ŞEY DEĞİL AMA OLDU. OLTAYLA KALAŞNİKOF YAKALADI
»  ERDOĞAN,GÜL VE ARINÇ'A BAYKAL ELEŞTİRİSİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.