Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,8799
EURO
47,7092
IMKB
10.930,000
ALTIN
4.381,000
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 31 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BDP'NİN VEKİL SAYISI DÜŞÜYOR!
BDP NİN VEKİL SAYISI DÜŞÜYOR!
 
Tutuklu vekiller sorununa henüz çözüm bulunamamışken siyaseti dalgalandıracak yeni bir gelişme yaşandı. Yargıtay, BDP’nin tutuklu milletvekillerinden Kemal Aktaş hakkındaki hükmü onayladı. Aktaş’ın vekilliği düşecek.
 
29.2.2012 - 08:23

Siyasette yeni bir “atanmış-seçilmiş” tartışması başlatması beklenen karar netleşti. Kemal Aktaş, 2006 yılı Nevruz’unda yaptığı bir konuşmadan dolayı Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezaevinde milletvekili seçilen Kemal Aktaş’la ilgili karar kısa bir süre önce Yargıtay tarafından onaylandı ve Aktaş’ın seçilme yeterliliği ortadan kalktı. Yargıtay’ın onama kararı Diyarbakır’daki yerel mahkeme tarafından TBMM’ye de gönderildi.

Demokrasi tarihinde ilk

Radikal'in haberine göre, yaşanan gelişme, Türkiye demokrasi tarihinde bir ‘ilk’ olacak. Yargının bu kararına karşı, seçilmişleri çatısı altında toplayan TBMM’nin elinde fazla bir seçenek bulunmuyor. Meclis hukukçuları, Aktaş’ın Anayasa’nın 76’ncı maddesine göre milletvekili seçilme yeterliliğini kaybettiğini ve Yargıtay onayının ardından milletvekilliğinin düşeceğini söylüyor. Nitekim, Anayasa’nın 76. maddesinde şu ifadeler yer alıyor: “...Taksirli suçlar hariç toplam bir yıl veya daha fazla hapis ile ağır hapis cezasına hüküm giymiş olanlar (...) terör eylemlerine katılma ve bu gibi eylemleri tahrik ve teşvik suçlarından biriyle hüküm giymiş olanlar, affa uğramış olsalar bile milletvekili seçilemezler.”

Meclis’e sadece bildirilecek

Milletvekilliğinin nasıl düşürüleceği konusu Anayasa’nın 84’ün maddesinde yazılı. Milletvekilliğinin düşmesi için Meclis Genel kurulunda Yargıtay kararının okunması gerekiyor. Madde şöyle: “Milletvekilliğinin kesin hüküm giyme veya kısıtlanma halinde düşmesi, bu husustaki kesin mahkeme kararının Genel Kurul’a bildirilmesiyle gerçekleşir.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SİYASETTE YALAN KAVGASI!

"DİNDAR DEĞİL, UYSAL GENÇLİK İSTİYORLAR"

"KİMDİR BU MHP'Lİ BAKAN AKP AÇIKLASIN"
»  BAYKAL'DAN, 'MINCIKLAMAYIN' UYARISI
»  "YÜRÜYEN YALAN MAKİNASI"
»  ERDOĞAN'DAN, 4 X 4X 4'LÜK REST!
»  SOSYALİST ENTERNASYONAL'DEN CHP'YE MESAJ
»  BAYDEMİR'DEN BÖLGESEL YÖNETİM ÖNERİSİ
»  BAYKAL'DAN, KURULTAY AÇIKLAMASI!
»  CHP KURULTAYINDA MUHALİFLERE RET!
»  CHP’DE GÖZLER AHMET TANER KIŞLALI’DA
»  CHP KURULTAYINA KAMERA ALINMAYACAK!
»  SİNAN AYGÜN'DEN BOMBA İDDİA!
»  "DEVRİM YAPTIK. TARİH YAZDIK"
»  CHP'DE TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ KABUL EDİLDİ
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN KURULTAY TEŞEKKÜRÜ
»  FLAŞ.. MUHALİFLER, OTELDE TOPLANDI!
»  FLAŞ.. KILIÇDAROĞLU MEYDAN OKUDU!
»  CHP KURULTAYI COŞKULU BAŞLADI!
»  HAKAN ŞÜKÜR:BENİ KISKANIYORLAR!
»  İŞSİZ İKTİSATÇILARA CHP DESTEĞİ
»  ''KURULTAYA KATILMAYANI TARİH AFFETMEZ''
»  CHP'NİN YENİ TÜZÜĞÜNDE NELER VAR?
»  KILIÇDAROĞLU: DENİZ BAYKAL'I BEKLİYORUM
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.